Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522671 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4125 на: 17 Август 2015, 10:49:02 am »
Со дел од клаберство завчера отидовме-викендашки на втор крак, неможевме никаде смештај да најдеме...Пробавме и во Неа Флогита, као задња шанса, ни таму не најдовме смештај...Грчиштата имаа продужен викенд, Голема Богородица им било...Плус сите аранжмани за Малта и Тунис и незнам каде поради терористичко-нападни закани се форвардирани во Гејлада, па агенцииве си закупуваат цели селца и гратчиња...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #4126 на: 17 Август 2015, 11:26:25 am »
Јас во ханиоти како задња шанса најдов смештај,  нема игла кај да фрлиш. За разлика од лани годинава е поскапо во ебаново ханиоти во споредба со скиатос ланската година.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #4127 на: 17 Август 2015, 12:25:40 pm »
оваа година одам за кушадаси... некој типс анд трикс да сподели ако бил? места да се посетат и работи да се прават?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #4128 на: 17 Август 2015, 12:27:12 pm »
Аквапаркот обавезно!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4129 на: 17 Август 2015, 12:32:55 pm »
^
дефинитивно.

Само немој првите денови од одмор, фати малце боја, да не изгориш :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4130 на: 17 Август 2015, 13:00:43 pm »
оваа година одам за кушадаси... некој типс анд трикс да сподели ако бил? места да се посетат и работи да се прават?

Немој да одиш на ladies beach. Не вреди воопшто.
Оди си потаму на грин бич (мислам така се викаше)

Исто така ако ти нудат некакви тури од агенција (во хотелот) не ги земај. Оди си на плажа (лејдис бич на крај) ги имаш истите понуди со пониски цени.
Нормално, ценкај се за се и сешто.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #4131 на: 17 Август 2015, 13:38:27 pm »

Со дел од клаберство завчера отидовме-викендашки на втор крак, неможевме никаде смештај да најдеме...Пробавме и во Неа Флогита, као задња шанса, ни таму не најдовме смештај...Грчиштата имаа продужен викенд, Голема Богородица им било...Плус сите аранжмани за Малта и Тунис и незнам каде поради терористичко-нападни закани се форвардирани во Гејлада, па агенцииве си закупуваат цели селца и гратчиња...

Неа Флогита лани коа бев беше пустелија, сеа глеам доста луѓе идат
No turbo, no fun :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #4132 на: 17 Август 2015, 15:39:54 pm »
Ја отидов у средата на прв крак и си дојдов во петок. Хаос пичке лудило е ситуацијата, смештај прескап, гужва ненормална(на плажа нит лежалка можеш да фатиш, нит пешкир можеш да стаиш, додуша може ама исто ко да си заедно со тие до тебе, споени ќе ви бидат пешкирите/лежалките), не дај боже да ја поместиш колата, можеш да се сликаш после за паркинг и за крај, напорни срби на секој чекор.
За терање викенд у сред недела, фино беше, ама останување подолго ќе беше непотребно трошење пари и нервози, пошто на целата гужва, у петокот почне уште повеќе народ да иде(јер продужен викенд на грците).
Сеа у план ни е Парга за крај на август/почеток на септември, па добредојдена би била препорака некоја за плажи, смештај, угостителски објекти...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4133 на: 17 Август 2015, 16:18:32 pm »

Неа Флогита лани коа бев беше пустелија, сеа глеам доста луѓе идат
грешка си нешто,  флогита веќе повеќе години има гужва

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4134 на: 17 Август 2015, 16:30:18 pm »
Од Парга се вратив прошлата среда, можам да ти кажам дека е ептен фино место, плажи дефинитивно Валтос е пре добра, помалце ми де свиѓаа Лич(н)ос и Вракос, на таа градската Писо Крионири и не ни бев, лежалките ти се сегде околу 8 евра пар, ние бевме преку агенција сместени во вила Белос, онака meh беше смештајот, гиро јадевме од кога ќе заврши шеталиштето кога влагаш во чаршијата на самиот ќош од лева страна, со пластични зелени столчиња, фрозен јогурт јадев на 10тина чекори пред гирото, гирото беше 2.80 мислам а фрозенот беше околу 3.50, на кафе преку ден на плажа на Валтос идеве во Tango Beach Club, два големи хајнекена-дупло еспресо-спрајт-и незнам какво фрапе околу 18 евра не фаќаше али си вреди многу за парите, навечер Sugar и уште еден се двоеа, благо обавезно во Motley, тоа е одма над Писо Крионери, качете се и преку ден и навечер на тој замокот на Ибраим паша, стварно добра глетка има, и никако да идете Сивота џабе денгубење, али најдобар впечаток ми остави Микри Амос, стварно перверзен кафич, меки лежалки беа 7 евра пар, а обични по 4 евра пар, а може и да скокнете до Лефкада, ние бевме на Порто Каѕики, стварно убав пејсаж...

Ако те интересира нешто друго, прашај слободно

грешка си нешто,  флогита веќе повеќе години има гужва

Може, јас лани бев на викенд почеток на јули, околу 10ти, и немаше нешто многу луѓе, не беше празно но никако да крца

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #4135 на: 17 Август 2015, 16:37:12 pm »
Ме интересира дали има возење до плаживе, или може да се стигне пеш ако смештајот е на добра локација, исто и за угостителскиве објекти што ги спомна? Лани бевме на Лефкада и убаво ја прошетавме, така што екскурзии не планирам да праам, едино до Вракос ако се отиде(мислам на 15ина км е од Парга).

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #4136 на: 17 Август 2015, 16:52:53 pm »
Епа ние бевме на 600 метри(наводни) до Валтос, се одеше пеш, но пошто бевме 5 души идевме со кола пошто само 2 лежалки зимавме на плажа, а носевме два чадори, лежалки на расклапање и ред други работи...

Танго е на самата Валтос плажа, на една минута пеш е, Вракос е на нешто помалце од 30тина километри, и за на Лич(н)ос ти треба кола, таа на 7-8 километра, навечер за по локалите тешко, пошто баш кај тоа Мотли слаткарата почнува шеталиштето и е забрането за возила, а и да не е, ќе неможеш да пројдеш бидејќи беше гунгула... Се зависи навеќе кај си сместен, јас бев малце погоре, на патот кај што иде према Валтос/Саракинико и Сивота

А да, и Саракинико не е нешто посебно, океј плажиче во карпи, водата е за нијанса поладна бидејќи има едно рекиче што се влива во Јонско 

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #4137 на: 18 Август 2015, 00:17:14 am »
Неа флогита бев за викендот 2ри август и беше преполно, апартмани тешко и беа по 50еур па нагоре ......Местото е добро само водата е малку поматна за разлика од Калитеа ......

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4138 на: 18 Август 2015, 12:04:48 pm »
Me мрзи да листам низ страниве.
Кажете местенце (апартман/хотел) блиску до граница (јер 4 дена), а да собере 2 возрасни и 3 деца. Пожелно на плажа, пожелно песочна плажа. Ако има занимација за деца (парк/љуљашки) уште подобро.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #4139 на: 18 Август 2015, 21:49:56 pm »
Ако прашуваш за сега, барај шо ќе најдеш...Бадијала препораки кога гунгула е во моментов. Јас со жена ми во 3 агенции едвај најдовме 10 дневен престој во пристоен хотел за нормална сума на пари за од 21-ви. Или нема од тој период, или има на помалку дена, или е некоја WTF варијнта за сума на пари ко да одиме на Малдиви. И тоа мора прво аванс да платам 30% па да ми одговорат утре дента дека нема ништо слободно за таму каде сакам и од кога сакам и да ме убедуваат со некоја трипер варијанта...
Ум шо идит отпосле не јет ум!