Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1518589 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9015 на: 12 Јуни 2025, 14:11:51 pm »
Како почна да затоплува времево тука, ич не ми се чека до јули за на одмор. Оваа година ладење или варење у Јерисос па Торони. Можда годинава ќе запалиме кола и ќе отидеме до Амуљани, ќе видиме, иначе се знае, класика истиот бич бар, лежалки, и релаксација. Идеме со уште 2 фамилии како и секоја година, децава имаат друштво и богами од пред 3-4 години можам да кажам дека тераме одмор. Кога беа помали и сме иделе сами, само замор беше. Мада и сега ако идеме сами знам дека ќе биде замор невиден, барем додека не напунат по 12-13 години и јаче.
Уште месец и половина има до мојот одмор,не е толку за одморот колку шо не ми се работи.😂😂😂
Инаку и јас сум таму,мислам дека Неа Рода резервирав.
Поблиску ќе биде у грчка да праиме собир него ли во немачка да се собереме :))
Гледав и јас за Неа Рода, пошто нигде немаше за 3 фамилии у ист период да идеме во исти објект, ама среќа некако искочи ова за Јерисос. Неа Рода е мислам ридеста малце, барем така личи ко што гледав од фотки, ама ај баш ќе кажуваш како е.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9016 на: 12 Јуни 2025, 14:14:13 pm »
Каква е Парга, како место за 7 дена излежавање?

Како ќе си го одбериш местото така ќе си поминиш, ама во градот навечер имаш гужва до макс, до Септември во колона се движиш пеш.

На Валтос не сум бил, ама од Сивота до Врахос имаш секакви плажи, плитки, длабоки, песочни, со камења итн.
Ама нема сместување до плажа, мораш кола да палиш, освен Парга на Валтос ако имаш среќа да најдиш.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9017 на: 12 Јуни 2025, 14:55:15 pm »

Парга за излежавање е добра ако си сместен на Valtos beach. Тука имаш предобра плажа, маркет, кафичи, ресторани. Навечер можеш пешки до Парга но има многу скали за качување/слегување, или пак со кола до влезот на Парга и после пешки оти тешко се најдува паркинг.

Ако си сместен во центарот, ќе мора да палиш кола секој ден (2-3 км) до Valtos оти градската плажа е мала, грда и секогаш има гужва. Јас лани се сместив во Парга и со кола одев до Valtos. Најчесто во 9 без нешто бев на плажа и паркирав скрос на плажа. Во сезона, или ако одиш покасно на плажа, ќе треба да паркираш на патот што води до плажата.

@stavrov јас си дојдов пред 2 дена од вториот крак, водата не беше топла како што знае да биде во јули. Малку свежа на влегување, но одма се навикнуваш и немаш мака. Не знам во степени колку беше, но пријатна. Децата не можеа да ги извадат од вода :) а исто така од ден во ден се потопла беше. Така да терај не се думај.

www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #9018 на: 12 Јуни 2025, 16:01:08 pm »

Парга за излежавање е добра ако си сместен на Valtos beach. Тука имаш предобра плажа, маркет, кафичи, ресторани. Навечер можеш пешки до Парга но има многу скали за качување/слегување, или пак со кола до влезот на Парга и после пешки оти тешко се најдува паркинг.

Ако си сместен во центарот, ќе мора да палиш кола секој ден (2-3 км) до Valtos оти градската плажа е мала, грда и секогаш има гужва. Јас лани се сместив во Парга и со кола одев до Valtos. Најчесто во 9 без нешто бев на плажа и паркирав скрос на плажа. Во сезона, или ако одиш покасно на плажа, ќе треба да паркираш на патот што води до плажата.

@stavrov јас си дојдов пред 2 дена од вториот крак, водата не беше топла како што знае да биде во јули. Малку свежа на влегување, но одма се навикнуваш и немаш мака. Не знам во степени колку беше, но пријатна. Децата не можеа да ги извадат од вода :) а исто така од ден во ден се потопла беше. Така да терај не се думај.
Лани почеток на Јули бев на оваа плажа, водата беше камен. Исто после од тука продолживме на Крф, и таму на голем дел од плажите водата беше ладна, дури и за мене што обично немам проблем со тоа.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9019 на: 12 Јуни 2025, 16:57:01 pm »
@mac_mk Јас лани бев средина на јуни и се сложувам дека водата беше поприлично ладна. Но сепак тоа е Јонско море и не сум зачекал топла вода како на Егејско.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #9020 на: 12 Јуни 2025, 17:11:29 pm »
Јас лани бев во Дасија во втората половина од септември и беше релативно топла водата. Можеби не како на Егејскиот дел ама топличка беше, не би ја опишал како ладна. Ова го кажувам како човек што не е љубител на ладни води  ;D

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #9021 на: 12 Јуни 2025, 17:32:00 pm »
Јас лани бев во Дасија во втората половина од септември и беше релативно топла водата. Можеби не како на Егејскиот дел ама топличка беше, не би ја опишал како ладна. Ова го кажувам како човек што не е љубител на ладни води  ;D
Плажите на источниот дел беа ок да, ама западниот дел е друга приказна. Отвореното море и ветарот си го прават своето, на една плажа буквално смрзнав, не се седеше повеќе од 10 минути во вода.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #9022 на: 12 Јуни 2025, 19:31:32 pm »
вода ко вода, топла.  ;D на халкидики, тасос и олимписка ривиера никад не била ладна.
најбољи цуциља на мандала бич бар... поготово за викенд ко ќе надојдат од солуна града  ;D

каква парга какви бакрачи клаусторфобија да те фати или нога ќе утепаш по тоа скалите...

дали знае некој дали накај аспровалта и кавала има многу бугари?

---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #9023 на: 13 Јуни 2025, 06:59:25 am »
вода ко вода, топла.  ;D на халкидики, тасос и олимписка ривиера никад не била ладна.
најбољи цуциља на мандала бич бар... поготово за викенд ко ќе надојдат од солуна града  ;D

каква парга какви бакрачи клаусторфобија да те фати или нога ќе утепаш по тоа скалите...

Околу Кавала, Палио и Амолофои плажата се се бугари, скоро и сите кафани се нивни.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #9024 на: 13 Јуни 2025, 09:35:53 am »

Околу Кавала, Палио и Амолофои плажата се се бугари, скоро и сите кафани се нивни.

Во даден момент во историјата сме биле во иста држава со Тасос ;D Исто дел од Косово :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #9025 на: 13 Јуни 2025, 09:41:09 am »
Гледаќи ја мапава контам дека само Видин не сум бил од градовите во таа држава :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9026 на: 14 Јуни 2025, 14:52:58 pm »
Дали возел некој кон Тирана преку новиот тунел што наводно е отворен од кај Дебар?

Ме интересира дали можеби е скратено времето на патување во споредба со Скопје - Приштина - Тирана.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #9027 на: 14 Јуни 2025, 16:00:30 pm »
maps вели дека преку Дебар ти е најкратко.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1723
« Одговори #9028 на: 15 Јуни 2025, 16:15:19 pm »
Дали возел некој кон Тирана преку новиот тунел што наводно е отворен од кај Дебар?

Ме интересира дали можеби е скратено времето на патување во споредба со Скопје - Приштина - Тирана.

Пуштен е тунелот, има на Мапс street view датирано пред 2 месеци. Вака одлично изгледа. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9029 на: 15 Јуни 2025, 19:37:09 pm »
Пошто сеа сум ЦЕО, па на супруга и дадоа деј оф петок, си направивме продолжен викенд во 5 до 12.

Одиме? Одиме...
Каде? Неам поима... Ај Каликратиа, ај

Граница влез брзо на двете страни.
Најдов куќувче на лице место, со терасиче, двор... Убава плажата, ветровито беше од ручек па даље, бранови попладне и така, пројде продолжен викенд, се прибравме еве.

Каснавме одличен октопод

Назад влез во мк уште побрзо на двете страни.

Се на се чил аут спонтан викенд каков што би му пожелал секому. Уште 2 вакви летово, и два на планина, и доста е за сезонава.