Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 376552 пати)

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #870 на: 02 Октомври 2016, 10:27:08 am »
Не верувам да е до тоа,200 денари парче ги зедовме.Со другарот во исти ден ги сменивме кај него уште немаат мака

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3058
« Одговори #871 на: 27 Октомври 2016, 11:53:13 am »
Каде има Narva да се купат сијалици - Дебар Маало / Тафталиџе?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #872 на: 27 Октомври 2016, 20:53:53 pm »
Карши сити мол, према центар. Одма до пицерија Џакомо (мислам дека така се вика).
Унион трејд.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #873 на: 27 Октомври 2016, 21:14:16 pm »
Каде има Narva да се купат сијалици - Дебар Маало / Тафталиџе?

Feli As se glavni uvoznici. Pobaraj vo Zlatna kniga, ja imaat celata programa.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #874 на: 07 Ноември 2016, 12:35:52 pm »
Philips-от во сити мол доле се околу 1350 со две позициони плави(тие се 220) гратис. Ок е цената?
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #875 на: 07 Ноември 2016, 13:40:34 pm »
За H7? Јас мислам дека платив доста повеќе, без тие гратисот. Мислам дека е супер цена.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #876 на: 07 Ноември 2016, 16:12:54 pm »
H4
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #877 на: 07 Ноември 2016, 18:20:58 pm »
После 2 пара Осрам Најт Брејкер, најјаките, од кои што бев презадоволен!! Само можам да ги фалам!!! Имаа преубава БЕЛА боја, ЧИСТА бела, мнооогу добро светеа и патем ми траеа околу 2 години двете, интересно е што ми прегора во рок од 1 месец и двете сијалички на двата пара, се одлучив за Филипс екстрим вижн +130 (ако не се лажам http://www.powerbulbs.com/product/philips-xtreme-vision-130-h4-twin ) Прв впечаток ми беше дека не се толку силни како Осрамот и бојата е по жолта од Осрамот, бела али пожолта, и обавезно морав одма да ги спуштам фаровите, многу високо свети само левиот фар, што е чудно. Сега за сега сум задоволен од нив, но следен пат дефинитивно ќе се вратам на Осрамот.

Еве слики од филипсот.

Не можев да најдам квалитетни слики од осрамот еве извадоци од видео каде што јасно се гледа разликата во боја..

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #878 на: 07 Ноември 2016, 19:16:07 pm »
Требало Diamond Vision од Филипс да ги земеш :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #879 на: 07 Ноември 2016, 19:18:07 pm »
Дефинитивно Осрамот свети појако, поубав сноп има. После 4 пара Осрам мене во план за следни ми се Philips White Vision.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
« Одговори #880 на: 07 Ноември 2016, 20:21:40 pm »
Требало Diamond Vision од Филипс да ги земеш :)
Сакав јаки фарови, шофершајбната ми е испогребана, оштетена, а богами и цвикериве што ги носам не се нешто боље, па сакав максимум светло нанапред.

Јас лично би ги одбрал Осрамот, а би рекол дека филипсов се исто толку јаки. Не можам да ги споредам една до друга за да знам со сигурно да кажам, али Осрамот се малку побели и „очите“ не ми бараа повеќе светлина, по опуштен бев со побелата светлина на Осрамот.. Ако ме сфаќате.. Сакам да кажам дека тука негде се сијаличките, али јас лично ги преферирам Осрамот. :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #881 на: 07 Ноември 2016, 20:34:09 pm »
Провери дали ти е сијаличето во левиот фар добро намесетено. Не би требало да свети повисоко. Ако се сомневаш, смени ги левото и десно сијаличе. па види дали десното ќе свети повисоко.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
« Одговори #882 на: 07 Ноември 2016, 22:15:48 pm »
Провери дали ти е сијаличето во левиот фар добро намесетено. Не би требало да свети повисоко. Ако се сомневаш, смени ги левото и десно сијаличе. па види дали десното ќе свети повисоко.

Ех.. Не ми текна на тоа, ондак би било фабричка грешка.. Уште тогаш го „штимнав“ левиот фар малку надолу, а пред некој ден се оставив во гаража пола саат (2 саати според сказалка, али небитно..) и ги наместив „по мое“, како што е на сликите. Фабрички би требало да одат уште некој степен на десно, али па тогаш ништо не би гледал напред ради cutoff-от, а десно ке светам на авиони :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8639
  • Пичлеме
« Одговори #883 на: 07 Ноември 2016, 22:32:31 pm »
После 2 пара Осрам Најт Брејкер, најјаките, од кои што бев презадоволен!! Само можам да ги фалам!!! Имаа преубава БЕЛА боја, ЧИСТА бела, мнооогу добро светеа и патем ми траеа околу 2 години двете, интересно е што ми прегора во рок од 1 месец и двете сијалички на двата пара, се одлучив за Филипс екстрим вижн +130 (ако не се лажам http://www.powerbulbs.com/product/philips-xtreme-vision-130-h4-twin ) Прв впечаток ми беше дека не се толку силни како Осрамот и бојата е по жолта од Осрамот, бела али пожолта, и обавезно морав одма да ги спуштам фаровите, многу високо свети само левиот фар, што е чудно. Сега за сега сум задоволен од нив, но следен пат дефинитивно ќе се вратам на Осрамот.

Еве слики од филипсот.

Не можев да најдам квалитетни слики од осрамот еве извадоци од видео каде што јасно се гледа разликата во боја..

Ги нема повеќе... додуша јас ги побарав во секоја дупка во Битола, ги немаше... на други места можеби ги има. Има некоја алтернатива прилично поскапа, ми ја нудеа, ама не се одлучив за алтернативата и си купив Бош од 180 денари парче :)
Презадоволен сум од Осрамот, ама ете не ги најдов истите.
« Последно менување: 07 Ноември 2016, 22:37:32 pm Ipkisija Meskosa »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #884 на: 07 Ноември 2016, 23:44:04 pm »
Нека ти прати некој од Ск по Карго, колку сакаш има овде :) Еве јас ако сакаш ќе ти испратам.