Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1719314 пати)

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1545 на: 16 Јуни 2013, 23:52:06 pm »
 нема што да им кажувам ке си зборам македонски па ако разберат разбера ако не жената ке сврти
на англиски и мирна глава :) хехе
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1546 на: 17 Јуни 2013, 00:01:39 am »
Hahahaha jas 2 godini po red kaj nasiov juzen sosed cepam makedonski site vikaat nerazumem a cim izvadam novcanikot trca date usluzi i togas i te kako razbira...duri probav ona crncine na plaza dagi ucam ama malce bea sedum dena

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1547 на: 17 Јуни 2013, 00:28:39 am »
Дечки, во Неи Пори, некоја посаглам вила имате за препорака?  
На лице место ќе си најдеш.
Цитат
Не сум бил, ама се надевам дека од 22.06. ќе најдам нешто арно без претходна резервација!
Сега е веќе прекасно за да правиш резервација. Тоа се прави 2-3 месеци однапред. Значи одиш на лице место и наоѓаш што ти одговара.

Цитат
БТЊ од искусните, шо е најарно за детска заштита за тамошните комарци, или ко охридскиве се и на босилек што застануваат?
Јас би препорачал да смениш локација. Прв пат бев годинава на 23-ти Мај, 4 дена со жена, да видиме дали местото е соодветно за со мали деца и заклучивме дека не е по наш вкус и потреби. Прво морето е длабоко за мали деца. Значи одиш 3-4 метри во вода и веќе е над 1 метро длабоко, таман на децата преку глава да им е. Квалитетот на морето е класа под оној на морето кај краците. Плажата и песокот се две класи под оние на краците, а посебно во однос на вториот крак. Сеуште не ми се зараснати раните од комарците што ме искасаа, онакви големи рани и траат веќе три недели. Тоа со штитници и митници за комарци нема да ти помогне бидејќи ќе сакаш да излезеш од соба и да прошеташ надвор. Така да сега види си...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1548 на: 17 Јуни 2013, 00:31:44 am »
za nei pori li zboris deka plazata e losa i vodata dlaboka ???
bas pesokot e ekstra a vodata e bas postepeno ide sega neznam dali ocekuvas 20 metri dati bide do kolenici ali za deca mislam deka e ok baska keim zakacis nekoja guma okolu

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1549 на: 17 Јуни 2013, 00:31:57 am »
Da, plazata e dve klasi pod onie na vtor krak.
I da, vodata e dlaboka za deca od 3 i 1 godina.

Mi treba nesto vakvo:

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1550 на: 17 Јуни 2013, 00:36:52 am »
komentari samo za pesokot nikako za dvajcata batki sto si igraat vo nego

OK sekoj so svoj vkus jas sum prezadovolen bas od plazata i vodata..sekoe sabajle ja cistat plazata vodata e mnogu bistra nema kamcinja nitu trevi

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1551 на: 17 Јуни 2013, 00:42:13 am »
Pesokot e mek i siten, no bojata ne mu ja biva. Na kracite pesokot e bel i zatoa moreto ima tirkizna boja. Plazite na kracite se poubavi i moreto e pocisto, pogotovo mestata kade ima plavo zname.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1552 на: 17 Јуни 2013, 02:24:25 am »
Јас сум со план да одам во Макарска годинава. Најдов понуди по 200 евра ноќевање и превоз од човек.

Дали ми препорачувате да одам таму или да си барам некои други места? Ќе одам со женската па не планирам многу по ноќни забави да одам.
Ме интересира дали има убави плажи, како се цените, водата каква е ( претпоставувам ладна)...?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1553 на: 17 Јуни 2013, 09:57:11 am »
gOJDE, за деца само Плави Хоризонт.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #1554 на: 17 Јуни 2013, 10:14:09 am »
Pesokot e mek i siten, no bojata ne mu ja biva. Na kracite pesokot e bel i zatoa moreto ima tirkizna boja. Plazite na kracite se poubavi i moreto e pocisto, pogotovo mestata kade ima plavo zname.
Ako si za so mali deca, i ako ne ti smeta juzniot sosed, Nea POri, plitko do kolena, tamu i tie dvajcata praat dupka u pesokot.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1555 на: 17 Јуни 2013, 12:38:38 pm »
Pa mu vikam ja ali nemu se svigja

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #1556 на: 17 Јуни 2013, 13:03:04 pm »
Ako si za so mali deca, i ako ne ti smeta juzniot sosed, Nea POri, plitko do kolena, tamu i tie dvajcata praat dupka u pesokot.

Plus se stiga za 3-4 saata ..plazi kolku sakas...ne treba da se boris za sloboden metar kvadraten da ostavis peskir.
Za 5 eur imas lezalka plus Ice kafe ili pijacka po tvoj izbor.
Otkoga ke gi zaspies zenata i decata, za noken zivot Paralia ti e na 5 min so kola. ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1557 на: 17 Јуни 2013, 13:29:39 pm »
Пишав погоре, бевме со жена  ми пред 3 недели и дефинитивно не е плитко за деца од 1 до 3 години. Длабоко е. Веќе на 5 чекори им е преку глава. За мене, да, плитко е.

И ако споредуваме, еве како пример ќе го земам Сарти од втор крак. Плажата во Неи Пори во споредба со плажата на Сарти е една или две класи подоле, морето исто така, цените се тука некаде, на Сарти нема ни 5% од Неи-порините комарци, во околината на Сарти има катаљарда фантастични плажи каква што нема ниту една на оддалеченост до 100km од Неи Пори...Така да, не гледам ниту една причина зашто би отишол во Неи Пори наспроти Сарти...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #1558 на: 17 Јуни 2013, 13:43:37 pm »
.
« Последно менување: 19 Јуни 2013, 00:38:25 am Bicikle »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1559 на: 17 Јуни 2013, 13:45:37 pm »
Ако има пијаници и путани ич не идам, си има места за тоа. Плажа и море, пеки.