Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Sase_91 на денес во 21:02:08Цитат: shelby на денес во 16:27:56Законски на колку време треба да бидат баждарени ПП апаратите?Јас скоро зедов Огнопревент 2кг. 2,000 ден. произведено во Грција. Контролата на ПП апаратот чинела 500 ден. и ми рекоа дека требало да се прави на секои 6 месеци...Во Македонија законот е на секој 6 месеци за апарати што се наоѓаат во товарни возила и на секој 12 месеци за ПП апарати во објекти. Во Македонија задолжително е ПП Апарат само на патнички возила на алтернативно погонско гориво (плин) и за нив е на 6 месеци. За не модификувани патнички возила нема задолжителен ПП Апарат, така да нема и правило на колку време треба да се сервисира истиот. За во Грција незнам како е законот, сеуште не знам на некој да му пишале казна или да го предупредиле за сервисирање на ПП Апаратот. Јас лично би го правел еднаш годишно.3 и 6 месеци!За грција е една година и исто така манометарот провери го пошто џабе ти е баждарен ако на манометарот е на црвено.Иначе тој од 2 кг е добар ако гасиш пикавец…каква глупост им е законот…Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат: shelby на денес во 16:27:56Законски на колку време треба да бидат баждарени ПП апаратите?Јас скоро зедов Огнопревент 2кг. 2,000 ден. произведено во Грција. Контролата на ПП апаратот чинела 500 ден. и ми рекоа дека требало да се прави на секои 6 месеци...Во Македонија законот е на секој 6 месеци за апарати што се наоѓаат во товарни возила и на секој 12 месеци за ПП апарати во објекти. Во Македонија задолжително е ПП Апарат само на патнички возила на алтернативно погонско гориво (плин) и за нив е на 6 месеци. За не модификувани патнички возила нема задолжителен ПП Апарат, така да нема и правило на колку време треба да се сервисира истиот. За во Грција незнам како е законот, сеуште не знам на некој да му пишале казна или да го предупредиле за сервисирање на ПП Апаратот. Јас лично би го правел еднаш годишно.
Законски на колку време треба да бидат баждарени ПП апаратите?Јас скоро зедов Огнопревент 2кг. 2,000 ден. произведено во Грција. Контролата на ПП апаратот чинела 500 ден. и ми рекоа дека требало да се прави на секои 6 месеци...
Цитат: Busav на денес во 21:47:18Цитат: Sase_91 на денес во 21:02:08Цитат: shelby на денес во 16:27:56Законски на колку време треба да бидат баждарени ПП апаратите?Јас скоро зедов Огнопревент 2кг. 2,000 ден. произведено во Грција. Контролата на ПП апаратот чинела 500 ден. и ми рекоа дека требало да се прави на секои 6 месеци...Во Македонија законот е на секој 6 месеци за апарати што се наоѓаат во товарни возила и на секој 12 месеци за ПП апарати во објекти. Во Македонија задолжително е ПП Апарат само на патнички возила на алтернативно погонско гориво (плин) и за нив е на 6 месеци. За не модификувани патнички возила нема задолжителен ПП Апарат, така да нема и правило на колку време треба да се сервисира истиот. За во Грција незнам како е законот, сеуште не знам на некој да му пишале казна или да го предупредиле за сервисирање на ПП Апаратот. Јас лично би го правел еднаш годишно.3 и 6 месеци!За грција е една година и исто така манометарот провери го пошто џабе ти е баждарен ако на манометарот е на црвено.Иначе тој од 2 кг е добар ако гасиш пикавец…каква глупост им е законот…Sent from my iPhone using TapatalkСервис на секој 3 ѓедеци не е предвиден во никој закон ни во никој правилник за ПП Апарати. Информацијата е грешна.