Закинтос е супер, јас бев пред 3 години и си поминав фантастично. Зависи во кој град ќе бидеш сместен, ќе ти биде или мирно и тивко, или журка 24/7. Кола обавезно ти треба, самиот остров е таков, за да стигнеш до плажа ти треба кола. Колата ќе ти биде безбедна, нема да имаш никакви проблеми. Островот е прилично „Италијански“, па никој не се замара за ништо. Дури најдов Битолско млеко во една продавница.
Островот е стварно убав, и има што да се види. Ако треба повеќе инфо, може во недела да ти кажам.
Со вој муабет пола работ ми ја заврши, планирам во Лаганос да се сместам, само нема да идам преку агенција, сам ќе барам сместување...
Заво недела нема да можам да дојдам, барем не од Скопје со вас, ќебидам цел викенд во пробиштип а недела сум на свадба(вечерна), едино може преку дентада дојдам даве видам и да напрајме муабет.
Пред Зеро јас сум бил на Закинтос. Таа плажата што ја гледаш и што ја фураат дека е Закинтос нема везе, тоа е дел од турата со брод. Значи не се оди секој ден. Плажата во Лаганас е непостоечка и е претворена во улица. Се изнајмуваат коли само со ценкање. Прво ќе сакаат да те ошурат и го даваат за 300 евра неделно. Јас ќе ти кажам кај ќе одиш во Лаганас и ќе земеш за 150-180 евра. Ние земавме тогаш 2 џипа Сузуки Џимни, еден Свифт и една веспа. Сите сосе бензин, дали 20 евра дотуривме. Тоа е ако ти треба кола да изнајмуваш. Има и квадрицикли, кои може ти изгледаат привлечно, но не се за да можеш да патуваш со нив. Не земај на повеќе од еден ден. Џипчињата Џимни се закон зошто имаат и редуктор, и нема да заглави никаде. Само собираат 4 души највеќе.
Од плажи побарај ја Камео, блиску е до Лаганас и е во карпи и многу интересно. Фората беше што ретко кој ја знае, а плажата е фантастична. Барем тогаш не ја знаеа. Карпи ова она, бесплатни душеци, кафичче итн. Да одиш.
Друга добра плажа е Сент Николас, и има возење до таму ама се оди. Плажичка со огромен отворен кафич со кревети, со колипки, на неколку нивоа, вреди да се оди.
За Лаганас навечер е малце курвесто, така отворен народ има. Еден црнечки бар што пуштаат само Рап, и многу обични. Битно не се плаќа никаде и не си заглавен на едно место цела вечер. Влагаш во едно седиш пола саат со пијачка, искачаш идеш во друго, пак пола саат... па друго. Битно не е досадно.