Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 376498 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #990 на: 04 Февруари 2017, 15:17:39 pm »
Провери да не се за полирање фаровите.
upload picsupload imageupload image online
ако ти е сочивото во лупата изгорено решение има во Auto Car Care-Prilep.Лупите ги посребруваме како нови.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #991 на: 04 Февруари 2017, 15:21:03 pm »
На ова пунто многу страдаат рефлекторите позади леќата. Горат и стануваат наместо огледало, рѓа боја. И нормално не свети после.

И тоа може да е случај.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #992 на: 11 Февруари 2017, 22:51:29 pm »
После 2 пара Осрам Најт Брејкер, најјаките, од кои што бев презадоволен!! Само можам да ги фалам!!! Имаа преубава БЕЛА боја, ЧИСТА бела, мнооогу добро светеа и патем ми траеа околу 2 години двете, интересно е што ми прегора во рок од 1 месец и двете сијалички на двата пара, се одлучив за Филипс екстрим вижн +130 (ако не се лажам http://www.powerbulbs.com/product/philips-xtreme-vision-130-h4-twin ) Прв впечаток ми беше дека не се толку силни како Осрамот и бојата е по жолта од Осрамот, бела али пожолта, и обавезно морав одма да ги спуштам фаровите, многу високо свети само левиот фар, што е чудно. Сега за сега сум задоволен од нив, но следен пат дефинитивно ќе се вратам на Осрамот.

Еве слики од филипсот.

Не можев да најдам квалитетни слики од осрамот еве извадоци од видео каде што јасно се гледа разликата во боја..

После 3 месеци сум многу многу разочаран од сијаличкиве!! Скапаници! Свеќи!! Си ги сакам парите назад!!! Имаат изгубено многу од светлината што ја имаа!! Да беше сијаличка од 200 денари ме заболе (пошо за толку свети), но за најскапите сијалички што ги нуди филипс ова е неприфатливо!!! Ќе постирам слики следен пат кога ке влезам во кола.. Јас би купил само осрам и ништо друго, имав два осрами и и двата ми траеа по година ипол - две. СКАПАНИЦИ! По булевариве со прегорени бандери не можам да познаам дали ми се упалени светлата!!! Уф.. Ми олесна од хејтањево..
Наеднаш... Се оправија. Жими се не знам дали сум луд или ненормален.. Ама наеднаш сијаличките светат многу подобро.  ??? :o
Исто така забележав дека пластиката (поточно слојот врз пластиката, читај понатаму) е малку замаглена. Убеден сум дека прави разлика, (колку и да е мала ми има останато во глава кога ке ги исполирав фаровите со паста и крпа дека „баш се прејаки“ фаровиве), во количината на светло „фрлено“ на патот, но исто така над cutoff линијата има малку светлина што ја немаше порано по ѕидови и таван во гаража или по коли и стубчиња околу мене, беше баш 98% разлика долниот дел на стубчето светло - горе ништо. Фаровите ми „средија“ во Богдановски кога јадев гомна пред некое време за тоа колку срање ми ја офарбаа хаубата и пластиките (ако некој видел и памти) и убеден сум дека тој слој фрла малку светлина нагоре кај што не треба и што ја немаше пред да ги офарбаат. Во секој случај, сијаличкиве ме дупат.
едит, сликички
subir foto
subir fotos gratis
« Последно менување: 11 Февруари 2017, 22:56:46 pm Стефан_Т »

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
« Одговори #993 на: 14 Март 2017, 09:21:50 am »
Монтирав Bosch  Gigalight Plus 120. Земени од Окта 1250 МКД пар. На лабараториски тест солидни, на ревјуа велат кратко траат. Скоро сите се жалат за краток животен век. На прва секако се осеќа разлика во однос на стандардна H7 Narva.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 347
« Одговори #994 на: 19 Март 2017, 20:09:47 pm »
Крaткoтo светлo мнoгу дoле свети ... Истo кaкo дa гo немaм. Кaкo дa ги пoдесaм фaрoвите пoвисoкo?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #995 на: 19 Март 2017, 20:13:42 pm »
Прво провери дали ти е сијаличето добро наместено во фасонка.
После кажи што кола имаш, па може некој ќе знае да ти каже..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
« Одговори #996 на: 19 Март 2017, 20:18:49 pm »
Сијaличетo е дoбрo нaместенo, кoлa aуди a4 2001

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #997 на: 19 Март 2017, 21:46:13 pm »
А реагира ако менуваш ниво од кабина?

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
« Одговори #998 на: 19 Март 2017, 22:43:10 pm »
А реагира ако менуваш ниво од кабина?
реагира, на највисоко ниво ми се наместени, ама сепак многу ниско се

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #999 на: 19 Март 2017, 22:54:13 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #1000 на: 19 Март 2017, 23:22:37 pm »
Дали и колку е тешко да се замени фар?

Теоретски би било, отштекај кабли, одврти шрафчиња, извади фар, тури друг, заврти шрафчиња, уштекај кабли. Просто е ко пасуљ, или има некои цаки?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
« Одговори #1001 на: 19 Март 2017, 23:35:36 pm »

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1002 на: 20 Март 2017, 19:39:46 pm »

Теоретски би било, отштекај кабли, одврти шрафчиња, извади фар, тури друг, заврти шрафчиња, уштекај кабли. Просто е ко пасуљ, или има некои цаки?

Само што кај 98% од возилата треба и браникот да се извади, инаку тоа е :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1003 на: 20 Март 2017, 21:29:15 pm »
Може ама и немора да значи. 
Еве на пример кај Yugo или кај Passat, оние полнолетните, не треба да се демонтира преден браник.  :P  ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #1004 на: 20 Март 2017, 22:06:08 pm »

Кај мене нема ни шрафови. Извади осигурач, извади фар. На рука.