Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1776212 пати)

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7732
  • French diamond
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9315 на: денес во 14:52:32 »
Царина да ти забрани влез за опрема во багаж ? Како не.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 441
  • Macedonia
« Одговори #9316 на: денес во 14:54:31 »
Лани летото на Меџитлија при влез во Грција ми побараа зелен картон, а на влез назад во Македонија цариниците ми побараа гепекот да ми го прегледаат и после краткиот визуелен преглед иако бев накрцан со багаж до даска, си поминав брзо и фино.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2448
« Одговори #9317 на: денес во 15:17:10 »
Не знам како е Евзони, ама на Меџитлија багажник отвора Царина и проверува зелен картон, полицијата само пасош проверува.

Сигурно е вистина случајот, едноставно така му се погоде на човекот, царина можи да ти забрани влез од оправдани причини, во случајот пп апарат.

Евзони ради гужва само пасоши ти зема полиција и тоа е тоа, цариник може да те застане и да те замара ако си сомнителен ама мене ми се има случено само еднаш да ме застане и да ме праша колку пари носам, без проверка зелени картони/багажници

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7732
  • French diamond
« Одговори #9318 на: денес во 15:49:26 »
Да те провери што внесуваш/изнесуваш да, тоа му е работа...а дали имаш елел, пп и слично, ќе си провери полицијата.  Мене ко ме застана цол во Германија, му давам сообраќајна и му викам tüv е истечен, вика то не е моја работа, туку отвори да видам  што носиш.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2550
« Одговори #9319 на: денес во 15:59:59 »
https://forum.kajgana.com/threads/letuvan-e-vo-grcija.52806/post-10457564

Од кога враќаат на граница за ПП апарат?
Или е трол постот, не знам.

Мене сабајле ни сообраќајна не ми побараа, камоли ПП апарат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4645
« Одговори #9320 на: денес во 16:21:59 »
Затоа си купив пп апарат од 2 кг, иде и со држач, треба да видам дали има некоја финта да го фиксирам у гепек, па и да проверуваат, што се дешава еднаш у милион случаи, да немам гајле. Него пазете и на вртење преку пуна линија, најчесто кај лидл/масутис маркетите е така, казна е 350 еур и им ја земале возачката на срби едни, додека не ја платат казната, имаше на инста на никана.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9555
« Одговори #9321 на: денес во 16:25:41 »
Proveruvaat povremeno somnitelni po nekoi nivni standard, koga sum so deca niso ne me prasuvaat ednash sam me prasaa kaj odish kazav kamp, najverojatno pouceni deka se nosat od mikrobranovi do sporeti, mi otvori bagaznik. Tolku.

E sea za razlika od niv nashive na vlez regular me otvaraat najverojatno poradi zatrmnetite stakla pozadi. Dali imash neso da prijavish, alkohol neznam so, nekad si vikam da kazam kokain imam ama bo umereni kolicini 😂

Pred 1 vikend nashiot carinik na izlez od MK me prasa kolku pari nosish 😂 rekov ne nosam cash samo karticka so mene

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30697
    • CARclub.mk
« Одговори #9322 на: денес во 17:00:25 »
Ми се случило да ми побараат и зелен картон (и нашите и грците), и сè друго по список. И океј, нивно право да бараат, моја обврска да имам.