Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378813 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3945 на: 14 Јули 2015, 14:47:31 pm »
Во тој период и пола литро вода на трафика е 60 денари !

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #3946 на: 14 Јули 2015, 14:48:11 pm »
Е па од тие причини чоек нема да им оди ни во нормален викенд, а не па у продужен.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #3947 на: 14 Јули 2015, 15:17:37 pm »

Јас во Дурбровник минатата година бев на поминување на еден ден... флаширана вода 1л мислам дека беше 20 куни.. (7куни = 1евро) ;D :D

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14173
« Одговори #3948 на: 14 Јули 2015, 15:31:35 pm »
Amalfi Coast :D
Ова ни е поглед од собата  8)

Иначе со Алфата :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #3949 на: 14 Јули 2015, 15:44:59 pm »

Јас во Дурбровник минатата година бев на поминување на еден ден... флаширана вода 1л мислам дека беше 20 куни.. (7куни = 1евро) ;D :D

top ti e toa, bolje nego vo Vienna na aerodrom pola litar e 2 evra :D

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #3950 на: 14 Јули 2015, 18:55:23 pm »
Ако зборуваме искрено смештајот во Охрид во глобала 300-350-400 денари е сосем солидна цена.Луѓе од тоа живеат.Скопје за престој од човек из под 500 не најдуваш.Пред 4-5 години кога одевме Охрид најдувавме ок соби и за 250 денари.Е сега цените на производите се друга работа.Секој газда различна цена.И крај крајава има Тинекс и други големи маркети шо ги држат цените ко шо се во цела Македонија.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #3951 на: 14 Јули 2015, 22:48:39 pm »

Кузнај кај си бил и шо вода си купил.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14173
« Одговори #3952 на: 14 Јули 2015, 23:25:42 pm »
5 евра 2009 година ми наплатија на спуст од Морача (Црна Гора). Немавме грам вода со нас ...5 сабајле...покрај автопат продавничка.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #3953 на: 15 Јули 2015, 00:13:44 am »

Кузнај кај си бил и шо вода си купил.

Мисли си дека купив литро вода  за 3 евра. ;D :D :D :D

Па не бев во пустина, фонтана најдов... иначе цената онака чисто информативно, ја видов во маркет ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #3954 на: 15 Јули 2015, 10:17:33 am »
Јас еднаш дадов 150 денари за вода на журка во Охрид и 300 денари за шише вода од 1л пелистерка во Џино. Исто во Охрид.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #3955 на: 15 Јули 2015, 10:19:44 am »
Само еднаш се дава. Втор пат ако даеш, ти фали нешто :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #3956 на: 15 Јули 2015, 10:27:09 am »
Не за џабе си возам пакет вода во гепек. За недај Боже.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #3957 на: 15 Јули 2015, 10:48:35 am »
Не за џабе си возам пакет вода во гепек. За недај Боже.  ;D
Земи си и ѓезве, па успут може и чај да си сварите со водата што ја возиш во гепек.

5 евра 2009 година ми наплатија на спуст од Морача (Црна Гора). Немавме грам вода со нас ...5 сабајле...покрај автопат продавничка.
Охридска работа...Јас во ЦГ последен пат бев на одмор во 2007, кога си дадов збор на себе дека во наредни 20 години нема да стапнам повеќе во ЦГ, освен ако морам службено или од друга виша сила. Во ЦГ има поохридско понашање и од охриѓани...Рекет во секое кафанче и кафич, улиците се поправаат во екот на шпицот од сезоната, паркинг нема ама се наплаќа и т.н.

Во Албанија исто така, во наредни 20 години немам намера да стапнам. Пред две или три години бевме, преспавме една ноќ и назад во Грција. Бадијала се измалтретирав јас и фамилија да возам до Ксамил, т.е. Кабул на море...
Во Охрид, исто така не би стапнал да немам куќа таму...Вака сум врзан, едно ради одржавање, друго стариве се таму па има каде да ги тупнам децата за викенд за да можам да се изживљавам...Инаку годинава охриѓани нешто се опаметени со цени, ама синдромот на охриѓанец од Дебарца е непоправлив. Треба една цела генерација да се промени за да има и промена на менталитетот.

Па така додека децава се мали најдобра варијанта без никаква конкуренција на плажа/море во регионов е Грција. За подалеку(Турција, Шпанија, Италија) не се ипслати затоа што нема да добиеме ништо повеќе од аспект на плажа/море, а ќе се измалтретираме и ќе потрошиме доста повеќе пари.

Инаку летово мене ми почна троа порано, комбинирав море и прошетки. Бев 6 дена во Лисабон без жена и без деца, па со жена и деца бевме 8 дена во Сивири на прв крак, па 8 дена во Франкфурт. Утре одиме со жената на 4 дена некаде на втор крак, па во Август одиме комплет со деца на уште една недела во Грција некаде на прв или втор крак. Потоа планирам да одам неколку дена во Барселона, па Будимпешта. Па здравје ако има можности во Спетмеври пак на неколку дена по краците. Во меѓувреме за викенди стандардно одиме во Охрид.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3958 на: 15 Јули 2015, 10:53:58 am »
Само еднаш се дава. Втор пат ако даеш, ти фали нешто :D
Еднаш доста е. Да знаеш со кого си имаш работа.

А за нова година во Охрид избацивачот ми се се убаци на врата со: „Ten euros.“ -Што? „Ништо“.
Си ги репаат странциве.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
Одг: Re: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3959 на: 15 Јули 2015, 11:21:10 am »
Не за џабе си возам пакет вода во гепек. За недај Боже.  ;D
Земи си и ѓезве, па успут може и чај да си сварите со водата што ја возиш во гепек.

Инаку летово мене ми почна троа порано, комбинирав море и прошетки. Бев 6 дена во Лисабон без жена и без деца, па со жена и деца бевме 8 дена во Сивири на прв крак, па 8 дена во Франкфурт. Утре одиме со жената на 4 дена некаде на втор крак, па во Август одиме комплет со деца на уште една недела во Грција некаде на прв или втор крак. Потоа планирам да одам неколку дена во Барселона, па Будимпешта. Па здравје ако има можности во Спетмеври пак на неколку дена по краците. Во меѓувреме за викенди стандардно одиме во Охрид.

Дневна доза просечен Македонец :)