Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1518122 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9030 на: 16 Јуни 2025, 05:50:28 am »
Malce mine mene toa, ja sekoj vikend go tepam na more ushte od sredina na maj 🤣

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #9031 на: 19 Јуни 2025, 13:52:55 pm »
Непланирано (уствари планирано со умисла, да избегнам кречење на станот и да одложам за следна година) ќе имаме неколку слободни дена крај на јуни, би сакал 5 дена да киднеме до Олимпик бич, не сум бил до сега, колку да смениме од Скопје (има најава за пеколни температури следната недела) знам дека е мало место, знае гужвичка да има, дали некој бил и што би ме советувал да обрнам внимание, благодарам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #9032 на: 19 Јуни 2025, 14:02:09 pm »
Непланирано (уствари планирано со умисла, да избегнам кречење на станот и да одложам за следна година) ќе имаме неколку слободни дена крај на јуни, би сакал 5 дена да киднеме до Олимпик бич, не сум бил до сега, колку да смениме од Скопје (има најава за пеколни температури следната недела) знам дека е мало место, знае гужвичка да има, дали некој бил и што би ме советувал да обрнам внимание, благодарам
Како стојш со ората ? :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #9033 на: 19 Јуни 2025, 14:29:23 pm »

odi u paralia u noviot del (koga vleguvas vo paralia levo pokraj Lidl po ulica Makedonija samo pravo)  vis a vis almira i mandala beach i malku ponatamu ti e mediteran village resort podobra opcija nego olimpic.

gradski glavni plazi odbegnuvaj prepolni se.
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9034 на: 19 Јуни 2025, 14:52:08 pm »
Дали возел некој кон Тирана преку новиот тунел што наводно е отворен од кај Дебар?

Ме интересира дали можеби е скратено времето на патување во споредба со Скопје - Приштина - Тирана.

Ама сум се дупел сам... Тргам преку Дебар демек живописен пат, пократко ради тунелот, нов асфалт...

Сообраќајка на самиот мост кај Дебар, колите во возна состојба ама едната странска, албанска, и нејќат да ги мрднат за жива глава.

Увидна полиција треба да тргне од Гостивар, тие изгледа од кафана не можеле да станат. Полицајците што беа на лице место викаат "ако имате време за чекање, чекајте, 2 и пол саати минимум.

Иако бев тргнат со доста време за трошење, сепак решив дека не можам да верувам на македонска полиција и тргнав преку Струга да пробам да стигнам на аеродром во Тирана.

И од таму ја ебавме работата иако возев доста брзо, и на крај си пропуштивме лет.

Памет за друг пат, нема ни да ми текне на поминување граница освен по автопат.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #9035 на: 19 Јуни 2025, 15:03:53 pm »

odi u paralia u noviot del (koga vleguvas vo paralia levo pokraj Lidl po ulica Makedonija samo pravo)  vis a vis almira i mandala beach i malku ponatamu ti e mediteran village resort podobra opcija nego olimpic.

gradski glavni plazi odbegnuvaj prepolni se.

Немам баш време да барам, ми треба сместување само за 5 дена, да искористиме крај на јуни, инаку „регуларен“ одмор ни е од 16 август Флогита. Ако се решиме за Олимпик, се надевам нема да „врие“ крај на јуни, сепак не е грч сезона, ама којтизнае. Не сум фан на преполни плажи, ама боље Олимпик него Скопје на +40 :) .
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #9036 на: 19 Јуни 2025, 15:33:27 pm »
Дали возел некој кон Тирана преку новиот тунел што наводно е отворен од кај Дебар?

Ме интересира дали можеби е скратено времето на патување во споредба со Скопје - Приштина - Тирана.

Ама сум се дупел сам... Тргам преку Дебар демек живописен пат, пократко ради тунелот, нов асфалт...

Сообраќајка на самиот мост кај Дебар, колите во возна состојба ама едната странска, албанска, и нејќат да ги мрднат за жива глава.

Увидна полиција треба да тргне од Гостивар, тие изгледа од кафана не можеле да станат. Полицајците што беа на лице место викаат "ако имате време за чекање, чекајте, 2 и пол саати минимум.

Иако бев тргнат со доста време за трошење, сепак решив дека не можам да верувам на македонска полиција и тргнав преку Струга да пробам да стигнам на аеродром во Тирана.

И од таму ја ебавме работата иако возев доста брзо, и на крај си пропуштивме лет.

Ех беља работа.....

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #9037 на: 19 Јуни 2025, 15:37:33 pm »

Во глобала ради вакви глупости, ако нема директен лет од Скопје кај и да треба да одиме, почнавме да летаме строго со Туркиш. Поарно ќе чекам 3-4 саати на аеродромот кај нив кај што има сѐ отколку да ризикувам нешто што не е во моја контрола да ме заебе.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9038 на: 19 Јуни 2025, 15:41:14 pm »
@Filip MK Ние бевме Олимпик бич во неделата и имаше многу гужва на плажа. Малку се растеретува во периодот од 12 до 16 часот кога одат дома да ручаат/преспијаат, но лежалките и шаторите си остануваат на плажа :D Во понеделникот бевме Паралија, таму имаше повеќе гужва. Наредно би одел на плажа на делот каде што ти спомна changetheoil savethecar, таму би требало да е поубаво (Mandala).

Генерално атмосферата беше како на геријатрија.

Впрочем, не знам дали си одел некогаш на олимписка регија, но водата нема врска со вториот крак, чисто како инфо (таму бев минатата недела па свежо ми е за споредба).
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #9039 на: 19 Јуни 2025, 15:48:30 pm »
Се знае О.Бич и Паралија ти е геријатрија и културни уметнички друштва со зурли и тапани да ги занимаваат овие од геријатрија.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9040 на: 19 Јуни 2025, 15:52:18 pm »
Се знае О.Бич и Паралија ти е геријатрија и културни уметнички друштва со зурли и тапани да ги занимаваат овие од геријатрија.

Во еден момент имаше обид (и голема возбуда) да се заврти "коло" во вода :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9041 на: 19 Јуни 2025, 15:53:57 pm »
Јас одам често со години затоа што наши пријатели грци имаат хотел. На плажа одам на Алоха. Има паркинг, не е скапо, навечер друг пријател има ресторан па таму седиме. Улицата е ок за шетање, за човек што не бара премногу од животот таман е паралиа, олимпик бич, неа пори и слични на тој дел.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #9042 на: 19 Јуни 2025, 17:59:38 pm »
Не ми е јасно како, ама јас не најдов сместување во Неа Пори.
Почнав да барам на 2ри Јуни, и се беше зафатено, па најдов дури кај Лептокарија.
Често читам имало за деца за играње и нешто слично во тој регион.
Ако некој може да препорача малце подетално инфо што, како и каде ?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #9043 на: 19 Јуни 2025, 21:09:56 pm »

Баш те помислив, кога прочитав дека е блокиран патот поради сообраќајка :( ЈБГ, лошото таму нека отиде.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #9044 на: 19 Јуни 2025, 22:36:43 pm »
Јас би го заобиколил делот под Олимп заедно со Пара(ј)лиите и Лептокариите. Таква муљавица од морска вода нема ни у Вардар.
Осем што не купуваш вода за пиење (одлични се изворите) се друго е катастрофа.
Надоле Пелопонези, острва (Кикладес по избор) е све подобро.