Јас во Охрид сум бил последен пат пред добри 15-тина години. Никогаш не сум се капел во езерска вода, без оглед каква и да е. Единствено ми прија морска вода, и тоа јонскиот дел Лефкада ми е омилено место.Подобро го знам јонскиот дел тој него ли Шкуп.
Бидејќи во Задар имам куќа, понекогаш Охрид ме потсетува на Задар. Немам намера да плукам по Охрид, едноставно никогаш не ме привлекувал. Еве и од вас што ве читам, гледам дека имате некои неубави искуства, но тоа не значи дека на сите мора да им се допадне.
Пред 15-тина години Охрид беше изгор скап, барем за тоа време. Има огромен потенцијал и жално е што не е уреден и култивиран онака како што доликува. Има историја, природа, потенцијал за туризам и сè останато, ама мислам дека треба да се промени и менталниот склоп околу тоа како треба да изгледа една туристичка дестинација. Или, како што милуваат да го нарекуваат „македонското Комо“.
Не знам ни дали езерската вода се чисти со оние „шмукачи“ или машини за чистење, како што има на Лефкада. Таму, дури и на најзабутаните и непознати плажи, водата се одржува и чисти.
Јас веќе со години не го менувам местото. За мене, број еден за капење, пливање, чиста вода, ситен песок и вистински одмор е само ЛЕФКАДА. Јадранот ми е ладен и пренатрупан, а Задар понекогаш ме потсетува на Охрид со тоа плажите една врз друга натрупани како сардини луѓето жално и ненормално замисли некој, да ти диши во врат или манијачи жена у гзови па и педерана да те манијачи ужас.
За одмор, пливање, чиста вода и сè останато — само ЛЕФКАДА.
Љуби браат.
Значи не си правете маки, денгуби безвезе отиди 7 дена на лефкада мењај плажи, песок ситен, бранови,валови,лепота бре уживај , со господ здравје наредна година Џемс ке има Куќа во Агиос па септемврски понуди ке бидат достапани за македонскиот стандард од 26илјади денари.Патриотиве нека идат да лижат сладолед у Дојран и Охрид.
Хрватска е болесно скапа,ама додека ги има лудиве Енглези ке има фајде од нив само нека не прстануваат да пијат и нека уште во Декември избукираат и платат смештај.