Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 495976 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6871
  • Бенве сие бенве
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #555 на: 01 Октомври 2014, 20:55:37 pm »
Другар, за данска барем знам, во град е 60 максимум, и тоа не секаде, копенхаген има 4 ринга и на нив  дозволена таа брзина од 90 или 80,  Симо, во белград таа главна сообраќајница порано беше и дел од автопатот, таму нема семафори бато, ниту спори раскрсници, се е со надвозници и подвозници, сообраќајот може да тече без проблем. друго, ако дозволат на партизанска да се вози 80, што е невозможно, нема услови, тогаш Игор ќе бара да се вози 120 оти така најубав звук му вади. Да бидеме малку реални.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #556 на: 01 Октомври 2014, 20:56:27 pm »
accident numbers have fallen because the difference between fastest and slowest cars was reduced
Ова ако успееш да го објасниш на просечен Македонец те частам 10 ќебапчиња со кромидче и лепиња од Дестан. И јас ќе те дружам во частењето.

П.С. Пред некој ден постирано http://forum.carclub.mk/index.php/topic,144.msg704497.html#msg704497

Дозволено 60 во град
Јас возам 50, ти возиш 90. Разлика 40 км/ч мегу мене и тебе.

Виделе стручњаците, рекле ај ке го накачиме ограничувањето.
Го ставиле на 80 км/ч.
Ја возам 70, ти возиш 110. Повторно 40 км/ч разлика мегу мене и тебе.
Се намалила ли разликата помегу спорите и побрзите коли ?

Ама вие си сакате да си возите побрзо и сите оние кои што сакаат да возат побрзо и 200 км/ч во град да е ограничувањето, пак ке го прекорачувате.
Заради ова ќе го частам ќебапи...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #557 на: 01 Октомври 2014, 20:58:01 pm »
@marjan

А зошто секогаш да го извртувате муабетов? Реков дека секогаш возам над ограничување?
Ете на автопат во најголем дел од случаите возам 120-130 што е во нормалните граници.
Единствено реков дека се што е под 70 е малку (освен во многу населени места и пред училишта и сл.).

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #558 на: 01 Октомври 2014, 20:59:23 pm »
Фило,

Кога го ставиле 80, ти пак ќе си возиш 90. Сметаш дека таа е нормална брзина за тој пат. 200 ако го направат, 240 ли ќе возиш? ;D

Ахам, булевар србија од автокоманда навечер кога е празен, ако ограничувањето е 80, ти ке возиш 90 ? Кхм, кхм.
Не ме прашувај мене дали ке прекорачувам ограничење од 200 км/ч, ти со другарти дени кукате, кинете живци за ограничувањата, сите ви се премалку. ;D

Заради кое ? И во првиот случај, и во вториот случај со твојата логика пак има разлика од 40 км/ч помегу поспорите и побрзите. Како ке се намалат сообракајките кога и на 60 ограничење и на 80 имаме идентична разлика помегу побрзите и поспорите ?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #559 на: 01 Октомври 2014, 21:00:01 pm »
Знам Дени, можеш да се кладиш и во Zenvo St1, пак ќе си бидеш у ќар.

Кој им спомна град незнам, си ги вртат муабетиве како што им одговараат. Рурален пат е Скопје - Катланово (ваљда, ова рурален не им го разбирам баш), 40 е ограничувањето. Ете и да не е тоа рурален пат, на се што не е автопат кај нас има во 99% од случаите знак 60.

Искрено не знам што бараш по руралниот пат да идеш место по автопат и да се исклучиш пред патарина. :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #560 на: 01 Октомври 2014, 21:01:22 pm »
Фило,

Кога го ставиле 80, ти пак ќе си возиш 90. Сметаш дека таа е нормална брзина за тој пат. 200 ако го направат, 240 ли ќе возиш? ;D

Ахам, булевар србија од автокоманда навечер кога е празен, ако ограничувањето е 80, ти ке возиш 90 ? Кхм, кхм.
Не ме прашувај мене дали ке прекорачувам ограничење од 200 км/ч, ти со другарти дени кукате, кинете живци за ограничувањата, сите ви се премалку. ;D

Заради кое ? И во првиот случај, и во вториот случај со твојата логика пак има разлика од 40 км/ч помегу поспорите и побрзите. Како ке се намалат сообракајките кога и на 60 ограничење и на 80 имаме идентична разлика помегу побрзите и поспорите ?
Имаш научно истражување што се случува со сообраќајот во линкот. Реалноста е доловена доста подобро од твојов пример. Но, како што реков - нема да се разбереме.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43947
  • Il Moderatore
« Одговори #561 на: 01 Октомври 2014, 21:03:10 pm »
Ако некој успее со Фило и јас се придружувам кон частењето.

@MARJAN, никој не зборува за места кај што не може. Ама мекедонските „умни инжењерски“ глави, „смислиле“ дека стариот пат за катланово треба да биде со лимит 40. Ако таму, некој вози под 70-80, макар и трактор, ја ќе си го гризнам газов!
Нема никаква пречка по автопатот накај Велес, по најоштрите кривини да се вози 80, макар и со Југо. Ограничување - 50-60.... Какви бе брат инжењери, какви умни глави....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #562 на: 01 Октомври 2014, 21:03:13 pm »
Фило,

Немаме ограничувања од 200. ;D

@Darth
Епа кога ќе се исклучиш пред патарина пак треба да идеш по рурален. :)
А и често имам потреба по руралниот да возам пошто натаму живеам за жал.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #563 на: 01 Октомври 2014, 21:04:12 pm »
Многу помалце имаш за одење, а и многу помалку кружење има ако се иде преку автопатот.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #564 на: 01 Октомври 2014, 21:05:15 pm »
Рурален пат е Скопје - Катланово (ваљда, ова рурален не им го разбирам баш), 40 е ограничувањето.

Тој пат проага низ селски населени места, врие од добиток, крави, овци или бипо што. Не е убаво заштитен, ке ти излета некое животно и ете беља.
Ја по тој пат кога возам, возам максимум 60-че заради можна казна, ја нејкам да полнам буџет на оваа држава, во 45 евра имам 80 литри плин и поубаво плин ке си ставам него казни паушали да плакам, иако патот како пат дозволува да се вози 80-100 км/ч.
Мада и со 60 таму ме фака таа казна, ама јбг.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43947
  • Il Moderatore
« Одговори #565 на: 01 Октомври 2014, 21:06:11 pm »
Лелелеле, врие од добиток крави и овци... Јаоооо :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #566 на: 01 Октомври 2014, 21:06:45 pm »
Патот како пат дозволува и Vmax да постигнеш али и да убиеш некој во тој подвиг.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #567 на: 01 Октомври 2014, 21:07:25 pm »
Лелелеле, врие од добиток крави и овци... Јаоооо :D :D :D

Не дека врие, ама таков е пределот, ако ти излета што правиме, возиш со 100 км/ч ?
Ене вчера куоре пиша у бутел овци имало на патот. :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #568 на: 01 Октомври 2014, 21:07:42 pm »
Дени прво почни ти да живееш во реалноста и да сфатиш дека максимумот на твојата кола е колку и ограничувањата. А да, и да живееш во реалноста дека маздата што ја возеше за штип не е твоја како што се фалеше на форумов кога фино лепо те прашаа чива е.
@ симо стариот пат до катланово После петровец е ограничен 70 а 40 е низ селата. Незнам кој само те лаже дека е 40.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #569 на: 01 Октомври 2014, 21:09:39 pm »
Многу помалце имаш за одење, а и многу помалку кружење има ако се иде преку автопатот.

Преку автопат од скопје до петровец има повеќе кружење (дали 3 или 6км, не памтам), али па автопат е и побрзо и порастеретено се стигнува.

Рурален пат е Скопје - Катланово (ваљда, ова рурален не им го разбирам баш), 40 е ограничувањето.

Тој пат проага низ селски населени места, врие од добиток, крави, овци или бипо што. Не е убаво заштитен, ке ти излета некое животно и ете беља.
Ја по тој пат кога возам, возам максимум 60-че заради можна казна, ја нејкам да полнам буџет на оваа држава, во 45 евра имам 80 литри плин и поубаво плин ке си ставам него казни паушали да плакам, иако патот како пат дозволува да се вози 80-100 км/ч.
Мада и со 60 таму ме фака таа казна, ама јбг.

Ту си 'тицо! Значи малку ти е 40, епа кога зборам... ;D

Незнам кај си видел овци, ама јас Скопје- Петровец поминувам неделно 7-8 пати па не гледам. :)

Дени прво почни ти да живееш во реалноста и да сфатиш дека максимумот на твојата кола е колку и ограничувањата. А да, и да живееш во реалноста дека маздата што ја возеше за штип не е твоја како што се фалеше на форумов кога фино лепо те прашаа чива е.
@ симо стариот пат до катланово После петровец е ограничен 70 а 40 е низ селата. Незнам кој само те лаже дека е 40.

Докај што држи општина гази баба (почеток на петровец) на секој знак со име на населба имаш знак 40.