Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 425481 пати)

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1500 на: 22 Јануари 2019, 12:06:22 pm »
Па песто иљади пути линков го турам...
Сори, Промакнало. Ако не промакнало, се изгубило од меморија :) Не е лошо да се повтори четивото.
Ама види во табелата во проектор. Мала е разликата. Во рефлектор има нешто повеќе разлика.

Далеку од ксенон во проектор.

Каде има табела за проектори? Не успевам да најдам ако сакаш сподели.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1501 на: 22 Јануари 2019, 14:44:15 pm »
Еве ја страната кликај наоколу има доста работи:
https://www.bulbfacts.com/halogen-bulbs/chart/projectors.html

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1502 на: 22 Јануари 2019, 20:40:48 pm »
Нешто имаат грешка направено со Ласерот, не може 2150  да се пар Х4-ки, ги гледам на Макпетрол, досега сите серии на Nightbreaker беа околу 1100 денари пар, Х7 биле за 200 денара поскапи, 300 нека се...

Ако сакате најпрофи најубава на лик светлина Narva Range Power White xenon, нема подобри(јас не сум пробал). НО! Слаби се, слаб сноп. Јас летоска враќајки се од пат, сумрак, на неколку пати се поткревав мислев дека прегореле што не ми се десило со други сијалички, а користев Осрам најтбрејкери едно добри 4 години. За следни ако не се оправат со цената за Ласер ги планирам Philips Xtreme Vision 130%, а пред Нарвата возев Philips White Vision кои пак прегореа за 6 месеца, али беа оокеј.

Или ако испадне нешо вишоче, кеш, на овие не би им простил

« Последно менување: 22 Јануари 2019, 20:55:04 pm Allexxander »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1503 на: 22 Јануари 2019, 20:52:48 pm »
Не е грешка, толку беа пред 3-4 месеци секаде. Од 1000 денари нагоре по сијаличе. И во Карбокс, и кај Самчо и во Макпетрол.. Сега гледам нешто се паднати малце цените...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1504 на: 22 Јануари 2019, 20:57:00 pm »
Чудна работа, прескапо е тоа. Јас знам дека беа некаде 1100-1150 денари пар. Неколку сета сум купил и стигнав до Unlimited последни, па после нив се префрлив на Филипс. Па сега Нарва моментално. Летоска на Лукоил Гевгелија, Анлимитед беа 300 ден една, на некој попуст беа и си реков ај ќе најдам у Ск, к*р најдов...  Ааабе земаај одма...
« Последно менување: 22 Јануари 2019, 21:02:20 pm Allexxander »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1505 на: 22 Јануари 2019, 21:02:13 pm »
Кај мене Philips WhiteVision истераа прилично долго, скоро 2 години. Ама јас ги пазев, преку ден не ги користев, можеби затоа.

Имаше видлива разлика со фабричките халогенки, ама не толку многу за да дадам пак 1800 денари (миииииииииииислам дека беа толку не сум 100% сигурен).

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1506 на: 22 Јануари 2019, 21:07:30 pm »
Дефинитивно има разлика. Јас не би се вратил на обични па макар на пола година да ги мењам. Најубав сноп и најаки до сега биле Најбрејкерите од мое искуство.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1507 на: 22 Јануари 2019, 21:17:42 pm »
Ах, еве ја и фискалната од „немогучето“:

Инаку Ultumate Подобро светат од Laser, ако се овие понови.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1508 на: 22 Јануари 2019, 23:43:38 pm »
Сѐ се мислам дека нема потреба да се даваат пари за вакви сијалици, особено за возила што немаат DRL. Ем многу пократок работен век, ем поскапи.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1509 на: 23 Јануари 2019, 13:31:13 pm »
ko ne tmurni denojve pocnuam denje samo denski sFetla da palam... a tije se zuti sfeki pa ke gledam sea dastaam od ubajve, kojzne sto se H4 valjda...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #1510 на: 25 Јануари 2019, 22:58:49 pm »
Дефинитивно има разлика. Јас не би се вратил на обични па макар на пола година да ги мењам. Најубав сноп и најаки до сега биле Најбрејкерите од мое искуство.

А бе ОК се, ама не се за тие пари ОК.

Нешто имаат грешка направено со Ласерот, не може 2150  да се пар Х4-ки, ги гледам на Макпетрол, досега сите серии на Nightbreaker беа околу 1100 денари пар, Х7 биле за 200 денара поскапи, 300 нека се...

Ако сакате најпрофи најубава на лик светлина Narva Range Power White xenon, нема подобри(јас не сум пробал). НО! Слаби се, слаб сноп. Јас летоска враќајки се од пат, сумрак, на неколку пати се поткревав мислев дека прегореле што не ми се десило со други сијалички, а користев Осрам најтбрејкери едно добри 4 години. За следни ако не се оправат со цената за Ласер ги планирам Philips Xtreme Vision 130%, а пред Нарвата возев Philips White Vision кои пак прегореа за 6 месеца, али беа оокеј.

Или ако испадне нешо вишоче, кеш, на овие не би им простил

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Овие не се легални за возење на јавни патишта нели или кого го боли…? К’ј моеш да стаеш ксенон сијалица у куќиште за халогенки, па за LED H7…

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1511 на: 25 Јануари 2019, 23:03:29 pm »
Легални се.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1512 на: 26 Јануари 2019, 01:34:30 am »
Дали некој користел Никен лед сијалички или видел некој тест од нив? Ме прашуваат дали се добри ама не можам да најдам ништо за нив конкретно.

https://urun.n11.com/xenon-far/niken-h7-led-xenon-evo-seri-4000-lumen-6000k-beyaz-simsek-etkili-P198596366 овие се

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #1513 на: 26 Јануари 2019, 02:42:57 am »
Дали некој користел Никен лед сијалички или видел некој тест од нив? Ме прашуваат дали се добри ама не можам да најдам ништо за нив конкретно.

https://urun.n11.com/xenon-far/niken-h7-led-xenon-evo-seri-4000-lumen-6000k-beyaz-simsek-etkili-P198596366 овие се

сите LED се исто срање, оние што доаѓаат во по-наџиџани кутии се поскапи. кои и да ги одбереш ќе имаш radio interference.. ако толку сакаш, направи си математика дали ќе го собере вентилаторот. ако го оставиш отворен фарот ќе се полни со прашина и ѓубре.

Отсутен badnerves

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #1514 на: 26 Јануари 2019, 07:13:36 am »
Легални се.

Има убава разлика од халогенките или се жива мака за монтирање? Тотално немам врска како се монтираат овие.

сите LED се исто срање, оние што доаѓаат во по-наџиџани кутии се поскапи. кои и да ги одбереш ќе имаш radio interference.. ако толку сакаш, направи си математика дали ќе го собере вентилаторот. ако го оставиш отворен фарот ќе се полни со прашина и ѓубре.

А, тоа била работата. Триста маки за пусти ЛЕД.