Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1351302 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3301 на: 02 Септември 2014, 21:01:59 pm »
@krell

Добро е, значи имам кој да гњавам ако решам за Кефалонија ;D инаку си имавте сопствени чамци или ве однесоа до пештерите?

Инаку мој идеален одморе вклучува: грчки остров, мотор >100цц, квард на моменти, фрижидерче со ладни пиво и радлери и нормално девојка ми ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3302 на: 02 Септември 2014, 21:02:17 pm »
На некој филмот за одмор му е да иде да пие и да се журка и да иде у гужви и да се чвари на плажа.

Па ова веќе сегде го има, плус за мене одмор е да се одмориш, а горенаведеното е журкање.

Е арно де, горенаведеното журкање за некој е филм за терање одмор.

Еве ја комбинацијата која е и моја претстава за одмор:

Зависи што ти е филмот за одмор :)
Во секој случај едно од места што има мир, и многу убава енергија..

Бидејќи нас не фаќа сафра на едно место секој ден,
доволно голем за да секој ден видиш нешто различно..

Првиот и најважен услов за одмор е релаксација. Секој различно си ја доживува, но генерално консензусот за сите е дека треба да биде тивко, мирно, без бука, гужва и напнатост.

Со тоа што, ќе допунам дека мене не ми е филм да крчкам на плажа. Многу повеќе преферирам планини и шетање низ шума.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #3305 на: 02 Септември 2014, 21:07:52 pm »
Оваа е плажата на север така? Помислив дека е таа, ама ај да не се правам сезнајко ...;D

На Скиатос, кола се рента и за 18 евра по ден (мин 5 дена) ;)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3306 на: 02 Септември 2014, 21:13:40 pm »
Да, мандраки е таа плажа... Гиро 2.60, пиво на плажа митос 4 еур, кафе 3 до 4, коктелите јас платив во рок едн рол 14 еден, лежалките 8 евра двете без ништо вклучено, македонци 100-150 на цел остров, итаљанки колку сакаш :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3307 на: 02 Септември 2014, 21:17:54 pm »
@krell, velestrumf: Мене па одмор ми е да се укотвам некаде и барем неколку дена да не мрдам многу многу, освен ако не морам. Книгата во раце, мир, тишина, мозок на пасење. Неколку дена да се одморам од све.

После тоа, може шетање.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #3308 на: 02 Септември 2014, 21:20:51 pm »
За мене е комбинација од двете.. Бираш место кое во близина има места за шетање и гледање, но и плажа за да може да се оптегнеш. Хрватското приморје нуди такви благодети. Денес ќе одмарам на плажа, утре може да скокнам до некое убаво градче, у комбинација со некое ресторанче.. задутре, ќе видиме што ќе биде :) 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #3309 на: 02 Септември 2014, 21:27:36 pm »
@krell

Добро е, значи имам кој да гњавам ако решам за Кефалонија ;D инаку си имавте сопствени чамци или ве однесоа до пештерите?

Инаку мој идеален одморе вклучува: грчки остров, мотор >100цц, квард на моменти, фрижидерче со ладни пиво и радлери и нормално девојка ми ;D

Плаќаш чамец. Ама не беше воопшто скапо. За Кефалонија и Парга слободно :) Пред 2 години бев на Лефкада, минатата година Парга (Најбољи Маслинки и маслиново масло во свет) оваа година Кефалонија.

Јас на одмор сакам мир, спокој ама не со седење и неправење ништо :) Во суштина сме доста активни на одмор (да видиме што повеќе сакаме, да пробаме разна храна, алкохоли :) )..

Оваа година некако ептен добар спој направивме од активен кулирачки одмор.. Инаку и ние како Веле неколку години по ред имавме шетачки одмори по Европа (по 3 недели), ама малку се уморивме од толку активни одмори :) (За да видиме што повеќе, испаѓаше да по цел ден бевме на нозе).

Сега баш некако ми прави ќеиф одмор од овој тип :) како што пројдовме ова лето..

За мене е комбинација од двете.. Бираш место кое во близина има места за шетање и гледање, но и плажа за да може да се оптегнеш. Хрватското приморје нуди такви благодети. Денес ќе одмарам на плажа, утре може да скокнам до некое убаво градче, у комбинација со некое ресторанче.. задутре, ќе видиме што ќе биде :)  

Да, од прилика така и ние. Во Грција, за разлика од Хрватска, малку ми фали што нема содржина од тип концерти, театар и слични нешта  како што има во Хрватска. Ама од друга страна места како Кефалонија или Парга има нешта што Хрватска ги нема :)

Затоа човек оди на различни места :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3310 на: 02 Септември 2014, 21:36:13 pm »
Класен батали ти тие муабети, појди си во Зрче :)

http://www.kurir.mk/magazin/scena/166087-FOTO-Razuzdani-zurki-na-Zrce

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3311 на: 02 Септември 2014, 21:37:06 pm »
Си бил или само си читал по портали што пишува за Зрче? :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3312 на: 02 Септември 2014, 21:38:32 pm »
Од зборење :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3313 на: 02 Септември 2014, 21:39:58 pm »
Немаат премногу допирни точки реалноста и порталите. Како и обично.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2778
  • Слобода или смрт
« Одговори #3314 на: 02 Септември 2014, 21:50:06 pm »
Така е.. сешто се зборува и за сончев брег па летово бев таму на одмор и не е баш се така. Бугарија е ефтино ама квалитетот на морето е никаков. Ни грција не ми прави ќеф како јадранот. Ако си љубител на море а не на журки како што сум јас само јадранот. Догодина планирам поделено на јадранот малку херцег нови малку во едно место помеѓу сплит и шибеник. Предност ми е што на двете места не плаќам сместување.