Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1351409 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3225 на: 30 Август 2014, 17:11:43 pm »
Да, или пак со БУС на пример да се ОДвезат до дестинацијата :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #3226 на: 30 Август 2014, 17:13:37 pm »
Да, или пак со БУС на пример да се ОДвезат до дестинацијата :D :D :D

Бус не ми собира у гепек :) Сум пробал, ама не иде :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #3227 на: 30 Август 2014, 17:45:55 pm »
Ако спуштиш 1/3 од задната клупа, веќе не е комотно позади за двајца. Исто ко` што не е комотно 3-ца да седат позади. Без разлика што е возможно, не е комотно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #3228 на: 30 Август 2014, 17:50:52 pm »

Овде собира двајца комотно да се возат.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3229 на: 30 Август 2014, 17:53:01 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Овде собира двајца комотно да се возат.

Добро, ќе ставам уште нешто позади за да се стесни просторот и да се  добие овој простор.

Ако спуштиш 1/3 од задната клупа, веќе не е комотно позади за двајца. Исто ко` што не е комотно 3-ца да седат позади. Без разлика што е возможно, не е комотно.

Седни во ЦР-В позади :) Ќе се изненандиш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3230 на: 30 Август 2014, 20:41:02 pm »
Сум седнал. Не се изненадив. Шо го напраи ти CRV-то.... Башка есап, задната клупа на CRV не соодветствува многу со зборот „комотно“. Рамна без странична потпора, не е за фалење...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3231 на: 30 Август 2014, 20:47:18 pm »
I kaj Outlanderot toa ne mi se svigase, da nema stranicna potpora a 22k+ si opnal minimum.
Kaj Lancerot taa stranicna potpora i te kako e vredna za podolgi patuvanja.

Vozilo od taa klasa mora takvo nesto da ima.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3232 на: 30 Август 2014, 20:53:49 pm »
Сум седнал. Не се изненадив. Шо го напраи ти CRV-то.... Башка есап, задната клупа на CRV не соодветствува многу со зборот „комотно“. Рамна без странична потпора, не е за фалење...

Ако ми најдеш друго возило со повеќе простор за нозе, рамења и глава од иста класа, ќе те частам пиво.

И те како е за фалење просторот позади. Седењето е сосема удобно, поготово кога ќе се подеси наслонот, и кога ќе се спушти потпирачот за лакт.Исто задната клупа е малку подигната за да може тие позади да гледаат исто напред (да не досаѓаат деца дури возиш :) )

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3233 на: 30 Август 2014, 21:08:31 pm »
НЕ се разбираме изгледа... нема везе... Сепак, ако некад треба да бидам четвртиот патинк во црвот, тогаш или точакот или јас на покрив. Само така може да биде комотно.. ;)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3234 на: 30 Август 2014, 21:13:21 pm »
НЕ се разбираме изгледа... нема везе... Сепак, ако некад треба да бидам четвртиот патинк во црвот, тогаш или точакот или јас на покрив. Само така може да биде комотно.. ;)

Ма се разбираме.. Знам на што алудираш.. Ама како ова не е спортско возило, не засметало што фали нагласената странична потпора :). Треба да е повозиш подолга релација, па да видиш.

Ако бидеш некогаш четвртиот патник, договорено :)

(Или ќе извадам тркало па ќе го собере точакот без да спуштам седиште  во гепек;) )

Инаку кога тестирав што да купам, ова ми беше еден од битните работи во тестот :) Колку лесно ќе ми собере точак во гепек :) Да. Секое од извозените возила го пробав во овој поглед :) Уште една од причините зашто се нечкав за Шкода Јети

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #3235 на: 30 Август 2014, 21:40:14 pm »
I kaj Outlanderot toa ne mi se svigase, da nema stranicna potpora a 22k+ si opnal minimum.
Kaj Lancerot taa stranicna potpora i te kako e vredna za podolgi patuvanja.

Vozilo od taa klasa mora takvo nesto da ima.
Е тоа е, сега сите тргнаа по стапките на што поефтин и поефтин дизајн на седишта. Наместо на поскап.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3236 на: 31 Август 2014, 02:34:18 am »
Седиштата на Лансерот немаат толку добра странична потпора. Фала Богу не е као новата Хјундаи Елантра, али не е ни нешто за којзнае каква пофалба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3237 на: 31 Август 2014, 05:28:49 am »
Zborime za zadnite sedista.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Одг:
« Одговори #3238 на: 31 Август 2014, 10:30:58 am »
Ја зборам за сите седишта.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #3239 на: 31 Август 2014, 18:26:05 pm »
Ja zboram deka sum momentalno vo nea pori i dodeka vie se karate okolu sedistava ja se ladam na plaza vremeto e prekrasno full narod iako e septemvri...bujrum palete kolite cenite vo prv red na plaza se od 30 so pogled na more 25 pozadi dodeka vtor i tret red na kukji e i najverojatno poevtino...zboram cena za cel apartman