Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 496372 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #570 на: 01 Октомври 2014, 21:09:51 pm »
До Петровец е 40 км/ч. Или поголемиот дел до петровец е 40 км/ч

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43952
  • Il Moderatore
« Одговори #571 на: 01 Октомври 2014, 21:10:07 pm »
После Петровец. А од Маџари до Петровец? Што правиме таму? Се влечкаш 40? Ама биди искрен..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16741
  • Keep it 100
« Одговори #572 на: 01 Октомври 2014, 21:11:54 pm »
Патот како пат дозволува и Vmax да постигнеш али и да убиеш некој во тој подвиг.

Мора да се слуша совет од човек што излетал од пат во пиљара со дозволена брзина на возење ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #573 на: 01 Октомври 2014, 21:12:53 pm »
Ту си 'тицо! Значи малку ти е 40, епа кога зборам... ;D

Незнам кај си видел овци, ама јас Скопје- Петровец поминувам неделно 7-8 пати па не гледам. :)

Башка тоа не е град. Второ, на 40 морам во трета да го возам болидот, во 4-та ми лупа крстачот на карданот :D
Трето, да малце е 40, ама не е малце 60 км/ч во град како што ти викаш. ;)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #574 на: 01 Октомври 2014, 21:13:38 pm »
Па игор секој знак со кое село почнува и со ограничувањето што значи таму е толку. Симо само во селата е толку,помеѓу нив е 60, после петровец е 70.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #575 на: 01 Октомври 2014, 21:15:31 pm »
Често возам до Таор, за после тоа - не знам. 60 не сум видел. Ај, добро, ќе извозам пак за ден-два, ќе видам. Како и да е, прашањето беше за тебе:

После Петровец. А од Маџари до Петровец? Што правиме таму? Се влечкаш 40? Ама биди искрен..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #576 на: 01 Октомври 2014, 21:15:53 pm »
И помалце гориво се троши. Затоа те прашувам зошто не одиш од таму. :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #577 на: 01 Октомври 2014, 21:16:50 pm »
Ако некој успее со Фило и јас се придружувам кон частењето.

И со вас ако некој успее што размислува поинаку, и ја ке частам.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #578 на: 01 Октомври 2014, 21:17:01 pm »
Па игор секој знак со кое село почнува и со ограничувањето што значи таму е толку. Симо само во селата е толку,помеѓу нив е 60, после петровец е 70.

Јок. Познаник кај идризово затворот го измерија со 67 и му пишаа пеевче.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #579 на: 01 Октомври 2014, 21:17:34 pm »
Ќе возиш колку што мислиш дека треба. Како што и прават сите возачи на сите патишта. Има и знаци 10-20кмч накај Охрид ако си видел, на брана или на мост. Мислиш дека некој поминал со толку таму? 50 се вози во колона обично.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #580 на: 01 Октомври 2014, 21:19:34 pm »
Често возам до Таор, за после тоа - не знам. 60 не сум видел. Ај, добро, ќе извозам пак за ден-два, ќе видам. Како и да е, прашањето беше за тебе:

110-130 нормално немам намера за 40 денари да возам по дупките , инаку порано многу одев во затворот пошто ми лежеше близок човек и просек си возев 60

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #581 на: 01 Октомври 2014, 21:19:50 pm »

Ја по тој пат кога возам, возам максимум 60-че заради можна казна, ја нејкам да полнам буџет на оваа држава, во 45 евра имам 80 литри плин и поубаво плин ке си ставам него казни паушали да плакам, иако патот како пат дозволува да се вози 80-100 км/ч.
Мада и со 60 таму ме фака таа казна, ама јбг.

Исто како што после 23:00 часот не возев кога бев возач почетник според законот, за разлика од некои мои другари кои возеа и ме правеа будала, абе кој ке те фати, иди од ваму, од таму, што му се тресеш

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #582 на: 01 Октомври 2014, 21:21:22 pm »
Ќе возиш колку што мислиш дека треба. Како што и прават сите возачи на сите патишта. Има и знаци 10-20кмч накај Охрид ако си видел, на брана или на мост. Мислиш дека некој поминал со толку таму? 50 се вози во колона обично.
Е па тоа да го разберат нашите “сообраќајни инжењери“, би било прекрасно.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #583 на: 01 Октомври 2014, 21:32:52 pm »
Ту си 'тицо! Значи малку ти е 40, епа кога зборам... ;D

Незнам кај си видел овци, ама јас Скопје- Петровец поминувам неделно 7-8 пати па не гледам. :)

Башка тоа не е град. Второ, на 40 морам во трета да го возам болидот, во 4-та ми лупа крстачот на карданот :D
Трето, да малце е 40, ама не е малце 60 км/ч во град како што ти викаш. ;)
Тоа многу зависи и од колата... со сузуки свифтот на дедо ми (1998год.) на пример и страв ми е да возам повеќе од 60-70 низ град, пошто ако излезе непредвидена ситуација неможам ни да закочам, или на автопат ако возиш повеќе од 130 може да се превртиш од што е нестабилно :D За разлика од тоа со голвоф низ автокоманда ете, па до битпазар можам да си возам 90-100 км/ч и да имам иста контрола врз ситуацијата како кога би возел со сузукито 60-70.
Башка што ако возиш 60 а си без рефлекси и закочиш секунда поспоро од тој што возел 91?
Треба поригорозно лекарско и технички преглед.
Неќам ни да замислам како им е на оние со помоќните верзии на Мерцедес Е , БМВ 5 и останати кога возат со иста брзина со некој со југо, спарк, матиз итн. ...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #584 на: 01 Октомври 2014, 21:34:48 pm »
И фило нив кој ги фати? ;D