Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874024 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2565 на: 06 Април 2014, 00:42:16 am »
Така така,понудиве се мислам на едно место со доручек,што мене ми се допаѓа,а негде со доручек и вечера.Навечер не верувам дека ќе идам во хотел да вечерам,тоа би го направил некаде на шеталиште,ресторанче и слично додека шетам.Пред се одам за шетање,не обожавам дискотеки и клубови,така да останува тоа,да се посетат местата што ги спомна achtung,гледам и кале има,аква парк итн.Се на се има кај да се прошета.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2566 на: 06 Април 2014, 01:07:38 am »
Во сите ресторани има пилешко, а имаш мекдоналдс и бургер кинг така да гладен нема да останиш ако не јадиш јагнешко ;D Јас на памукале појдов само заради женскава ама ништо посебно, само жештини и пат од 200км за џабе. Само ручекот што го даваат во попатниот хотел вреди ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2567 на: 06 Април 2014, 10:25:50 am »
Во хотел не даваат јагнешко, 100% гарантирам.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2568 на: 06 Април 2014, 10:39:13 am »
Бев јас до Бодрум еднаш со автобус. Малце подалеку од Кушадаси е. Од тогаш се заколнав дека никогаш нема на поолго патување со автобус да идам.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #2569 на: 06 Април 2014, 10:49:16 am »
Sho si baral vo podrum so avtobus? :D

Inaku, mene konkretno mi e problem vo avtobus ne mozam da spijam...vo sredno me nosea na ekskurzija niz evropa, ispocrkav. A ne vi se isplaka poveke da si go najdete smestajot i da odite primer cetvorica so edna kola? Trosokot (od Skopje) ne bi trebalo da e kojznae kolku pogolem
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #2570 на: 06 Април 2014, 10:52:07 am »
Sho si baral vo podrum so avtobus? :D

Inaku, mene konkretno mi e problem vo avtobus ne mozam da spijam...vo sredno me nosea na ekskurzija niz evropa, ispocrkav. A ne vi se isplaka poveke da si go najdete smestajot i da odite primer cetvorica so edna kola? Trosokot (od Skopje) ne bi trebalo da e kojznae kolku pogolem
Во една ноќ секој можен муабет за кола го свртивме :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2571 на: 06 Април 2014, 10:59:59 am »
До Турција не би идел со кола,ај плин да речеме кај и да е ќе се стави,ќе треба после зелен картон да вадам,Турција како што знам брз сообраќај е,густ,не би ризикувал,јес да возам 8 години ама искрено незнам дали би се снашол.Кажав,не ми е проблем со бус мене ми е за местото,ете во Несебар кога бев,одлично си поминав стар град,сончев брег и градчето ми ги исполнија 10 дена со шетање.Исто со бус бев,таму имаше локални автобуси по градчињата и плажите што одеа за прифатлива цена,па и скутерчиња имаше за рентање.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #2572 на: 06 Април 2014, 11:44:51 am »
До Турција не би идел со кола,ај плин да речеме кај и да е ќе се стави,ќе треба после зелен картон да вадам,Турција како што знам брз сообраќај е,густ,не би ризикувал,јес да возам 8 години ама искрено незнам дали би се снашол.Кажав,не ми е проблем со бус мене ми е за местото,ете во Несебар кога бев,одлично си поминав стар град,сончев брег и градчето ми ги исполнија 10 дена со шетање.Исто со бус бев,таму имаше локални автобуси по градчињата и плажите што одеа за прифатлива цена,па и скутерчиња имаше за рентање.
Aман бе? Што толку се преплаши? Кој дел е тежок? Само истамбул?

Карти имаш и се тоа. Ама во 2014 година со GPS и добро спремен пат на компјутер мислам дека нема да имаш проблем никаде.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2573 на: 06 Април 2014, 11:58:42 am »
Во хотел не даваат јагнешко, 100% гарантирам.
Сестра ми беа во Албора шо е во близина на лејдис бич и таму за вечера најчесто јагнешко имало, не знам дали 1-2 пати пилешко. Затоа јас бев без вечера. Можеби па само во тој хотел е така што не ми е верно :)

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #2574 на: 06 Април 2014, 12:37:51 pm »
Aман бе? Што толку се преплаши? Кој дел е тежок? Само истамбул?

Карти имаш и се тоа. Ама во 2014 година со GPS и добро спремен пат на компјутер мислам дека нема да имаш проблем никаде.
avtobusi vozat so 140 na magistralen pat i vlagaat vo makazi, pa ti vozi si so gps pak ako sakas.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2575 на: 06 Април 2014, 12:43:53 pm »
Не не,со кола идење отпаѓа дефинитивно,т.е 1500км да ги акам со картингот,не.Би размислил доколку имав поголема и покомотна кола,ама би размислил.Него како е со температури преку ден,навечер,кое време е најпогодно за одење на плажа?

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #2576 на: 06 Април 2014, 12:47:40 pm »
kako i na sekoe drugo turisticko mesto, se deli malku vo temperaturite za nijansa od antalia, alania bla bla, posvezo e :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2577 на: 06 Април 2014, 12:55:19 pm »
Фала за информацииве,частам пиво :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2578 на: 06 Април 2014, 13:13:30 pm »
Ја во Турција еднашбев во Кушадаси и нидад веќе, кога ја имам Грција ..

Прво патот (и со авион па треба убаво да се распрашаш дали се е вклучено)
Второ: да се ценкам за факинг се, некому може му е фетиш ама мене ми е губење златно време
Трето: секој глеа да ќари нешо од тебе (посебно таксисти)
Четврто: коа шеташ низ градот, групи од мин 5-6 машки хиени зјапаат по женски (посебно ако се плави)
Петто: познавање англиски = реткост
Шесто: храната воопшто не беше ефтина, нешто како Грција
Седмо и најважно: плажите и морето воопшто не беа чисти, на страна тоа што се плаќа еден куо пари за чадор и лежалки (5 евра од секое) а ако носиш твој повели па најди место, за да по 5 минути ти седне некој влакнест г'з на 5 цм од тебе, овде зборам за Женска плажа. Другите плажи се подалеку
Итн...
Ова беше мое искуство за Кушадаси, једино позитивно беша Аква парковите ..и гробот на Богородица

Од други искуства подобро е по на југ али не очекувај драстична разлика.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2579 на: 06 Април 2014, 13:16:48 pm »
Ова дека спомнав пиво па се отвори? ;D
Па кажи бе пријателе,и гајба ќе купиме :D