Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1781275 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4165
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9345 на: денес во 21:53:33 »
Законски на колку време треба да бидат баждарени ПП апаратите?

Јас скоро зедов Огнопревент 2кг. 2,000 ден. произведено во Грција. Контролата на ПП апаратот чинела 500 ден. и ми рекоа дека требало да се прави на секои 6 месеци...

Во Македонија законот е на секој 6 месеци за апарати што се наоѓаат во товарни возила и на секој 12 месеци за ПП апарати во објекти.
Во Македонија задолжително е ПП Апарат само на патнички возила на алтернативно погонско гориво (плин) и за нив е на 6 месеци. За не модификувани патнички возила нема задолжителен ПП Апарат, така да нема и правило на колку време треба да се сервисира истиот.
За во Грција незнам како е законот, сеуште не знам на некој да му пишале казна или да го предупредиле за сервисирање на ПП Апаратот. Јас лично би го правел еднаш годишно.
3 и 6 месеци!
За грција е една година и исто така манометарот провери го пошто џабе ти е баждарен ако на манометарот е на црвено.
Иначе тој од 2 кг е добар ако гасиш пикавец…каква глупост им е законот…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сервис на секој 3 месеци не е предвиден во никој закон ни во никој правилник за ПП Апарати.

Информацијата е грешна.
« Последно менување: денес во 22:34:49 Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4080
Ова лето, каде на одмор [emoji47]
« Одговори #9346 на: денес во 22:01:26 »
Законски на колку време треба да бидат баждарени ПП апаратите?

Јас скоро зедов Огнопревент 2кг. 2,000 ден. произведено во Грција. Контролата на ПП апаратот чинела 500 ден. и ми рекоа дека требало да се прави на секои 6 месеци...

Во Македонија законот е на секој 6 месеци за апарати што се наоѓаат во товарни возила и на секој 12 месеци за ПП апарати во објекти.
Во Македонија задолжително е ПП Апарат само на патнички возила на алтернативно погонско гориво (плин) и за нив е на 6 месеци. За не модификувани патнички возила нема задолжителен ПП Апарат, така да нема и правило на колку време треба да се сервисира истиот.
За во Грција незнам како е законот, сеуште не знам на некој да му пишале казна или да го предупредиле за сервисирање на ПП Апаратот. Јас лично би го правел еднаш годишно.
3 и 6 месеци!
За грција е една година и исто така манометарот провери го пошто џабе ти е баждарен ако на манометарот е на црвено.
Иначе тој од 2 кг е добар ако гасиш пикавец…каква глупост им е законот…

Сервис на секој 3 ѓедеци не е предвиден во никој закон ни во никој правилник за ПП Апарати.

Информацијата е грешна.
Адр?ни тие не се на 3?
Чоек учи додека е жив

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4165
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9347 на: денес во 22:35:25 »
И АДР е на 6 месеци, со тоа што се става посебна АДР Налепница додатно.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA