Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 425479 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1470 на: 08 Декември 2018, 13:09:59 pm »
Од лед лајт Ј/Џакомо се, она у Жас што е. Лентичка е правоаголна  со три диоди кругчиња такви спакована у пластифицирана футрола, а од долната страна има 3м трака, тоа на сликата се споени 6 ама се сече на пола мене 3 ми беа доволни. 6 се многу за гепек.

Ако имаш w5w приклучок како кај мене, фасонка, ќе ти треба оваков додаток да го поврзеш  за да не мораш да ги лемиш жичките од лентата.

Горниот дел тоа курето иде у фасонка а доле со жичките малце крпиш сечеш и монтираш. И тоа е.

« Последно менување: 08 Декември 2018, 13:18:00 pm Allexxander »

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #1471 на: 08 Декември 2018, 15:06:23 pm »
Од лед лајт Ј/Џакомо се, она у Жас што е. Лентичка е правоаголна  со три диоди кругчиња такви спакована у пластифицирана футрола, а од долната страна има 3м трака, тоа на сликата се споени 6 ама се сече на пола мене 3 ми беа доволни. 6 се многу за гепек.

Ако имаш w5w приклучок како кај мене, фасонка, ќе ти треба оваков додаток да го поврзеш  за да не мораш да ги лемиш жичките од лентата.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Горниот дел тоа курето иде у фасонка а доле со жичките малце крпиш сечеш и монтираш. И тоа е.

Од тука: http://v-tac.mk/ ?

И како се викаат овие да земам и јас, ми се свиѓа како свети.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1472 на: 08 Декември 2018, 15:54:58 pm »
Да од таму. Не знам како се викаат мене ми ги зема колега, ќе покажеш сликата.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1473 на: 22 Декември 2018, 15:31:46 pm »
koooonecno najdeni/kupeni white vision... ke gledam da uslikam sporedba so zutive...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

segde potroseni i nudat sfe i sfasta sto imaat na raft i xenonki i drn drn...

nakraj denes nacekaf vo feli as
so poopust 1.450den kompletce: 2x H7 i 2x W5W ...
taka ovije traea do minatata nedela...
sega si najdof mnogu po-kvalitetni i pobeli , za 330 dinari  da vidime i tije edna godina ke isteraat li...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен StOrM

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #1474 на: 22 Декември 2018, 23:10:52 pm »
Здраво.
Да ве прашам дали овие H4 ќе одговараат на Тико?
https://s.click.aliexpress.com/e/clraQtLi

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #1475 на: 22 Декември 2018, 23:26:27 pm »
Здраво.
Да ве прашам дали овие H4 ќе одговараат на Тико?
https://s.click.aliexpress.com/e/clraQtLi

ќе одговараат доколку не го ставиш капакот од позади што е многу контрапродуктивно бидејќи ќе се полни со прашина и влага фарот и ќе го упропастиш.

Отсутен StOrM

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #1476 на: 22 Декември 2018, 23:41:32 pm »
Цитат
ќе одговараат доколку не го ставиш капакот од позади што е многу контрапродуктивно бидејќи ќе се полни со прашина и влага фарот и ќе го упропастиш.

Мислиш на таа заштитната гума округла?

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #1477 на: 04 Јануари 2019, 20:49:31 pm »
Јас ги имам истите, ги зедов да ги пробам ама не се којзнае што. Наредни некој филипс ќе земам.

Nightbreaker пократко траат и се доста скапи, затоа се вратив на OEM од Osram. Секако преку ден возам 90% од времето, а немам дневни светла.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1728
« Одговори #1478 на: 19 Јануари 2019, 21:11:29 pm »
А овие Osram Laser ли како беа, ги има некој пробано да каже искуство?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1479 на: 19 Јануари 2019, 22:48:28 pm »
Јас имам Nightbraker Laser H7 на 159-ката. Освен што се препрепрескапи (малтене колку еден Xenon HID H7 кит), друго ништо не можам да кажам. Ок се, не се лоши, ама не вредат за парите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1728
« Одговори #1480 на: 20 Јануари 2019, 01:41:57 am »
И best buy би биле обични халогени какви и да се, не вредат за парите овие „премиум“ значи. Благодарности за споделеното искуство. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1481 на: 20 Јануари 2019, 08:42:48 am »
И best buy би биле обични халогени какви и да се, не вредат за парите овие „премиум“ значи. Благодарности за споделеното искуство. :)
Само земи си Филипс или Осрам оригиналки ОЕМ, разлика од нив до овие најскупиве ти е ни 5% у светење (најчесто страничното осветлување е нешто подобро), а овие „специјалниве“, обично траат дупло пократко. Па види си ти дали вреди неколку пати (4-5 пати) повеќе пари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1482 на: 20 Јануари 2019, 10:13:18 am »
Philips е 295 денари парче на Макпетрол, јас такви купив пред 1 година од прилика. Супер сијалици, а и си траат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1483 на: 20 Јануари 2019, 10:29:50 am »
Philips е 295 денари парче на Макпетрол, јас такви купив пред 1 година од прилика. Супер сијалици, а и си траат.
1200+ денари е H7 NB Laser. Две ~2500 денари. Колку H7 Xenon kit :D

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #1484 на: 20 Јануари 2019, 10:51:05 am »
1200+ денари е H7 NB Laser. Две ~2500 денари. Колку H7 Xenon kit :D
Јас ги зедов за 1100 двете на макпетрол. Сакаш да ми кажеш дека дупло поскапеле?

Sent from my MI 6 using Tapatalk