Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874048 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2580 на: 06 Април 2014, 13:21:38 pm »
Ххахххахахха

Не, таман работа, не го ни видов твојот одговор, од претпоследната страна видов за што се пишува и одма изреволтирано, дури и од моб пишувам ...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #2581 на: 06 Април 2014, 13:22:08 pm »
Реално, сите популарни туристички места се тињести.

Зоки, јас би ти препорачал роуд трип до некаде во Грчка со невестата да си направите.. Можда ќе ве кошта малку повеќе, ама па условите и плажите ќе ви бидат значително подобри, да не праиме муабет дека нема да изгубиш по 2 дена за патување..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2582 на: 06 Април 2014, 13:24:32 pm »
realno, mu pisav deka ne e nisto posebno no sepak kako za promena i da vidi kako e da ne go kopka cel zivot neka otide :) inaku grcija si e grcija, nemas sporedba.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2583 на: 06 Април 2014, 13:49:51 pm »
Абе Грчка бев лани,јес да е гооооолема и има многу места ама пред неа би идел Бугарија накај Албена,златни песоци.Ова за Туркиш така испадна,сеуште сме во размислување затоа прашувам.А да ми е за возење,пре би отишол накај Одеса кај чичкоми па би продужил накај Русија да го видам братот,имал некоја Џета 1.4тси да ја пробаме.
Пак ќе спомнам со полото не се нафаќам да возам,ем е круто,ем на високи си тера,ќе ме полуди.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #2584 на: 06 Април 2014, 14:24:35 pm »
Em 300 000km ima, ne e voopsto sigurno da tgnes so nego, ne se znae kaj ke te ostavi ;D ;D ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2585 на: 06 Април 2014, 14:41:22 pm »
летово,на меден месец во јули најверојатно Фуртевентура
имало ептен добри плажи,убаво време,цените се привлечни,рент-а-кар исто така,повеќе не ми треба.
има доста време за да стигнеш до таму,од 8 до 15 саати,зависи како ќе се погодат летовите.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2586 на: 06 Април 2014, 14:49:19 pm »

Em 300 000km ima, ne e voopsto sigurno da tgnes so nego, ne se znae kaj ke te ostavi ;D ;D ;D
Dobar,dobar ;D
@ficomk ::) ,ubav pomin!

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #2587 на: 06 Април 2014, 15:29:27 pm »
@ficomk

Преку агенција или ?
New blood of old school

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2588 на: 06 Април 2014, 17:15:17 pm »
преку агенција ќе идам,за да ми ги среди сите детали околу патувањето.иначе како програма не се нуди кај нас,на tui го има,таму си пребарувам :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #2589 на: 07 Април 2014, 11:48:58 am »
Клабери,

Искуства со Крф, сместување (каде логистички е најдобро), со кола или рентање (цени на скутер, кола бараат А категорија или не ..) преку агенција или интернет, план ми е од почеток на Јули да се оди ..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2590 на: 07 Април 2014, 12:03:02 pm »
Агенција може мада преку нет денеска се се средува многу лесно, сместување (јас бев Агиос Георгиос со женска), без женска ако сте машки се знае Кавос, ако имате можност од тука со кола уште подобро пошто 200 евра ке дадете за рентање, за скутер 10 евра дневно, бараат обавезно меќународна возачка пошто не ти важи нашата, интересен остров е, без кола нема ништо да видиш - со кола секој дена на различни места ке одите и ке го прошетате островот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2591 на: 07 Април 2014, 12:03:30 pm »
Почеток Јули, би требало да ти се погоди времето, за разлика од нас кога бевме на почеток на септември.

Има убави местенца за виѓавање и плажички за посетување. Ние бевме сместени во Ипсос, во северниот дел, 10ина километри од главниот град. Местенцето такво мало, ништо посебно немаше да понуди :)  Имам разбрано дека е подобро да се сместите во северниот дел, па да прошетате кон јужниот, пошто на југот (Агиос Јоргос и Кавос) биле долина на разврат, секс, дроги, пијани људи што се ваљаат по улици итн итн :)
Рентајте си скутер, на повеќе денови, ќе ве фати поевтино. Немате потреба од кола (освен ако сте повеќе од двајца, мада и вака може да е боље повеќе скутери да рентате). Тогаш (2007) не бараа А категорија, само возачка на увид и пасош.
Ние бевме преку Т.А. „Пет“ и не, не би ги препорачал ни под разно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2592 на: 07 Април 2014, 12:08:11 pm »
Ако сакаш смирено место за одмор, можеш во Агиос Георгиос, ако сакаш коплерај оди во Кавос :)  Имаш скутерчиња за изнајмување, ефтино, ја кога бев пред неколку години изнајмив Априлиа, 4 дена за 35 еу со се гориво. Бараат само возачка, барем б категорија.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #2593 на: 07 Април 2014, 12:13:22 pm »
Се мислам дали со кола ова година или како до сега скутер да рентам ... ова последново ми зависи од тоа каков терен е островот, дали како Лефкада или ...

Гледам агенцииве го нудат претежно Ипсос, како и Агиос Георгиос (само незнам дали тој на север или југ ) како и Кавос (не доаѓа во предвид)
Меѓународна имам, само уште да имав А категорија, воопшто немаше да пишувам :) Работата е што највероватно само 2 ќе бидеме, па малку скапо ќе не фати траект и сл, ама па од друга страна ќе ми остане зелениот картон ...

Кажете ми, од овие места што ги спомнав тргнуваат тури за обиколка по популарни плажи на островот или? Како иде тоа со турите (ако воопшто има :) ) Пошо лани на Лефкада многу ме спасија од мрцварење по патишта, си уживав на Порто Кацики и Екгремни по 2 саати ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2594 на: 07 Април 2014, 12:20:39 pm »
Не би знаел за сигурно, ама би претпоставил дека има такви тури кои посетуваат по неколку плажи дневно. Сигурно има некој организиран начин да се пројде Глифада, Палеокастрица, Касиопи, Сидари итн...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.