Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1719079 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1560 на: 17 Јуни 2013, 13:55:35 pm »
abe kakov pesok kakva voda pijanici i putani da ima, a moze i 2 vo edno... dobro gleda pokevo ste zeneti, ama mene nesto umot ne mi idi... sakav spanija ako go ubeda drustvovo ako ne oh ne bega jbg
Охрид го спомнуваш како едно скалило подолу од Шпанија? Меѓу Охрид  и Шпанија нема други опции, па или џа или бу.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #1561 на: 17 Јуни 2013, 13:57:14 pm »
Јас сум со план да одам во Макарска годинава. Најдов понуди по 200 евра ноќевање и превоз од човек.

Дали ми препорачувате да одам таму или да си барам некои други места? Ќе одам со женската па не планирам многу по ноќни забави да одам.
Ме интересира дали има убави плажи, како се цените, водата каква е ( претпоставувам ладна)...?

Јас бев во Макарска во 2011 летото. Водата е доста поладна него ли во грција, плажите исто така се со мали камчиња така да мора да се бањаш и да се движиш низ плажата со патичиња едни лесни, ги продаваат таму по плажите не се скапи. Цените би рекол дека се како во Грција на краците, дури и нешто поефитно е во рестораните.Смештајот лично јас плаќав апартман 100-150 метри од плажата 40 евра, со паркинг зошто тоа ми беше услов. Градот е доста добро среден, чист, убаво шеталиште а  има и убави околни градчиња за прошетка, исто така и Сплит е на 45 мин вожња. Мене лично ептен ме бендиса во Хрватска атмосферата за одмор по лабав со женска, а највеќе од се ми се допадна Сплит. Преубав град, во текот на одморот 3 вечери одев во Сплит. Колку за споредба, на враќање од Макарска застанавме во Будва на 4 дена и врска нема Будва со Макарска, 10 пати по нечисто е, народот по некултурен и негостопримлив, во глобала многу полошо.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1562 на: 17 Јуни 2013, 14:01:39 pm »
abe kakov pesok kakva voda pijanici i putani da ima, a moze i 2 vo edno... dobro gleda pokevo ste zeneti, ama mene nesto umot ne mi idi... sakav spanija ako go ubeda drustvovo ako ne oh ne bega jbg
Охрид го спомнуваш како едно скалило подолу од Шпанија? Меѓу Охрид  и Шпанија нема други опции, па или џа или бу.

Каков контраст.. ;D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #1563 на: 17 Јуни 2013, 14:35:46 pm »
Јас сум со план да одам во Макарска годинава. Најдов понуди по 200 евра ноќевање и превоз од човек.

Дали ми препорачувате да одам таму или да си барам некои други места? Ќе одам со женската па не планирам многу по ноќни забави да одам.
Ме интересира дали има убави плажи, како се цените, водата каква е ( претпоставувам ладна)...?

Друже дај да зирнам понудите ако не се тајна :D
И ја се мислам кај да одам летово, мора да одам јули месец пред/потоа на работа сум.
New blood of old school

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1564 на: 17 Јуни 2013, 17:00:00 pm »

Јас бев во Макарска во 2011 летото. Водата е доста поладна него ли во грција, плажите исто така се со мали камчиња така да мора да се бањаш и да се движиш низ плажата со патичиња едни лесни, ги продаваат таму по плажите не се скапи. Цените би рекол дека се како во Грција на краците, дури и нешто поефитно е во рестораните.Смештајот лично јас плаќав апартман 100-150 метри од плажата 40 евра, со паркинг зошто тоа ми беше услов. Градот е доста добро среден, чист, убаво шеталиште а  има и убави околни градчиња за прошетка, исто така и Сплит е на 45 мин вожња. Мене лично ептен ме бендиса во Хрватска атмосферата за одмор по лабав со женска, а највеќе од се ми се допадна Сплит. Преубав град, во текот на одморот 3 вечери одев во Сплит. Колку за споредба, на враќање од Макарска застанавме во Будва на 4 дена и врска нема Будва со Макарска, 10 пати по нечисто е, народот по некултурен и негостопримлив, во глобала многу полошо.
Фала Саше на одговорот. Значи единствено водата што е поладна ама и не ми менува до толку многу бидејќи повеќе сакам да пливам отколку да се кашкам во плиткото. За Сплит имало тури секој ден па иако нема да одам со кола ќе можам да го посетам 1-2 пати. Се надевам убо ќе поминиме :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #1565 на: 17 Јуни 2013, 19:16:13 pm »
pa ako oda da oda, dobro za spanija mi e filmot, ne mora spanija ali ako bi del negde out, tamo bi odel, sto velis ili џа или бу... za do albanija grcija ic ne pala golfon...xD Normaln plaza,more, ama ne ke se kapa cel den, kombinacija dobro drustvo nikade ne e na dmet... patem i naka ne su mn mn po vodata...

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1566 на: 17 Јуни 2013, 19:52:39 pm »
Мене ми е поубаво во поладна вода, лани Грција претопла беше не осеќаш ништо разладување кога влегуваш исто како надвор ама ептен топла година беше лани

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1567 на: 17 Јуни 2013, 20:11:33 pm »
Каде во Грција било толку топло? Да знам да одам, не за друго.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1568 на: 17 Јуни 2013, 20:14:06 pm »
Каде во Грција било толку топло? Да знам да одам, не за друго.

Ти кажав пред некоја страна Пефкохори и Паљури ако сакаш топло има ефтино во банско :р

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1569 на: 17 Јуни 2013, 20:21:54 pm »
Ах, ок бев сега тазе и измрзнав жив, водата беше минус. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #1570 на: 18 Јуни 2013, 01:52:08 am »
ako sakas ladna voda, ene ti ja treska, ke se frlime ednus od moston xD poladna Amin! xD

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1571 на: 18 Јуни 2013, 20:08:35 pm »
Dali nekoj znae koja e posledna pumpa vo MK prema grcija so plin?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1572 на: 18 Јуни 2013, 20:20:16 pm »
Flamingo, на граница.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1573 на: 18 Јуни 2013, 21:12:50 pm »
jas idev na makpetrol. sega koga se vrativ ja vidov iskopana. na granica imas na okta a na vlez vo gevgelija ja imas lukoil. taa na granica ti e dostapna samo KON grcija. na vrakanje nemas...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1574 на: 18 Јуни 2013, 22:56:48 pm »
Fala momci, da go pratam gostiniv od srbija utre na odmor.