Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874099 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2670 на: 03 Јуни 2014, 10:52:22 am »
Тешко е со скутер. Дури претешко. По 40км во еден правец по кривини не е играчка. И споро е. Да е поголем мотор пеки.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2671 на: 03 Јуни 2014, 11:01:12 am »
Јас со скутерот возев релации Никиана-Микрос Гиалос за југ и Никиана Кацизма и по мене 30 мин возење не е многу на скутер, башка си застанував попат за некоја фотка. Кој што си милува, јас лично сакам скутер на остров. Инаку дефинитивно не би возел 50 цц од Никиана со Порто Кацики, тоа е нешто као Париз-Дакар ;D затоа бев два дена со тури да ги видам и тие плажи.
Инаку до Нидри и Лефкас се вози 10-15 мин, од каде што јас бев сместен.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2672 на: 03 Јуни 2014, 11:04:32 am »
Епа тоа е поентата. Да се оди на убавите плажи. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2673 на: 03 Јуни 2014, 11:11:52 am »
Во Август го осетив студот од водата на Микрос Гиалос но само на нозете, за Јуни можам да претпоставам. Ја посетивме попладневно на враќање од Егермни и баш добро се оладивме по 360+ скали кои ги качивме на заминување од Егремни  :)

Позитивна страна е да ги видиш Порто каѕики и Егремни од внатре од морето.

Кефалонија Фискардо беше ок и убаво, но на Итака нашиот Нидри стар 1 се вкотви не на истото место како другите 2 брода... Местото едвај имаше 3 дуќани и ништо за гледање, смрдеше на умрени риби и беше краток престој а дооолго возење... ДА секогаш ќе кажеш, бев на Итака и влегов во пештерата Папаниколау (не е баш пештера), островот на Оназис и не знам што друго беше...

Секако од крстарењето ќе се вратите побогати.
Да, на Егремни препорачливо е со брод да се оди, чисто да не ти падне солта од потење назад по скалите  :)

Комшиите имаа многу проблеми со 50цц скутер па едвај се измолиле за 125цц некоја Хонда му дале и вика одма подсруго е  ;D

Отсутен tigar2012

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #2674 на: 03 Јуни 2014, 13:12:25 pm »
Ако бил некој во Египет да сподели некоја информација кај да се бара хотел, дали е многу скапо/ефтино и сл...
Seat Ibiza 1.4 16v 55kw

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2675 на: 03 Јуни 2014, 14:54:21 pm »
Во Шарм или Хургада да се бара. Хотел строго што има плажа, никако базени на кров и слични малверзации во сред град. Нема никакви трошоци ако си во ол инклузив, турите се околу 50-250еур, по човек, такси е ефтино многу. Зависи на колку тури ќе одите, таму ќе ви отидат парите. Пустина навечер со баги е фино, Пирамиди стандард фино рано треба да се оди за да нема гужва, Луксор е фино и троа потопличко.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2676 на: 03 Јуни 2014, 18:18:31 pm »
Добро ти кажале. Разгледај кои се плажите и посети ги сите. И кажи кога ќе тргаш да ти дадам основни параметри.

Ги разгледав плажите и секако ќе ги посетам, а и обавезно ќе те исконтактирам да ми објасниш некои ствари, само има време на 10 јули одам :)
Благодариме у секој случај :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2677 на: 03 Јуни 2014, 19:32:26 pm »
Nea Skioni или Kallithea? Ја гласам за првово, поинтересно ми се глеа.... Некој со искуство за Nea Skioni? За Kallithea знам како стојат работите...

колешка беше лани во Неа Скиони,со мало дете,во прв ред одма на плажа и ептен задоволна.Мирно место,нема многу коли,морето плитко ептен ко што гледав на слики.Калитеа е многу жива и доста гужва има,башка треба да се симињаш надоле за до плажа,па после да се качуваш,освен ако не си баш на сама плажа во хотел.Се надевам помогнав во изборот :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #2678 на: 03 Јуни 2014, 19:44:22 pm »
Да, генерално и јас кажав дека „влечам“ накај Неа Скиони :) Фала :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2679 на: 03 Јуни 2014, 19:45:31 pm »
Ајде помош.. Ми треба место во Грција, со убава природа, убаво море, фини ресторани. Не сакам гужва, не ми требаат дискотеки, не сакам гунгула од наши и срби.

Битно ми е да во околина имам каде да извозам и точак, и пожелно е да има и некоја планина во околина каде што има можност за MTB off road (би носел и Road и МТБ точаци).

Добро би било и да има некој содржина од тип на некои фини свирки и слично...Лефкада на пример ми ги исполнува сите барани нешта, ама веќе сум бил и треба да е поблизу за овој краток одмор

Што во Грција во околина е најблиску до ова?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2680 на: 03 Јуни 2014, 20:47:34 pm »
Тасос можеби ???

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2681 на: 03 Јуни 2014, 20:48:32 pm »
Thasos? Исто е островче како и лефкада, скоро се е исто и големина и се. Не би требало да има многу гужва али незнам (не сум бил)
Само кога барав места за одмор го имав како бекап опција па затоа ти го предложувам :)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2682 на: 10 Јуни 2014, 19:09:50 pm »
Dajte preporaka za prviot krak vo Grcija.
Za dva veceri tri dena.

Vo prednost e mesto so ubava pesokliva plaza.

Ako imate mesto(apartman) kaj sto ste odsednale i vi se dopaga, pisete ili dajte kontakt.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #2683 на: 10 Јуни 2014, 19:12:04 pm »
Слушам муабети дека Ксамил се повеќе го средувале и дека било прилично ефтино. 20 еура апартман за 4-ца во вила. Мирно место, ама блиску е Саранда. Има некој одено таму да пренесе искуства?

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #2684 на: 10 Јуни 2014, 19:51:31 pm »
Jas bev minatata nedela, mnogu podobro od lani bese. Posle bev vo Drac 2 dena, vo edna privatna plaza (Plazi Portez), imaat sredeno bungalows, so odlicni uslovi, restoran, bar na plaza. Ne go znaat mnogu i nema guzva.