Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1351407 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3240 на: 01 Септември 2014, 03:28:15 am »

Ja zboram deka sum momentalno vo nea pori i dodeka vie se karate okolu sedistava ja se ladam na plaza vremeto e prekrasno full narod iako e septemvri...bujrum palete kolite cenite vo prv red na plaza se od 30 so pogled na more 25 pozadi dodeka vtor i tret red na kukji e i najverojatno poevtino...zboram cena za cel apartman

Сабајле тргам за неа врасна, исто било и таму гага викаат, ќе видиме сабајле ќе пренесеме импресии :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #3241 на: 01 Септември 2014, 07:37:47 am »
За два дена се паркирам тука    ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3242 на: 01 Септември 2014, 09:56:14 am »

Ja zboram deka sum momentalno vo nea pori i dodeka vie se karate okolu sedistava ja se ladam na plaza vremeto e prekrasno full narod iako e septemvri...bujrum palete kolite cenite vo prv red na plaza se od 30 so pogled na more 25 pozadi dodeka vtor i tret red na kukji e i najverojatno poevtino...zboram cena za cel apartman

Сабајле тргам за неа врасна, исто било и таму гага викаат, ќе видиме сабајле ќе пренесеме импресии :)

нема да се покаеш. мирно, тивко место. за одмор. јас сум годишно таму обавезно. во секој случај поевтино е во тој дел одколку на краците. тоа гарантирам. поготово сега со рецесијава што ги мава-тресе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #3243 на: 01 Септември 2014, 10:27:29 am »
Abe iskochi nenadejno, bea tetka mi i tetin mi, ali na tetka mi ushte prviot den i se sloshi, pa beshe tatko mi so bratuced mi da gi zemat, a da ne propadne smeshtajot ideme ja bratuced mi i sestra mi, onaka da se olabavume nedela dena :)
No turbo, no fun :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #3244 на: 01 Септември 2014, 10:29:29 am »
Abe iskochi nenadejno, bea tetka mi i tetin mi, ali na tetka mi ushte prviot den i se sloshi, pa beshe tatko mi so bratuced mi da gi zemat, a da ne propadne smeshtajot ideme ja bratuced mi i sestra mi, onaka da se olabavume nedela dena :)
Лелееј шпанско турска серија.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3245 на: 01 Септември 2014, 10:35:16 am »
hmm nema LJubov ic u serijava??
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
« Одговори #3246 на: 01 Септември 2014, 12:21:25 pm »
2,5 дена во Нови Сад и 2,5 дена Белград

Еве детална вожња овие 1100 километри. Точно е до километар google maps :)

Одлична тура.

Имам пофални зборови за Хотел Центар во Нови Сад и ZEN апартмани во Земун, Белград

Hotel Centar во најстрог центар на Нови Сад

После подолго време да сум во Хотел со када која ја искористив максимално :D

Паркингот за колата беше со лифт. Влегуваш во лифт со кола. Притискаш -1 те носи на подземен паркинг.

Факинг осм!

После пат за Белград. Таму најдов смештај во Земун.

Апартмани Zen

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6786
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3247 на: 01 Септември 2014, 13:35:19 pm »
Неколку пати го споменавте Паљури како место на кое што сте биле летово, сакам да ми предложите смештај, хотел или некој добар апартман, немам потреба од кујна, само да е чисто, и да не е оддалечено од случувањата (плажа шеталиште и др). Со план сум да одам околу 8ми-10ти на некои 6-7 дена

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3248 на: 01 Септември 2014, 13:50:15 pm »
јас бев до паљури пред некој ден, ама не бев таму сместен. значи одлична плажа, тиркизно море, чисто и средено... а за смештај, не би требало да имаш проблем од тој датум. ке можеш да бираш кога, каде и колку сакаш... на 8-ми попладнето ке ти се испразни цела грција... поарно иди на 9-ти преку ден и бирај кај сакаш.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3249 на: 01 Септември 2014, 13:53:42 pm »
Паметно Онак, ќе одам на 9ти, ваљда ќе најдам добар смештај. Скапо ли е? како е со цени за храна и пиење или стандард како секаде во грција?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3250 на: 01 Септември 2014, 14:02:36 pm »
Паметно Онак, ќе одам на 9ти, ваљда ќе најдам добар смештај. Скапо ли е? како е со цени за храна и пиење или стандард како секаде во грција?

краковите се за нијанса поскапи одколку остатокот. веројатно до тогаш и ке ги подспуштат малку цените...

за плажите на пример, сите влегоа со финта дека не рентаат лежалки, ама ке платиш скапо кафе, а лежалката ти е беспари ОДКАКО ке платиш за кафето се разбира... од 4 до 6 евра ти е ајс кафе, ама никогаш не е само кафе туку обавезно е и шиш пола литро вода, некое колае, кроасан, сладолед итн итн...

што се однесува до храната.. од маркет да купуваш е поевтино одколку да се раниш по ресторанти... јас пошто возев тура со мотор, целта беше до паљури, па назад, не купував од маркет ништо освен пиво. гиро ти е помеѓу 2,5 и 3 евра на пример...

би ти советувал да застанеш во полихроно (успат ти е) на нај високата тумба од патот, на семафорите сврти лево, патот те води надоле некои 100-200 метри и завршува, т.е. имаш опција лево или десно. значи застани на крајот од улицата, од лева страна имаш ресторнат за брза храна... ДОКТОР се вика ресторантот... јади тука гиро, или полнета плескавица... ептен позитивно искуство имам... од тука до паљури имаш уште одприлика 15-тина километри, значи близу си.

за смештај, зависи на што ке налеташ, од 30 до 60 евра ден имаш апартмани, со кујниче свое... сите се со кујниче, свој тоалет, топла вода нон стоп (сите се со солари) и клима... одамна немам видено во грција апартман без клима...

еден совет... пред да кажеш го зимам апартманор провери ја климата дали работи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4241
« Одговори #3251 на: 01 Септември 2014, 17:52:49 pm »
Неколку пати го споменавте Паљури како место на кое што сте биле летово, сакам да ми предложите смештај, хотел или некој добар апартман, немам потреба од кујна, само да е чисто, и да не е оддалечено од случувањата (плажа шеталиште и др). Со план сум да одам околу 8ми-10ти на некои 6-7 дена
Паљури ти е плажа,добро ок има и селце едно,ама далеку е од плажата.Ако не се лажам има само еден хотел и камп.така да смештај барај полухроно,ханиоти или пефкохори па цепај со кола до паљури на плажа.патот ти е од 9-20 км зависи кај ќе се сместиш

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #3252 на: 01 Септември 2014, 18:00:20 pm »
Zatoa i prasav za da me nasoci nekoj sto bil, imav periodov nekoi problemi i sakam da otidam na mirno mesto, ne mi treba diskoteki i noken zivot, neka ima setaliste i nekoe dobro restorance za morska hrana dovolno kje bide

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #3253 на: 01 Септември 2014, 18:22:56 pm »
Lanii bev nea vrasna od 1vi septemvri i projdov dzabe ne e loso mesto

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #3254 на: 01 Септември 2014, 18:36:52 pm »
Daj kazete nekade vo Grcija sega za vikendov da se prosetam ( pozelno e od tie sto se tamu ), kako se naoga soba za 2ca, vo Leptokarija, Nea pori, Paralia, tuka vo toj del ;D ;D ;D