Цени не знам до островите, затоа што јас бев сместен на Хвар

На Бол ти е Златни Рат за гледање, и имало некоја тврдина или така нешто и таму се гледал убаво одозгора, ама мене бура ме фати па морав со друг превоз да се враќам до Хвар, не можев со бродчето со кое дојдов и немав време да го најдам тоа место. На Златни рат може да дува малце повеќе, и нема песок, да не си мислиш дека е песочна плажата

Јас првиот пат пред не знам колку години се разочарав малце.
На Хвар ако ве однесат на Јелса, а најверојатно таму ќе ве однесат дека е најблиску до Бол, појма неам што би ти издвоил. Мало слатко гратче на море, нема ништо посебно искрено. Слаткарницата во центарот ја држи еден од Тетово, добар лик

Е сеа ако некако отидете баш во градот Хвар на Хвар, за бањање може да одите на Паклени отоци. За таму имаш повеќе избор, зависи што сакаш Јеролим ти е за нудисти(не бев таму), Стипанска ти е Carpe Diem Beach, не е баш ефтино за јадење и пиење, лежалки зависи какви ти се од 20 евра за двајца, до 5-6 евра за човек. Идат релативно дотерани јахташи, некој си џет сет и позери. Има и нормален народ секако. Плажата е од карпа во вода, ама водата е стакло чиста. До Јеролим и Стипанска такси бродче ти е 5 евра во два правци, по човек.
На Паклени мене најдобро ми беше на Палмижана. Има еден ресторан што не е на море, таму јадев еднаш, и три на море. Во првиот се супер пријатни луѓето, нивниот прадедо го купил островот пред 100 и нешто години, ама комуњарите му го земале и сеа имаат само ресторани два и бунгалови што изнајмуваат. Уметнички типови, убава храна. Едвард Нортон и Џон Малкович го обожаваат местото

Барот на плажа кој е најинтересен се вика Лаганини и е најдалеку од марината, ама лесно се наоѓа. Цените исто се подносливи ако не претеруваш, али сигурно поскапи од Макарска

Ако не те интересира бањање, прошетај низ Хвар, во стариот град, оди до Хотел Амфора по обала (таму ти е и Hula Hula Beach bar, после 17ч таму е забавата). Ако сакаш да јадеш морско, најдобар ресторан е Giaxa
http://www.giaxa.com/giaxa/setLanguage/hr/about . Јадењето вреди за секоја куна, преку ден може и да нема премногу гужва, навечер мора да се резервира или да чекаш. Ако не ти се даваат доста пари на јадење можеш да јадеш пица во тие рестораните на плоштадот. За благо, тортички, мафини и слично позади Carpe Diem на ривата, има едно мало продавниче. Прашај само едно такво е таму во тие уличките.
Да беше со некакво превозно средство на Хвар ќе ти кажев уште неколку ували, ресторани, пицерии.
И слики ќе ти ставев, ама ме мрзи да го отпакувам лаптопот