Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1351356 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3270 на: 02 Септември 2014, 17:01:13 pm »
Lani vo ksamil otide moj drugar a mu vikav nemoj losi komentari ima ali na deckovo mu napunile glavata i so tolku samodoverba deka e ekstra zapali kola i preku grcka otide..koga se vrati nazad nekako kako skisnat macor mu vikam brat kako tamo vika uzas 4 dena sedevme i magla grcka da isterame odmor..

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3271 на: 02 Септември 2014, 17:08:46 pm »
Уште од искуството на Гојдо си го отпишав Ксамил и воопшто Албанија од листата на места за одмор, не дека пред тоа па сум размислувал некад да идам. :)

Вака кога читам уште повеќе ми се потврдува одлуката.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3272 на: 02 Септември 2014, 18:50:10 pm »
јас пишав ли моја лична рецензија за ксамил? пишав... побарајте наназад, ке најдете.

гојдо бил 1 ден. исто така и бушав меган отишол на 1 ден.

јас бев 10 дена. и убаво ми беше. ако не се лажам (а не се лажам) и казан беше, истера цел одмор и задоволен..

цурава прави драма, а богами и лаже... прво вика дека се сместиле и издржале само 1 ден, но затоа со сигурност тврдеше дека од кафаната карши тресело локална музика СЕКОЈ ДЕН, за на крај да каже дека вторито ден си отишле...

тоа што идела преку сплавот, и не е толку трагично, затоа што има и друг прилаз-пат, за дополнителни 20-тина километри, патот од таму не е крш, напротив, нов е и мазен. е да, нема банкини, до тука стигнале годинава...
што се однесува до СПЛАВОТ, воопшто НЕ Е ДРВЕН, туку е од железна, јака конструкција, баш ја разгледував како и направена, а одозгора е дрвени штици, кај што газиш, ама бајаги дебели штици. и многу е сигурен, придвижуван од дизел мотор, кој ги влече САЈЛИТЕ кои се интегрирано доле во сплавот.. вкупно 4 сајли видов, а не една. и да се скине една, ништо страшно, а патот од кај сплавот стварно е крш, т.е. 1,4 километри се вози по тампониран пат... до година и тој ке биде асвалтиран.

ова е тоа што е за шок1 и шок2

шок3. па јбг, бре, ако веке ти кажуваат дека е тоа селце или мал град кое се развива, тоа значи дека е селце или мал град кој се развива.

шок4. мене не ми се случи да не најдам лежалка. немаше такво нешто. ама буквално видов тек-тук некоја резервирана, ама не до толку за да нема место... тоа дека бора бора не е баш добра плажа, тврдам и јас. само некој и уденал такво име, заради незнам што, ама плажата е нај голема, а мене баш тоа и не ми се свиѓа. дека плажите се вештачки правени, нема потреба да се коментира, вештачки се и сите тоа го тврдат-кажуваат-посочуваат... што тука имало шокантно ако си информиран дека е така?

шок5... е па кој ви рекол однапред пари да давате? ако не сте дале, ке се спакувате и ке си одите... мене ми се погоди домакинот, се викаше ХИСНИ. срце од човек, услужлив до коска, немам негативни зборови за него..

храната. е па ако ја компарираш со грција, драстично поевтина е. кафе на плажа1 евро. пиво на плажа 1 евро. сокови-мокови што ти душа сака се е по 1 евро.. нај скапата работа е 1,2 евра... пред 3 дена се вратив од грција, кај што платив 5,5 еура за кафе, т.е. 11 евра за 2 ајс кафиња... МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ!!

и последна работа ке посочам... во ксамил се иде додека траат муслиманските постови. тогаш не е баш толку празно, ама е дааааалеку од пренатрупано. има место кај да паркираш, дури и сенки да фатиш со кола...

моето општо мислење дека.... отидов во ксамил заедно со уште 2 фамилии.. одтука тргнав репетиран да пукам... се смирив следниот ден и уживав... дали би идел пак? ДЕФИНИТИВНО ДА!! вгодина пак ке идам во ксамил... но тоа сум јас, со моето мислење и сваќање, кое и фамлијата моја го дели со мене... и другите 2 фамилии го делат истото мислење, а до таа точка ке идам да човекот (едниот) работи во дубаи и тврди дека во ксамил е поубаво одошто во дубаи.. во дубаи само централниот дел е убав, плажите, па баш и не...

јас тврдам дека поубаво си поминав во ксмаил одошто во грција што терам секоја година по 2-3 пати...

а да.. да не заборавам... крајниот коментар дека кога си влегла во грција СИ СЕ ЧУСТВУВАЛА КАКО ДА ВЛАГАШ ДОМА... е тоа се кажува за тебе и што треба јас да мислам сега...
« Последно менување: 02 Септември 2014, 19:02:29 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #3273 на: 02 Септември 2014, 19:36:30 pm »
Ksamil nudi eftin turizam toa i toa! Kacete se malce pogore Saranda, Dermi, Valona(nekoj del), Lalzi vo Drac,  se ke bide poskapo a i ke imate pokvalitetni uslugi, podobar turizam i se po uredeno.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3274 на: 02 Септември 2014, 19:43:20 pm »
Онак ако не се лажам ти беше во Јули... Август е друга приказна, сите печалбари имаат колективни одмори и тогаш се живо и диво е таму и е сосема различно од тоа ти што си бил во Јули. За лежалките, ДА ТОЧНО Е, за сите викаат резервирани се ако не те познаваат или ако не си со некој друг што иде редовно таму, истото и мене ми се деси (бев два пати до ксамил на плажа, првиот пат ми се сереше од фамата наречена ксамилкога видов што се величи а вториот пошто морав да идам ме молеа едни да идеме заедно пошто не биле бевме 3 саати на педалинка и си отидовме назад по што истиот впечаток и тие го добија. За паркинг богами и тешко дека воопшто ке го најдеш во Август за разлика од Јули. Незнам зашто никој несака да признае ама КСАМИЛ НЕ Е ТОЛКУ УБАВ КОЛКУ ШТО Е ЕФТИН И ЗАТОА СИТЕ ГО САКААТ КСАМИЛ. Секоја плажа во Грција е подобра од плажите од 100м2 во Ксамил.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3275 на: 02 Септември 2014, 19:46:22 pm »
Уште од искуството на Гојдо си го отпишав Ксамил и воопшто Албанија од листата на места за одмор, не дека пред тоа па сум размислувал некад да идам. :)

Вака кога читам уште повеќе ми се потврдува одлуката.
Ни случајно не дозволувам да ми се згреши да тргнам натаму.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6786
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3276 на: 02 Септември 2014, 19:46:32 pm »
Онак е во право 100%, ако сака госпоѓава елитен туризам нека не се распрашува за ЕФТИН смештај ЕФТИНА храна ЕФТИНА лежалка и така натаму... Јас не одам на скијање затоа што ми е скапо, немам толку пари за ски лифтови опрема сместување и така натаму, и НЕ ОДАМ, тоа е подобра опција отколку да отидам да изнајмам НАЈЕФТИНА опрема,да не сакам да платам тренер и да плукам после по се на зимовањето... Треба на сите да ни е јасно, колку плаќаш толку добиваш, тоа е исто како да купиш логан а да очекуваш перформанси и конфор како од мерцедес... сега мене ако ми се забе замаецот што кошта 1000еур бмв ли ми се криви? јас пред да ја купам колата знам дека е со скапо одржување и нема што да обвинувам некого. Исто и госпожата, ако сака да ја осети бора бора ќе си земе кредит 30 000еур и црнци ќе ја ладат 15 дена и нема да и пречи звук од кафана и така натаму.... Да не одам до детали, ќе си створите лошо мислење за мене...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3277 на: 02 Септември 2014, 19:48:10 pm »
Од вакви си патиме..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3278 на: 02 Септември 2014, 19:48:46 pm »
Не Марјан, ефтин е туризамот насекаде а не во Ксамил. Во Грција, ако седнеш да пресметаш убаво и направиш проекција на трошоците за целиот одмор во Олимпик Бич ќе ти дојде поефтино од Ксамил и од свети Ксамил.

Аналогно на тоа, не е потребно везење.

Од вакви си патиме..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Збори на англиски или германски.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3279 на: 02 Септември 2014, 19:48:48 pm »
јас поише пати нагласив дека е ефтин... но и убаво е таму...

еве дна сликичка да ја видите веселоста... откако ја постиравме, рекоа дека дошло цунами во солун, ама не сум сигурен дали е поврзано со сликава... :)

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #3280 на: 02 Септември 2014, 19:50:46 pm »
Јас Црна Гора ја пречкртав пред 10-тина години, а Албанија веројатно никад нема ни да биде чекирана за да биде пречкртана.
Подобро во Дојран и Преспа ќе летувам, отколку парите да ги фрлам за овие две дестинации.  Кој си поминал убаво, пак да си оди, за мене таму нема соодветен квалитет.  Ако некој помисли „што сакаш бе па ти?!“, одма да кажам, дека ако одлучам да потрошам 1000европски (или повеќе) за одмор, сакам да ме одмори во секој поглед. Почнувајќи од граничниот премин кога излегувам, па до моментот кога се враќам назад во немаштијодонија. Не сакам да го мислам патот дали бил добар, не сакам да помислам дека сместувањето може да ми биде лошо, не сакам да помислам дека треба да внимавам на хигиенските услови на плажите и рестораните, не сака да помислам дека нешто може да ми го наруши мирот. Дури и времето не може да не чини додека сум на одмор. Ако не се погоди за плажа и сончање, ќе се погоди за шетање и кафаница :)

Ако има и најмала причина да не отидам на некое место на одмор - нема да отидам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3281 на: 02 Септември 2014, 19:51:22 pm »
Не Марјан, ефтин е туризамот насекаде а не во Ксамил. Во Грција, ако седнеш да пресметаш убаво и направиш проекција на трошоците за целиот одмор во Олимпик Бич ќе ти дојде поефтино од Ксамил и од свети Ксамил.

ахам.. да.. секако... иди на друг кажи му го тоа... на некој што не бил во ксамил...

инаку да.. ако имаш 500 евра за трошење, толку ке потрошиш и во грчка, и во ксамил и во охрид...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3282 на: 02 Септември 2014, 19:53:00 pm »
Не во грчка, туку во Олимпик Бич.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3283 на: 02 Септември 2014, 19:54:46 pm »
Не во грчка, туку во Олимпик Бич.

а олимпик бич е во....? тузбекистан?

бев и во олимпик бич... не се рамни со ксамил... има ли гиро за 1 евро? не.. има ли пиво на плажа за 1 евро? не.. има ли педолина за 2-3 евра саат? не.. има ли смештај за 15 евра? не... има ли ајс кафе на плажа за 1 евро? не. има ли ручек за 6 возрасни и 3 деца СО МОРСКИ ПЛОДОВИ со се пиење, мезиња, салати за 65 евра вкупно? пази да не... за двајца можеби...

затоа те молам... немој да ми ги компарираш финасиски олимпик бич и ксамил...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6786
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3284 на: 02 Септември 2014, 19:54:55 pm »
Симо, 1000еур не се некои големи пари за фамилијарен одмор од 10 дена, така речено не се ич пари за прав одмор, без готвење, без носење храна од дома, да излезеш неколку пати на убава вечера итн