Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 568582 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6998
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #2205 на: 24 Октомври 2019, 08:16:12 am »
Од тетово беше дачијава, ништо страшно значи.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9025
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2206 на: 24 Октомври 2019, 08:21:01 am »
„Ќе си возам зад камионов“
- рече никој.

А вчера за празникот беше соборен рекордот на Големо Езеро на Баба планина, со Дачија Сандеро/Логан што беше не знам, се каче едно бате.
1:0 за Седан вс СУВ

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Луфтираш патика? :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #2207 на: 24 Октомври 2019, 09:23:44 am »
Нека спомне класниот со Тојо Џипот на Шара. Мислиш си стигнал на врвот на светот, тоа таму Голф 4 веќе те чека...
И тоа полн!

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5186
  • The Spartan General
« Одговори #2208 на: 24 Октомври 2019, 09:24:50 am »
Градски деца. Да знаете Лада/Тристач/Стокец како се пентари по планини полн со крадени дрва......  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6998
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2209 на: 24 Октомври 2019, 09:46:42 am »
Луфтираш патика? :D

Не е моја  :D

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6083
« Одговори #2210 на: 24 Октомври 2019, 11:49:54 am »
Слаб, од минатонеделната џипијада во Кичево, неможевме да го претекниме батецот со Мерцедес со 17ки нископрофилни, а имаше горе и некој Голф 7 и Пасати од баба возени.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6624
« Одговори #2211 на: 24 Октомври 2019, 11:54:24 am »
Зошто побогу би се возел со ваков мерцедес на офроуд? Бог да чува

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10338
« Одговори #2212 на: 24 Октомври 2019, 12:26:25 pm »
Да докаже дека СУВ е само за низ град ;D

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 383
« Одговори #2213 на: 25 Октомври 2019, 22:24:53 pm »

Шо можи да биди ова? Почна да тропа, има масло 273.000км. Мазда 626 1.8 бензинец. Во погорните коментари пишав дека ја пуштив на отворено едно 300км (ПП-СК и назад) никогаш толку км наеднап не била возена едно 18год, другиот ден запали нормално после второто палење почна да тропа. На одредени обрај т.е поголема туража го губи звуков ама ептен кратко и пак почнува исто. Подизачи сменети; Улјена пумпа беше изличана ја напрајвме на дребонг; Турено масло како мед за да набија притисок маслото пак исто. Некој вика подизачите да се преклаат, да се пречистат оти воздухвлегувало не биле убо клаени; Друг вика Клип ама од зади не чади; Еден вика лагери на радилица. Со  мајсторите остана уште клиповите да се проверат и срцето на моторот. Знае некој шое ова?

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2214 на: 25 Октомври 2019, 23:09:04 pm »
Еволуција е тоа, сега имаш дизелаш ;D

Да се нашалам малку, иако не е момент.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #2215 на: 28 Октомври 2019, 15:00:27 pm »
Someone Put Down A Huge Stone To Stop Curb Jumpers

https://www.boredpanda.com/car-curb-jumpers-w-maple-omaha-rock/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Интересно колкав процент од настраданите се со возило со подобра прегледност поради повисокото седење.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2216 на: 28 Октомври 2019, 15:18:26 pm »
Не е до седењето, го виделе убаво но мислеле дека возат тенк и дека можат да поминат преку него ;D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
« Одговори #2217 на: 28 Октомври 2019, 18:23:14 pm »
Цитат
Devon thinks that with bigger SUVs, it is hard to see the rock. “But I also strongly believe people just do not pay attention when driving.”

Цитат
Another common problem is turning the steering wheel too soon – before your car has reached an appropriate part of the intersection/road (cutting the corner). “If you do this on a right turn you run the risk of hitting the curb. Sometimes it seems like new drivers forget that their car has 4 wheels; the front 1/2 of the car makes it around the corner but the rear wheels don’t exactly and might hop the curb. If you do this on a left turn it means your car is traveling over a section of the wrong side of the road, which could obviously be dangerous if there is traffic coming there.”

После да не се лутат кога ги викаме најглупа нација на свет.
(После нас се разбира)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #2218 на: 28 Октомври 2019, 20:28:02 pm »

Шо можи да биди ова? Почна да тропа, има масло 273.000км. Мазда 626 1.8 бензинец. Во погорните коментари пишав дека ја пуштив на отворено едно 300км (ПП-СК и назад) никогаш толку км наеднап не била возена едно 18год, другиот ден запали нормално после второто палење почна да тропа. На одредени обрај т.е поголема туража го губи звуков ама ептен кратко и пак почнува исто. Подизачи сменети; Улјена пумпа беше изличана ја напрајвме на дребонг; Турено масло како мед за да набија притисок маслото пак исто. Некој вика подизачите да се преклаат, да се пречистат оти воздухвлегувало не биле убо клаени; Друг вика Клип ама од зади не чади; Еден вика лагери на радилица. Со  мајсторите остана уште клиповите да се проверат и срцето на моторот. Знае некој шое ова?

sto napravi? Vaka od laptop mi zvuci na ventil… Izgubi pritisok na maslo, ti se upali sijalickata?

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 383
« Одговори #2219 на: 28 Октомври 2019, 21:18:21 pm »

sto napravi? Vaka od laptop mi zvuci na ventil… Izgubi pritisok na maslo, ti se upali sijalickata?
Светеше сензорот за масло пред 1месец на мала туража на голема не. Моментално ја возам вака без големи обрај. Другава недела ќе го отвараат моторот.