Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378845 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3975 на: 16 Јули 2015, 09:31:12 am »
Прки ја бев преку Бисер пром пед 2 години. Нудат сеуште. Исто бев само за превоз кај нив а за смештај преку друга агенција.

За натака ве остава у Сончев брег ама за назад треба да одите до Несебар од таму ве зимаат така праат.

Ние се бувнавме со куфери у градски автобус шоферот за глаа се фати  ;D Се симнавме на погрешна станица и шпартавме пешки низ Несебар додека го најдовме хотелот кај што не зимаат.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #3976 на: 16 Јули 2015, 09:37:19 am »
Фала многу! Добив итен повик од Сончев брег мора да одам!

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
« Одговори #3977 на: 16 Јули 2015, 21:32:09 pm »
Дали некој претстојувал во Royal Palace во Паралија?Дали е убава плажата или не таму?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6857
  • Бенве сие бенве
Одг: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3978 на: 16 Јули 2015, 21:39:09 pm »
Фала многу! Добив итен повик од Сончев брег мора да одам!
znaci nema potreba da te prasame za klecanje so praime?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #3979 на: 17 Јули 2015, 14:35:55 pm »
При златни раце шо ќе се мачи да клеца...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #3980 на: 17 Јули 2015, 20:34:43 pm »
Има некој што бил во Парга ова лето,знам некој пишуваше дека ќе оди,па да сподели искуство,цени на лежалки,цени на бродчиња до околните плажи и најважно има ли убави рипчиња за гледање,бидејќи пресно женет само тоа ми останува...

На 28 тргнувам овој месец па да знам што и како....
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3981 на: 17 Јули 2015, 20:56:21 pm »
Јас бев лани овој период, не верувам дека нешто битно е сменето годинава. Лежалки не се наплаќаат. Одат гратис со пијачка.
Цените бидејќи е шпиц на сезона, нормално е да се повисоки, но во однос на лани генерално секаде во Грција се маргинално пониски поради кризата. Продавниците генерално се слабо снабдени со артикли во однос на други години.
Бродчињата се околу 25 евра, но според мене не се исплати да го ебеш цел еден ден (од кој 6 саати на брод кој брчи, не е удобен, накрцан е до јаја и нема каде да седнеш/легнеш ко чоек) за да се печеш како гуштер 2 саати на пуст остров. Јас и жена ми ебавме еден ден на турата Паксос и Антипаксос. И двајцата се покајавме за изгубениот ден, малтретирањето и потрошените 50 евра за глупости.
Ако ти е за пички, не оди таму, оди на друго место и без жена.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #3982 на: 17 Јули 2015, 21:18:50 pm »

Има некој што бил во Парга ова лето,знам некој пишуваше дека ќе оди,па да сподели искуство,цени на лежалки,цени на бродчиња до околните плажи и најважно има ли убави рипчиња за гледање,бидејќи пресно женет само тоа ми останува...

На 3ти следен месец јас идам натака, а сега беше Koce1102, сакаш ќе ти препратам тоа што ми кажа, односно плажи/цени/места за посетување, или пак пиши му ти сеедно....
No turbo, no fun :)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #3983 на: 17 Јули 2015, 21:44:41 pm »
@gOJDO Не зафркавај, Паксос и Антипаксос се прекрасни дела на природава, штета е да си таму и да не ги посетиш. А за тоа бродчињата се сложувам, за нигде се..

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3984 на: 17 Јули 2015, 22:19:39 pm »
Да, Антипаксос е преубав. Морето и плажата се како на цртан филм. За жал со било која тура нема да се задржи повеќе од 30 минути на Антипаксос. За пола саат шо ќе седиш треба да се малтретираш 7 саати на плус 40, за цело време да ти дрнка некој брод, да седиш на пола газ на дрвена клупа. Па каков сака нека е Антипаксос и сите најубави жени на светот голи да ме чекаат со раширени нозе и сите најубави јадења и пиења на светот, не се исплати малтретирањето за само пола саат.

Паксос врска нема. Обичен камењарник. Нема ни плажа каде можеш да се избањаш. Освен 5 продавнички за сувенири со напукани цени, три кафичи и четири кафанчиња со подпросечна храна и високи цени, нема ништо друго. Ќе треба таму да утепаш 2 саати.

Така да ништо битно не пропуштиле оние кои не се заебале да си изгубат еден ден на глупа тура.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #3985 на: 18 Јули 2015, 00:38:27 am »

На 3ти следен месец јас идам натака, а сега беше Koce1102, сакаш ќе ти препратам тоа што ми кажа, односно плажи/цени/места за посетување, или пак пиши му ти сеедно....

Сподели тука што ти кажал КOCE1102,цени на пијачки со лежалки на Лихнос и градсата плажа и слично.

gOJDO

Знам дека тие тури со бродт се повеќе изгубен и мачен  ден,лани бев во Лефкада и бевме на една таква тура и од 9ч па се до 20ч се вративме.Мислев за такси со чамец со саракинико плажа и такви ствари,цени на лежалки на градската плажа со пијачка и на Лихнос....
Сакам оваа година лежерен одмор,да лежам на плажа од 10-11ч па се до 17ч,чат пат да ми го одвлече вниманието некое рипче,не бива многу да се опуштам,сепак 1 месец сум верен,многу пресно е.....

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #3986 на: 18 Јули 2015, 00:52:46 am »
Не ми личиш на верен :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3987 на: 18 Јули 2015, 01:11:53 am »
А ако ме кара Коце што ти кажувам и на тебе... Хахахахахах

Тоа е тоа :)

П.С: ваљда ќе се начекаме таму, па ќе пиеме едно клаберско пивце :)
« Последно менување: 18 Јули 2015, 08:47:54 am Simo - Carrier159 »
No turbo, no fun :)

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #3988 на: 18 Јули 2015, 02:24:43 am »
Фала на инфото,за ова частам пиво.Инаку јас одам на 28 утрото и сум до 6 август таму,кога ке се средиш пиши ми една ПП и ке се договориме да се најдеме.Ќе бидам сместен во вила Омбрета,во центарот на Парга.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3989 на: 18 Јули 2015, 07:40:57 am »
Сега ја прашав жена ми, и она ми потврди дека сме платиле лежалки на Валтос, 10 евра...Мамата нивна охридска...

Среќен пат и убаво да си поминете...
Инаку мене Парга не ми остави некаков впечаток и не би идел пак. Мене репер ми се плажите и морето, а тие не се ништо особено, т.е. скоро сите се под просек. Најмногу ми се допадна Луца, на 25км од Парга. Нема гужва, нема чамци, нема галама. Долга и чиста песочна плажа со убаво и чисто море, а во позадина борова шумичка која со својот мирис го комплементира мирисот на морето.