Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 376562 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #960 на: 29 Јануари 2017, 19:54:13 pm »
Се местат на постоечкиот фар, ги има во Дог неколку типа, распрашај се за цена.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #961 на: 29 Јануари 2017, 22:19:05 pm »
A kolku se plus lupi i dali istite bi pasuvale na postoeckiot far?

Sent from my iPhone using Tapatalk
http://www.dogsecurity.mk/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=121&Itemid=1 + 5500к HID со аналогни баласти и топ ќе имаш светлина.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #962 на: 29 Јануари 2017, 22:29:31 pm »
Jas bi ti preporacal da pogledas i led sijalci veruvaj ubava svetlina pomala toplina...

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #963 на: 29 Јануари 2017, 23:24:00 pm »
Со кинескиве лупи една  квалитетна светлина шо ке добие на пат а ла h4 најтбрејкер

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #964 на: 29 Јануари 2017, 23:35:46 pm »
Моримото лупи и ксенон сијалици поквалитетни за уште подобро,ама доколку не ти се брза,чичо Али ќе ти испрати :).Dzo испукај ги линковите :)

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #965 на: 01 Февруари 2017, 19:12:40 pm »
После 2 пара Осрам Најт Брејкер, најјаките, од кои што бев презадоволен!! Само можам да ги фалам!!! Имаа преубава БЕЛА боја, ЧИСТА бела, мнооогу добро светеа и патем ми траеа околу 2 години двете, интересно е што ми прегора во рок од 1 месец и двете сијалички на двата пара, се одлучив за Филипс екстрим вижн +130 (ако не се лажам http://www.powerbulbs.com/product/philips-xtreme-vision-130-h4-twin ) Прв впечаток ми беше дека не се толку силни како Осрамот и бојата е по жолта од Осрамот, бела али пожолта, и обавезно морав одма да ги спуштам фаровите, многу високо свети само левиот фар, што е чудно. Сега за сега сум задоволен од нив, но следен пат дефинитивно ќе се вратам на Осрамот.

Еве слики од филипсот.

Не можев да најдам квалитетни слики од осрамот еве извадоци од видео каде што јасно се гледа разликата во боја..

После 3 месеци сум многу многу разочаран од сијаличкиве!! Скапаници! Свеќи!! Си ги сакам парите назад!!! Имаат изгубено многу од светлината што ја имаа!! Да беше сијаличка од 200 денари ме заболе (пошо за толку свети), но за најскапите сијалички што ги нуди филипс ова е неприфатливо!!! Ќе постирам слики следен пат кога ке влезам во кола.. Јас би купил само осрам и ништо друго, имав два осрами и и двата ми траеа по година ипол - две. СКАПАНИЦИ! По булевариве со прегорени бандери не можам да познаам дали ми се упалени светлата!!! Уф.. Ми олесна од хејтањево..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #966 на: 01 Февруари 2017, 21:05:05 pm »
А да си се задржите на квалитетни обични халогенски сијалици, што викате?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #967 на: 01 Февруари 2017, 21:12:46 pm »
Што подразбираш под квалитетни Мартин?
Некои што едвај светат и траат или некои што се трпат ама па траат 3-6 месеци?
Каде овде е "квалитетот"?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #968 на: 01 Февруари 2017, 21:15:25 pm »
Еве јас да пробам да одговорам:
Филипс ОЕМ вс Филипс Екстрим, разлика у цена 3+ пати, разлика у светлина... +5%, разлика у трајност -2.5 пати
Осрам ОЕМ вс Осрам Брејкер, разлика у цена 3+ пати, разлика у светлина...+5.5%, разлика у трајност -3 пати

Ја бирам ОЕМ.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #969 на: 01 Февруари 2017, 21:35:01 pm »
Најтбрекерите од Осрам ми траат повеќе од 2 години на возило кое се вози секој ден со нон-стоп од времето пуштени светлата (поминати ~30ккм). Повторно не би ги земал од причина што бојата на светлината уште од почеток не ми се допадна.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #970 на: 01 Февруари 2017, 21:59:32 pm »
Значи и едните и другите што не се обични траат пола од векот на обичните Халогени сиалички, истото тоа е наведено и на опаковката оригинална.
Ги користев најтбрејкер и едни други cool blue се супер ама прегоруваат и не вреди за парите кога треба и преку ден да ги гориш

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #971 на: 01 Февруари 2017, 22:02:01 pm »
И јас очекував да траат пократко, нели и од она што го пишува на опаковката и од читани искуства на оние што ги користеле. Ама еве овие мука си немаат, уште ми траат. :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #972 на: 01 Февруари 2017, 22:16:35 pm »
Еве јас да пробам да одговорам:
Филипс ОЕМ вс Филипс Екстрим, разлика у цена 3+ пати, разлика у светлина... +5%, разлика у трајност -2.5 пати
Осрам ОЕМ вс Осрам Брејкер, разлика у цена 3+ пати, разлика у светлина...+5.5%, разлика у трајност -3 пати

Ја бирам ОЕМ.

OEM и тоа само лонг лајф ако се начека.
Н7 вурт лонг лајф 270ден. кај нив.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #973 на: 01 Февруари 2017, 22:18:31 pm »
Немаш потреба, не ги купив никогаш ама мислам дека не траат ништо посебно, Х7 филипс беа повеке од оваа цена и тоа доста повеќе колку што се сеќавам. Затоа и не ги ставив никогаш

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #974 на: 01 Февруари 2017, 22:28:14 pm »
Што подразбираш под квалитетни Мартин?
Некои што едвај светат и траат или некои што се трпат ама па траат 3-6 месеци?
Каде овде е "квалитетот"?

Квалитетот е во поскапа сијалица за масовна употреба, да не речам од бензинска купена. Еве да речеме Лукас, Филипс обична, Осрам обична. Да не е Праксис, или друга кинезарија.

Еве јас на пример, имав лоши фарови на Алфата иако беа со лупа. Едноставно немаа домет дури ни со Нактбрејкер.

Ксарава има прекрасни светла со супер домет со обични, како што ги викаш ти, Југославија сијалици. Фиеста што имам во фамилија има уште попрекрасни светла, со ОЕМ сијалици, кои еве, скоро 4 и нешто години истерале пред да рикне една.

Поентата ми е, и до колата и до штелувањето на фаровите е, ако е добар снопот со обични сијалички, не би бутал ништо пократкотрајно и 4-5 пати поскапо.