Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 669645 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #2625 на: 18 Јуни 2021, 18:18:33 pm »
Што да ти правам, досадно ми е и знам дека секогаш ќе се попалиш и си тепам време со тебе ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2626 на: 18 Јуни 2021, 18:23:39 pm »
Toa e, lesno sum zapaliv na "tvrdenja". Ako "tvrdis" nesto ili si ubeden vo nesto daj dokaz da vidime, potkrepi "tvrdenjeto".

Mnogu lesno se tvrdat raboti i se davaat soveti za tugj dzep. Normano site tie "tvrdenja" 99% se na steta na nekogo i za gledanje seir.

Nema problem, koga ti e dosadno pisi pak nesto tuka, koga ke mozam ke te zabavuvam, barem tebe interesno ke ti bide denot.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #2627 на: 24 Јуни 2021, 20:13:41 pm »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #2628 на: 26 Јуни 2021, 09:50:23 am »
Novo ili uvezeno vozilo?

Jas kaj mene imam fabricki zatemneti i ne ni znaev za delot vo soobrakjajna se dodeka nekoj tuka ne pisuvashe. Proveriv i se si beshe ok, odnosno beshe vpisano.

Taka da greshkata e ili kaj sluzbenik, ili  vo dokumentacijata za voziloto

Кај мене се затемнети фабрички. Два пати прашав во Порше, ми викаат нема потреба да се внесува во сообраќајна. Ако ти накнадно ставаш тогаш се впишувало.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2629 на: 26 Јуни 2021, 10:18:06 am »
Epa i kaj mene se fabricki i pisuva vo soobrakjajna

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2630 на: 26 Јуни 2021, 12:29:38 pm »
Денес бев до Новус да се информирам за фолии за i10.

Задни стакла е дозволено 100,% затемнетост, значи нема разлика дали е фабрички или со фолија или бетонски ѕид.

Ако се фолии, значи накнадно е затемнувањето, треба да се впише во сообраќајна.
Ако е фабрички, значи нема никаква модификација, нема ни потреба да се впишува било што во сообраќајна, си поминала колата хомологација и толку.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2631 на: 26 Јуни 2021, 14:30:00 pm »
@Mikius aman be coek. Prekini da "tvrdis" ova za fabrickite stakla.

Ili ti pisav daj izjava zaverena na notar deka ti ke platis kazna ako nekoj nekogas e kaznet za fabricki zatemneti.

Ke go kaznat nekoj nekogas so 300 eu odejki po umov tvoj.

@Carpathian Lord i jas vo Euroimpex prasuvav i tie se cudea za fabricki, ama zatoa prijatel moj kaznija so fabricki, a uste eden clen tuka pisa deka vo Struga isto kaznile nekogo so fabricki temni.
Na policaecot go zabole dali e fabricki ili ne, gleda temni stakla, gleda nema zabeleshka vo soobrakjajna. Posle odi ti po sudovi raspravaj se 😁

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #2632 на: 26 Јуни 2021, 15:00:34 pm »
Да се надоврзам,и јас прашував. Или на сообраќајна треба да пишува, или над е6 треба симбол v да има. Од понеделник идам да завршам со тоа. Фала @Inter1

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2633 на: 26 Јуни 2021, 15:10:19 pm »
Inter, sto se javuvas ko prle pred magare, se pridodadov na komentarot na Lord i ne mi bese ni vo zadni misli tvojata beznacajnost.

Ako veke imas prijateli sto se kazneti, prasaj gi za procedurite, kako im pisale kazna, po koj clen, koj paraf, i kako postapile ponatamu, postiraj sliki od staklata i kolite itn, so eden zbor dokumentiraj go slucajot, pa duri potoa ke ti dadam izjava na notar i broj telefon.

No prvo parkiraj ja tvojata kola vo vozila na clenovi pa potoa diskutiraj so mene, ne mi e voopsto merak da diskutiram so paranoici koi se plasat od sopstvenata senka, i sskaat od pozadina.

Dotogas ne mi repliciraj, i ne me spomnuvaj.

Да се надоврзам,и јас прашував. Или на сообраќајна треба да пишува, или над е6 треба симбол v да има.
Пишав претходно, нормално дека треба да има симбол V

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2634 на: 26 Јуни 2021, 16:06:23 pm »
@Mikius uzivaj, zaboraviv deka si advokat i pagjas slucai na sud 😭😭😭😁

I uzivaj, ne te spomnuvam veke, za tvojata glupost ne vredi ni sekunda poveke da se potrosi, samo prestani da lazis tuka i da davas glupavi tvrdenja. Adios.

Edit: Za site ostanati koi ne se advokati i nemaat extra vreme/pari na raspolaganje za pagjanje na slucai 😭😁 vaka izgleda mojava soob. @Leonid
« Последно менување: 26 Јуни 2021, 16:39:49 pm Inter1 »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #2635 на: 26 Јуни 2021, 16:19:10 pm »
Еве кај мене е фабрички затемнета, па во германската сообраќајна нема ништо запишано...и ќе му платам казна, секако.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2636 на: 26 Јуни 2021, 16:21:13 pm »
Ako imas extra pari za davanje top, mi se svigja izborot. Jas nemam pa moram da zapisuvam :/

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2637 на: 26 Јуни 2021, 16:24:16 pm »
@Mikius uzivaj, zaboraviv deka si advokat i pagjas slucai na sud 😭😭😭😁

I uzivaj, ne te spomnuvam veke, za tvojata glupost ne vredi ni sekunda poveke da se potrosi, samo prestani da lazis tuka i da davas glupavi tvrdenja. Adios.

Edit: Za site ostanati koi ne se advokati i nemaat extra vreme/pari na raspolaganje za pagjanje na slucai 😭😁 vaka izgleda mojava soob.

Се лажеш ако мислиш дека лажим

Единствено си ти излажан.
Колку ги има што велат дека биле казнети за поминување на жолто, еден куп има такви приказни за неоправдано казнети...
Секој ден ги гледам како мислат дека го фатиле семафорот на жолто а всушност колата поминува на црвено.

Не навлегувам во причата зошто на некои им впишале во сообраќајна за фабрички затемнети со Vознака на стаклата, но очигледно е факт дека на многумина не им е впишано, што автоматски не повлекува плаќање казна.

Не ја познавам постапката пред да се плати казна, бидејки не познавам никого што е казнет за фабрички затемнети и невпишани, но знам дека не ги вадиш од новчаник за да платиш на лице место, затоа и те прашав за да не информираш бидејки имаш инфо од прва рака.

На крај, додека ќе излезеш со конкретни информации, прекини со паушални муабети.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #2638 на: 26 Јуни 2021, 16:26:20 pm »
Јас правев хомологацијата на колата според COC документ и во неа ги запишаа фабрички затемнетите стакла и фабричката кука па истите се впишани и во сообраќајната во забелешка. Стаклата беа запишани во COC документот и одма ги впишаа, додека за куката немаше ништо таму па вадев од Порше Скопје потврда дека куката е фабрички вграден дел од колата (според бројот на шасија), потврдата ја однесов во ПСС каде што ја правеа хомологацијата и таму ја впишаа истата па потоа и ја вметнаа во сообраќајната.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2639 на: 26 Јуни 2021, 16:31:19 pm »
@Mikius ne spomnuvanjeto ako ne sfati e dvostrano. Ne me zamaraj veke so prikazni.

Jas pisav iskustvo i prikazna i kako da si zastedite 300eu vo vukojebinava. A dali nekoj e advokat i ke pagja slucai, dali nekoj so germanska kola ke plakja kazni ili tret preventivno ke zapise vo soobrakjajna e licen izbor. Demokratija e i sekoj izbor e legitimen, ama isto sekoj izbor si ima posledici.

Jas moeto go napraviv, max se napnav za da ne platite kazna, za drugoto vie si znaete. Krajno vo pravo ste,mn glupavo od moja strana sto vi se mesam vo budzet. Trebase tipicno severdzanski da gledam kaj placete tuka deka ve kaznile i da si teram seir i da dofrlam zaebancii.

Od mene tolku za ovaa tema :)