Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1873991 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2475 на: 02 Септември 2013, 15:56:21 pm »
Тоа - дека работат на случајот, тоа сакав да го чујам. Сега ми се поклопуваат "рекла-казала" муабетите.

А и на крај краева - бетер ли се од нашиве патишта? Мојата кола штом ги издржува патиштата низ МК, за недела дена во Албанија - сигурен сум дека нема да има проблем.
Пробај отиди од Кавадарци накај Горска и Фени да го видиш патот, и така си јужњак...
Реновиран е со нов дебел слој на асвалт.
Моментално најубавиот пат во МК!!! Пред 2 викенда бевме во Михајлово...
Што зборуваш, до каде е реновиран? До одмаралиштата? Јас сега бев пред 2-3 месеци и со пола кола се вретив (службена).

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2476 на: 02 Септември 2013, 15:58:17 pm »
Од граничниот премин во близина на Игуменица - Мавромати до Ксамил има се на се 5 до максимум 10km асфалтиран пат со широчина од 6m. Потоа се вози 15-20km по неасфалтиран пат со шљунак и многу дупки и широчина од 5m. На едно место има канал долг 50m и не постои мост па преминот е со дрвено сплавче, бог знае колку старо, со кое претрпев хорор филм во главата додека да поминам (се си мислев дека ќе се распадне и ќе потонеме цела фамилија со се кола) и кое се наплаќа по 3 евра за преминување. Потоа има 2-3 km асфалтиран пат со широчина од 6m кој влегува во Ксамил. Знаци и ознаки по асфалтираниот пат нема. Ја нема ни лентата на средина.

Не знам како кај нас патиштата се такви. Не велам дека нема, ама јас не сум налетал на таков пат.

Друг пат кој познавам од Албанија е Елбасан - Драч кој во 2008 беше дупка во дупка, без ознаки, ко после бомбардирање. Автопатот Драч - Тирана беше како Тетово - Гостивар, а нагоре према Скадар исто ко Елбасан - Драч...Нашите патишта беа писти во однос на тоа.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2477 на: 02 Септември 2013, 16:19:42 pm »
^
Top Gear Season 16 Episode 3 :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2478 на: 02 Септември 2013, 17:50:30 pm »
Тоа - дека работат на случајот, тоа сакав да го чујам. Сега ми се поклопуваат "рекла-казала" муабетите.

А и на крај краева - бетер ли се од нашиве патишта? Мојата кола штом ги издржува патиштата низ МК, за недела дена во Албанија - сигурен сум дека нема да има проблем.
Пробај отиди од Кавадарци накај Горска и Фени да го видиш патот, и така си јужњак...
Реновиран е со нов дебел слој на асвалт.
Моментално најубавиот пат во МК!!! Пред 2 викенда бевме во Михајлово...
Што зборуваш, до каде е реновиран? До одмаралиштата? Јас сега бев пред 2-3 месеци и со пола кола се вретив (службена).
Патот е ПИСТА!
Реновиран не, комплетно нов и тоа дебел слој на асвалт до 180 Степени завртокот / исклучокот накај Михајлово. После имаш уште 5км асвалтен задоволителен пат...

Се надевам се гледа сликата, ако не, кажи да сменам... моментално таа е на лагер.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #2479 на: 02 Септември 2013, 19:22:59 pm »
АсФалт.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #2480 на: 02 Септември 2013, 19:25:21 pm »
Се гледа дека е нов, сега го правеле.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2481 на: 02 Септември 2013, 22:14:34 pm »
Gojdo, си сакал да ќариш некој километар, затоа си одел со сплавот.

Од кај Елбасан, моментално единствено лош пат е на влез во Лушње. Другото е просечен пат.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2482 на: 03 Септември 2013, 00:40:47 am »
Јас еднаш за секогаш раскрстив со Албанија, така да сега може и писти да прават место селски друмови, сеедно ми е. Нема да одам таму.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2483 на: 03 Септември 2013, 00:56:09 am »
Јас еднаш за секогаш раскрстив со Албанија, така да сега може и писти да прават место селски друмови, сеедно ми е. Нема да одам таму.

или народски кажано, кај плукам, не лижам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2484 на: 03 Септември 2013, 01:46:45 am »
Ја иам чуено дека у Албанија гОЈДО неможел дечко да си најде, затоа ја избегава. За разлика од Албанија, грекос пуно педеракис :D :D

Уше од граница може да си најде дечко, златно зорци, десничари, и.т.д

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #2485 на: 03 Септември 2013, 02:50:39 am »
Не е само Лефкада, но тоа беше еден пример кој е многу убаво дескриптивен за состојбата дека едно прекрасно место може да се расипе многу лесно.

Може да спомнам други места апсолутно, но зошто би го направил тоа? Ете дадов пример. Ете ќе дадам пример уште еден кој е во прогрес. Скијатос. За некоја година ќе биде преплавен. Сакаш уште? Да почнам да ги редам Ханиоти, Пефкохори, Врасна, Асправалта, Неапори итн?

Немам намера понатаму да дебатирам за ова, мислам дека бев и многу повеќе од јасен.

Во Пефкохори, Халкидики и Ханиоти успеав да видам максимум десетина коли со Македонски таблички...
Срби имаше на претек, тук таму по некоја кола од Албанија...

Единствено решение за недознавање на таквите места е бришењето на рецензии...

Листајки ги српскиве форуми за патувања, дознав и за Лефкада, и за Скијатос, Закинтос, Миконос, па помалку познатите Скириос, Сирос, Хиос, Сифнос, Тиос итн...

Агенцииве имаат најголема вина за евентуалното полнење на одредени места со нашинци...

Иначе покрај Скијатос, типувам и на Тасос да биде преплавен со Македонци наредното лето, ако веќе не е ...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2486 на: 03 Септември 2013, 08:23:19 am »
ти си знаеш, голем си. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2487 на: 03 Септември 2013, 10:14:09 am »
Ја иам чуено дека у Албанија гОЈДО неможел дечко да си најде, затоа ја избегава. За разлика од Албанија, грекос пуно педеракис :D :D

Уше од граница може да си најде дечко, златно зорци, десничари, и.т.д

Што значи искуство ...гледате ли ?!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2488 на: 03 Септември 2013, 10:27:24 am »
Не е само Лефкада, но тоа беше еден пример кој е многу убаво дескриптивен за состојбата дека едно прекрасно место може да се расипе многу лесно.

Може да спомнам други места апсолутно, но зошто би го направил тоа? Ете дадов пример. Ете ќе дадам пример уште еден кој е во прогрес. Скијатос. За некоја година ќе биде преплавен. Сакаш уште? Да почнам да ги редам Ханиоти, Пефкохори, Врасна, Асправалта, Неапори итн?

Немам намера понатаму да дебатирам за ова, мислам дека бев и многу повеќе од јасен.

Во Пефкохори, Халкидики и Ханиоти успеав да видам максимум десетина коли со Македонски таблички...
Срби имаше на претек, тук таму по некоја кола од Албанија...

Единствено решение за недознавање на таквите места е бришењето на рецензии...

Листајки ги српскиве форуми за патувања, дознав и за Лефкада, и за Скијатос, Закинтос, Миконос, па помалку познатите Скириос, Сирос, Хиос, Сифнос, Тиос итн...

Агенцииве имаат најголема вина за евентуалното полнење на одредени места со нашинци...

Иначе покрај Скијатос, типувам и на Тасос да биде преплавен со Македонци наредното лето, ако веќе не е ...

Тасос порано беше ептен популарно место, но што се случи и зошто некако опадна интересот незнам. Гледам сега постепено пак влага во „шема“ највероватно поради близината ефтиниот траект и презаситеноста од Крф и Закинтос, и да Лефкада.
Скиатос имав прилика лани да го посетам, за мене од сите два што сум ги посетил (Закинтос и Лефкада) некако најмногу кеиф ми направи ...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2489 на: 04 Септември 2013, 21:18:29 pm »
Momentalno pisuvam od nea vrasna..
makedonci tata-taka,srbi full,bugari cesi i poljaci isto taka dosta ima.Najbitno se iznagledav datsuni,nissani,suzuki i papaki motorcinja koj letaat ovde po ulicive.
ovde nevidov kola pod 2000 godina koja neplace za farbanje na hauba,krov,gjepek sve toa izlitena izgorena bojata.
ajde otidov da si dopijam kafeto pa zdravje koga kese vratam ke spodelam vpecatoci.
mestovo e ok za odmor e top ubava plaza imakade dase sedne,cenite po marketive se maltene kakovo skopjeduri ima nesto i poevtino nego kaj nas.
socijalka sok nekoj 3litri 99centi zdenka 99centi cokoladi isto taka dosta poevtino nego kaj nas.
2ladni nes kafinja,flasirana voda i zdelice so keksi ili cokoladi + gratis net sve toa 5 evra
pizza 5evra    giro+casa coca cola 2evra     lokumades 1,20