Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Deni на 01 Февруари 2017, 21:12:46 pmШто подразбираш под квалитетни Мартин? Некои што едвај светат и траат или некои што се трпат ама па траат 3-6 месеци?Каде овде е "квалитетот"?Квалитетот е во поскапа сијалица за масовна употреба, да не речам од бензинска купена. Еве да речеме Лукас, Филипс обична, Осрам обична. Да не е Праксис, или друга кинезарија.Еве јас на пример, имав лоши фарови на Алфата иако беа со лупа. Едноставно немаа домет дури ни со Нактбрејкер.Ксарава има прекрасни светла со супер домет со обични, како што ги викаш ти, Југославија сијалици. Фиеста што имам во фамилија има уште попрекрасни светла, со ОЕМ сијалици, кои еве, скоро 4 и нешто години истерале пред да рикне една.Поентата ми е, и до колата и до штелувањето на фаровите е, ако е добар снопот со обични сијалички, не би бутал ништо пократкотрајно и 4-5 пати поскапо.
Што подразбираш под квалитетни Мартин? Некои што едвај светат и траат или некои што се трпат ама па траат 3-6 месеци?Каде овде е "квалитетот"?
А да си се задржите на квалитетни обични халогенски сијалици, што викате?
Денес, после 48.133км односно 5 години, 5 месеци, 3 недели и 2 дена (вкупно 2002 дена), згасна животот и на левата сијаличка за оборено светло.Немав заменска, а и немав време да се маткам и да барам па земав комплет Н7 и Н1 од ЛукОил Osram Silverstar 2.0 (од тие имаше по 2).(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Ги платив вкупно 1.818 денари. Ќе видиме колку ќе траат
И ја сум како љиљак не ми се познава светлото дека ми е уклучено, па некад пуштам магленки и малце е боље....И сеа се мислам дали да земам хенонче некое обично или сијалици подобри исти пари се...Што мислите?Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат: Bumb на 02 Февруари 2017, 09:21:59 amИ ја сум како љиљак не ми се познава светлото дека ми е уклучено, па некад пуштам магленки и малце е боље....И сеа се мислам дали да земам хенонче некое обично или сијалици подобри исти пари се...Што мислите?Sent from my iPhone using TapatalkШто кола имаш bump?Пунто mk2 ?Ако е такво, тогаш изгорени ти се рефлекторите во светлата.Најди ја темата на vincent за пунтото и види ги неговите какви беа. Тој исто така од фабрички, стави ксенон и пак ништо не светеа. Испадна дека нема што да рефлектира. Па си купи половни фарови со добри рефлектори.