Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1722174 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1530 на: 14 Јуни 2013, 15:44:51 pm »
jas da spodelam iskustvo, vo turvija vo juli i avgust ne se ide so mali deca... PAKAO e  ;D a vodata ladnicka...
istoto vazi i za afrikanskiot kontinent, ne e za deca vo najzeskoto, ova mi kazaa, samo maj juni i od septemvri za dvete lokacii...

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #1531 на: 15 Јуни 2013, 22:51:45 pm »
Дечки, во Неи Пори, некоја посаглам вила имате за препорака? Не сум бил, ама се надевам дека од 22.06. ќе најдам нешто арно без претходна резервација!
БТЊ од искусните, шо е најарно за детска заштита за тамошните комарци, или ко охридскиве се и на босилек што застануваат?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1532 на: 15 Јуни 2013, 22:55:38 pm »
vila elvira ako ides preku agencija ..jas 2 godinio po red idam tamo vo septemvri i zimam soba na proizemje bidejki se sobite glanc novi..topla voda 24/7 aparat za komarec imas vo sekoja soba,terasa,kujna mene mise svigja ako ne baras nesto pa ekstra..
jas idam vo septemvri od 1vi do 8mi i godinava isto nemenjam lokacija 110 eura od covek so prevoz a bez prevoz 100 eura
inace ako ides sopstven prevoz imas sobi za izdavanje kolku sakas idi na plaza ima prodavnica za giro dvajca brakja ja drzat top se deckite i nagore e 3 spratna kukja ja izdavaat..inace celo nei pori skoro e za izdavanje  nema da zgresis i da ides vo 2 red ili 3 red kaj i da bides nemas povekje od 100 metri od plaza

-na kraj tamo ti e platamona 10 minuti peski

« Последно менување: 15 Јуни 2013, 23:10:21 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1533 на: 15 Јуни 2013, 22:59:16 pm »
Дечки, во Неи Пори, некоја посаглам вила имате за препорака? Не сум бил, ама се надевам дека од 22.06. ќе најдам нешто арно без претходна резервација!
БТЊ од искусните, шо е најарно за детска заштита за тамошните комарци, или ко охридскиве се и на босилек што застануваат?

за децата аутан во спреј, никако стикови и слични гомца, само АУТАН ВО СПРЕЈ... за општа заштита спреј за летачки инсекти од РАИД.. ја прскаш собата, оставаш отворени прозори ама само ако има комарници и излагаш надвор, пола саат... пупунци сите што се внатре и од надвор на мрежата-комарникот застанати. обавезно прскај по овој редослед:
прво под кревет, па позади шифоњер, па позади шпорет и фрижидер. после прснуваш накај таван по 2-3 секунди и излагаш надвор... осигурај се храна да немаш на отворено. нека биде со најлон покриено.

ако сакаш навечер да седиш на тераса и плескаш табла-карти или компјутер дур џуниор спие, зимаш од оние спиралите што чурат како цигара. под секој што седи, под столчето по една спирала и терај работа, комарец нема на 3 метри од вас. малку мириса ама првиот ден ке се навикнеш, не пречи на дишни патишта. една спирала трае 3-4 саати, а можеш и да ја гасиш па да си ја палиш другиот ден и така...

пријатен одмор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1534 на: 16 Јуни 2013, 19:55:28 pm »
Со лепша половина планираме накај Кушадаси, некој термин од 16ти Јули, 10 дена. Разгледувавме понуди, дали доручек и вечера или само вечера, тоа сеуште не сме одлучиле...Искуства, препораки за хотелче?

Засега, овој Sunny Hill е ставен на број 1 место. Немаме многу пари за трошење да фрламе 300 евра и згора за хотел, затоа нешто вака :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #1535 на: 16 Јуни 2013, 20:21:40 pm »
Филипчо, да ти кажам право до сега сум бил 2 пати во Кушадаси и воопшто не ме бендиса. Премногу е жешко, водата е никаква, пијачките по дискотеките и кафулињата се скапи а и градот лично не ме бендиса. А тука е и превозот, би ти препорачал сопствен превоз или Авион, со автобус многу мачно ми беше, мечиња родив попат :)

А сега за мене, оваа година планирам Лидо ди Соло да одам, со кола се разбира и успат до плтивички езеро и друго што има во околината, но досега што прашувам луѓе некако не го фалат местото, многу валкано, водата исто никаква... Ако некој бил или има некое искуство таму нека каже. Или пак нека препорача некое друго место за одмор освен Грција и Црна гора.

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1536 на: 16 Јуни 2013, 20:35:31 pm »
Spain? Да си најдеш евитн лет, дали Ryan Air, дали WizzAir :)

Lorret De Mar е најпосетено од нашинците, јас таму не бев, повеќе бев низ Барселона, има што да се види
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1537 на: 16 Јуни 2013, 20:59:27 pm »
Лорет де Мар сите биле, не оди... (тури му курот)

« Последно менување: 16 Јуни 2013, 21:25:39 pm Deni »

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1538 на: 16 Јуни 2013, 21:00:41 pm »
Филипчо, да ти кажам право до сега сум бил 2 пати во Кушадаси и воопшто не ме бендиса. Премногу е жешко, водата е никаква, пијачките по дискотеките и кафулињата се скапи а и градот лично не ме бендиса. А тука е и превозот, би ти препорачал сопствен превоз или Авион, со автобус многу мачно ми беше, мечиња родив попат :)

А сега за мене, оваа година планирам Лидо ди Соло да одам, со кола се разбира и успат до плтивички езеро и друго што има во околината, но досега што прашувам луѓе некако не го фалат местото, многу валкано, водата исто никаква... Ако некој бил или има некое искуство таму нека каже. Или пак нека препорача некое друго место за одмор освен Грција и Црна гора.

Za Lido di Jesolo sum bil eden den, vodata e necista dobro ti kazale, a mestenceto e onaka tipicno turisticko so site saltanati.
Pesokot e dobar ali vodata ne bese nesto naj naj. Kolku sto se sekavam jas bev tamu pred 5 godini pocetok na Juni, kao e sega ne bi mozel da ti kazam.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1539 на: 16 Јуни 2013, 22:21:51 pm »

ubavo ti kazale ne odi tamu ne vredi da si gi potrosis parite, pobaraj mesto od drugata strana na Italija, na Tirensko More, proveri so imash na Amalfi coast ili sosema dolu na jug tamu e najubavo.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1540 на: 16 Јуни 2013, 22:42:26 pm »
Loret de mar, odlucno e za zavavi i evtino e prilicno. Mene mi se dopadna neznam zasto vikate tapa e tamu

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #1541 на: 16 Јуни 2013, 23:01:47 pm »
Со лепша половина планираме накај Кушадаси, некој термин од 16ти Јули, 10 дена. Разгледувавме понуди, дали доручек и вечера или само вечера, тоа сеуште не сме одлучиле...Искуства, препораки за хотелче?

Засега, овој Sunny Hill е ставен на број 1 место. Немаме многу пари за трошење да фрламе 300 евра и згора за хотел, затоа нешто вака :)
Ја бев пред 4 години во Сани Хил. Хотелчето е скромно,чисто, само проблемот е што е на брдо и има многу за пешачење... затоа и се вика хил :)  За надолу до градот се слага лесно но за назад  е проблемот. Таксито беше скапо навечер. За на плажа се оди пешки до лејдис бич,а ако сакаш да одиш во другиот дел кај што се плажите ќе треба со мини бусчиња. Јас убаво си поминав, има доста тури што треба да се посетат за да ти биде исполнет одморот. Нуркање,Памукале,гробот на Богородица,акваленд... немој саму Сафари да си ја избрал турата со џиповите,срање е... Имате долу на плажата агенции кој ги организираат турите и нормално како и се ви Кушадаси се ценкаш за нив до крај :) Ноќниот живот не е нешто посебно има многу енглези ,ирци...,скапи се пијачките 5 евра беше ефесот секаде а увозните пијачки уште поскапи. Храната е убава, имате ресторани низ градот што се на главната улица и се поскапи ,но позади нив се дупло поевтини... Ценкајте се за се,дури и во рестораните со тие досадните дечки што седат пред нив. Вреди да се види, јас го препорачувам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1542 на: 16 Јуни 2013, 23:38:00 pm »

и јас го делам мислењето со тебе. кушадаси и не е баш некое место...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
« Одговори #1543 на: 16 Јуни 2013, 23:45:18 pm »
Епа вака ова лето дефинитивно е одлучено да се иде во Хрватска ( ријека) е сега затоа што ке одам кај балдската :) она тамо живее
па не ме интересира сместај и хотели туку ме интересира да даде некој препорака што како затоа што ке одам со кола па случајно
некој да не бил или накај хрватска па да каже два три збора ?

Пат,полиција култура и др и др ?
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1544 на: 16 Јуни 2013, 23:50:20 pm »
Епа вака ова лето дефинитивно е одлучено да се иде во Хрватска ( ријека) е сега затоа што ке одам кај балдската :) она тамо живее
па не ме интересира сместај и хотели туку ме интересира да даде некој препорака што како затоа што ке одам со кола па случајно
некој да не бил или накај хрватска па да каже два три збора ?

Пат,полиција култура и др и др ?

вози нормално. на автопат не иди повеке од 20км побрзо, почитувај правила и мирен си...

второ.. немој да ти се испушти во било кој контекст да кажеш српскохрватски јазик... ке те стрељаат... хрватскосрпски е правилното кај нив...  :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk