Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Повеќе ми е за плажата, да е океј и да нема некој карпишта у вода да си кршам нозе, ко на Градиште, Потпеш или Кадмо у Охрид, чим викате за Милос, таму ќе идеме... 8ца ти коа идеш, моиве планираат или 15 јули или 3ти август, ако идеш во некои од тие датуми, ќе се склопиме на по некое узо-пивце-гиро...
Цитат: igor_xxxx на 08 Јуни 2015, 06:50:03 amЦитат: Kikac на 08 Јуни 2015, 01:39:38 amНекој искуство со Лефкада, поточно Агиос Никитас???Што е, како е, план е да се оди на 15ти јули со наша кола, ќе идеме фамилијарно со моите, сестра ми и зет ми(не сум будала да чмаам у Охрид со друштво), така да дајте опција некоја и за шеткарање, небарам дискотеки такви работи али кафич некој може, барам одмор а не да трескам глава од земја до 7 саат сабајле во дискотекаРутата ми е Скопје-Игуменица-Лефкада, патарини има ли натаму симнав сеа мишенко али неможам да видам ништо посебно, ако некој идел нека каже искуствоМене ми е едно од омилените места, бев пред две години таму и годинава пак ќе одев, ама сменив план за Хрватска.Јас одев во едно хотелче Одисеј, на главното "шеталиште" каде што се сите таверни, за цената е ОК со доручек.Кафичи посебно не видов некои не знам што, јас сум мераклија на јадење повеќе ама затоа Левкас градот е на 10-15мин возење и таму имаш колку сакаш кафичи и остали ствари.Ја имаш една од убавите плажи Милош (или Милос) на 15мин пешачење од самиот хотел, до кола не се иде, и сите убави плажи се јужно од самото место.За паркинг е малце досадно, али хотелов имаше приватен паркинг, зашто зоната за пешачење до плажата е затворена за возила.Мене ми е убаво автентично место.Со цените е мачце поскапо од другите места ама па и има зашто.Јас кога прашував за цена цо хотелот за Јули беше 80евра за соба со доручек.Ако нешто плус те интересира кажи.Е неам поима кај ќе бидам сместен, т.е знам али незнам дал е хотелче или вила/апартман, знам за трособна цената беше околу 460-70 евраПа ни го кажаа местово луѓе кои веќе повеќепати биле на Лефкада, и важело како мирно место и едно од неколкуте места кај што немало бранови, инаку по цел остров преовладувале големи бранови...За кафичи такви работи и јас не се замарам многу, повеќе гледам да се одморам, али јеби га ќе ти пукне мурот па ќе сакаш да идеш на по некое узо, па валда околните ќе завршат работаЗа паркинг ама баш ич не се замарам, тоа моите нека се замараат, мое е само да ги однесам од Скопје до таму и да ги вратам, ако сака колата нека е во мореКако стојат таверните со цени ти текнува или слабо ?? Тоа е тоа сеа за сеа ако ми текне друго нешто ќе ти пишам
Цитат: Kikac на 08 Јуни 2015, 01:39:38 amНекој искуство со Лефкада, поточно Агиос Никитас???Што е, како е, план е да се оди на 15ти јули со наша кола, ќе идеме фамилијарно со моите, сестра ми и зет ми(не сум будала да чмаам у Охрид со друштво), така да дајте опција некоја и за шеткарање, небарам дискотеки такви работи али кафич некој може, барам одмор а не да трескам глава од земја до 7 саат сабајле во дискотекаРутата ми е Скопје-Игуменица-Лефкада, патарини има ли натаму симнав сеа мишенко али неможам да видам ништо посебно, ако некој идел нека каже искуствоМене ми е едно од омилените места, бев пред две години таму и годинава пак ќе одев, ама сменив план за Хрватска.Јас одев во едно хотелче Одисеј, на главното "шеталиште" каде што се сите таверни, за цената е ОК со доручек.Кафичи посебно не видов некои не знам што, јас сум мераклија на јадење повеќе ама затоа Левкас градот е на 10-15мин возење и таму имаш колку сакаш кафичи и остали ствари.Ја имаш една од убавите плажи Милош (или Милос) на 15мин пешачење од самиот хотел, до кола не се иде, и сите убави плажи се јужно од самото место.За паркинг е малце досадно, али хотелов имаше приватен паркинг, зашто зоната за пешачење до плажата е затворена за возила.Мене ми е убаво автентично место.Со цените е мачце поскапо од другите места ама па и има зашто.Јас кога прашував за цена цо хотелот за Јули беше 80евра за соба со доручек.Ако нешто плус те интересира кажи.
Некој искуство со Лефкада, поточно Агиос Никитас???Што е, како е, план е да се оди на 15ти јули со наша кола, ќе идеме фамилијарно со моите, сестра ми и зет ми(не сум будала да чмаам у Охрид со друштво), така да дајте опција некоја и за шеткарање, небарам дискотеки такви работи али кафич некој може, барам одмор а не да трескам глава од земја до 7 саат сабајле во дискотекаРутата ми е Скопје-Игуменица-Лефкада, патарини има ли натаму симнав сеа мишенко али неможам да видам ништо посебно, ако некој идел нека каже искуство
Поради немање можност да се најде друштво за Лефкада.Резервирано во Парга со поубавата половина од 1 Јули. Гледав по нет има неколку плажи кои вредат да се посетат.http://www.greeka.com/epirus/parga/parga-beaches.htm
Цитат: koce1102 на 09 Јуни 2015, 09:35:12 amПоради немање можност да се најде друштво за Лефкада.Резервирано во Парга со поубавата половина од 1 Јули. Гледав по нет има неколку плажи кои вредат да се посетат.http://www.greeka.com/epirus/parga/parga-beaches.htmТркни до Сивота, направете тура со бродче до Паксос, Антипаксос, Blue Lagune, Bella Vraka плажите. Инаку во Сивота го јадев едно од најубавите гира.
Препорака за на вториот крак,планирам со кола да одам со лепшата половина така да нема потреба да има некој Wow ноќен живот,онака просечно.Му ја мислам мегу сарти мармарас или никити
Ова е Bella VrakaНормално, во живо не е до толку колоритно
Цитат: Busav на 09 Јуни 2015, 09:20:05 amПрепорака за на вториот крак,планирам со кола да одам со лепшата половина така да нема потреба да има некој Wow ноќен живот,онака просечно.Му ја мислам мегу сарти мармарас или никитиНикити ти е топ место. Бев лани, ќе одам пак годинава. Тивко навечер, има шеталиште да утепаш време. Плажа солидна, вода чиста. Мармарас бев два пати на ексурзија лани, галама е многу и многу гужва ми се виде. Сарти ти е ок место, само многу дува на плажа и знае да биде зафркнато и да ти лета чадор по плажа. Инаку ок место е.Студио рентам во Никити рентам тука:http://www.dafnistudios.gr/en/
Ако плажата во Никити ти е солидна, тркни до Karidi Beach на 10-12 км од Никити. Вреди.Хинт: не се исклучувај од главниот пат на првиот знак за Вурвуру и Кариди, продолжи уште некој км па ќе имаш уште еден знак за Кариди.
Цитат: zlatkoa на 09 Јуни 2015, 12:48:13 pmЦитат: Busav на 09 Јуни 2015, 09:20:05 amПрепорака за на вториот крак,планирам со кола да одам со лепшата половина така да нема потреба да има некој Wow ноќен живот,онака просечно.Му ја мислам мегу сарти мармарас или никитиНикити ти е топ место. Бев лани, ќе одам пак годинава. Тивко навечер, има шеталиште да утепаш време. Плажа солидна, вода чиста. Мармарас бев два пати на ексурзија лани, галама е многу и многу гужва ми се виде. Сарти ти е ок место, само многу дува на плажа и знае да биде зафркнато и да ти лета чадор по плажа. Инаку ок место е.Студио рентам во Никити рентам тука:http://www.dafnistudios.gr/en/Ако плажата во Никити ти е солидна, тркни до Karidi Beach на 10-12 км од Никити. Вреди.Хинт: не се исклучувај од главниот пат на првиот знак за Вурвуру и Кариди, продолжи уште некој км па ќе имаш уште еден знак за Кариди.