Тоа многу зависи и од колата... со сузуки свифтот на дедо ми (1998год.) на пример и страв ми е да возам повеќе од 60-70 низ град, пошто ако излезе непредвидена ситуација неможам ни да закочам, или на автопат ако возиш повеќе од 130 може да се превртиш од што е нестабилно
За разлика од тоа со голвоф низ автокоманда ете, па до битпазар можам да си возам 90-100 км/ч и да имам иста контрола врз ситуацијата како кога би возел со сузукито 60-70.
Башка што ако возиш 60 а си без рефлекси и закочиш секунда поспоро од тој што возел 91?
Треба поригорозно лекарско и технички преглед.
Неќам ни да замислам како им е на оние со помоќните верзии на Мерцедес Е , БМВ 5 и останати кога возат со иста брзина со некој со југо, спарк, матиз итн. ...
Зависи од колата, ама сепак 100 км/ч во град и со југо и со мерцедес е подеднакво иста брзината, за исто време поминуваш одредено растојание.

И фило нив кој ги фати? 
Никој, ама јбг, стравот лозјето го чува. Да возев, ке си го зголемував ризикот од можно застанување, и оп 400 евра, а тоа се 700 литри плин, 7-8000 км, а тоа ми е за цела година.
Епа мојата логика ми вели не, не ризикувај, почитувај си ја одредбата иако за мене беше глупост тоа после 23:00 како што некој тука му е глупост да вози 60 по првомајска, ама си го почитував тоа.