Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1520082 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8115 на: 06 Септември 2023, 20:03:20 pm »
Катастрофа е полихроно плажа нема! Иако тука сум до сабота денес собирам парталите и одам накај албанија

И така си таму оди до Паљури (Paliouri)

Иначе

Water temperature in Polychrono today is 25.8°C. Потопло амин :)
Калитеа паљури фурка ,коа одам прв крак секој ден на различно место сум...Морето може е 28 степени ама дува ветер со 40 км и е камен коа ке искочиш од вода.Ова ми е за памет не е одмор ова да носиш пешкири од дома, чадор,столчиња за на плажа и триста глупости.До година здравје боже Турција авионот 11 дена ултраесклузив и решена работа[emoji16]Ни да се замарам кај да стаам бензин или кај да се паркирам, па дали имало гужва на граница, да носам пешкири од дома...Турска рацете во џеб и на одмор

Sent from my iPhone using Tapatalk

Подобро здравје. Ќе се одмориш и најадиш ко човек

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #8116 на: 07 Септември 2023, 09:10:16 am »
Деновиве има невремиња затоа дува и ветер.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #8117 на: 07 Септември 2023, 10:29:19 am »
Јас два пати бев оваа година. На крај на јуни и почеток на август и ме фати лошо време два пати. Годинава не се погоди нешто.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #8118 на: 07 Септември 2023, 10:48:26 am »
Ja pak sabajle se banjav, voda milina. I taka ne sakam zesko 40 stepeni, taman mi e

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 779
« Одговори #8119 на: 07 Септември 2023, 20:00:40 pm »
Za nas letniot odmor zavrshi na 30ti avgust i vekje razmisluvame za zimuvanje. E sega prashanjeto e ... DO JAHORINA da se odi sk-jagodina-uzice-vishegrad-saraevo ili preku kosovo?

do uzice i zlatibor go znam patot i znam shto da ochekuvam, ama gledam deka preku kosovo e 200km pokratok.

go znam delot do prishtina, od prishtina nagore kako e?

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #8120 на: 07 Септември 2023, 20:44:05 pm »
Za nas letniot odmor zavrshi na 30ti avgust i vekje razmisluvame za zimuvanje. E sega prashanjeto e ... DO JAHORINA da se odi sk-jagodina-uzice-vishegrad-saraevo ili preku kosovo?

do uzice i zlatibor go znam patot i znam shto da ochekuvam, ama gledam deka preku kosovo e 200km pokratok.

И јас сакам на Јахорина, ама како и да тргнеш има многу пат, и тоа напорен пат

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #8121 на: 07 Септември 2023, 23:46:06 pm »

Не вреди ништо на балканов за цената и тоа што нудат. Фати си Италија/Франција, ке си пројдеш поубави и поефтино.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8122 на: 10 Септември 2023, 17:26:22 pm »
Дали некој бил со траект од Албанија до Италија? Да каже искуства со доцнења, да не имал случајно непочитувана резервација или друго некое искуство...

Бриндиси или Бари како финални дестинации.

Глеав нешто цени, има само 500 и нешто километри активно возење, еден резервоар гориво, а траектот (резервиран некој месец унапред) е 50тина евра за кола и двајца патници.

Размислувам за роуд трип до татковината на MiTo-то :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #8123 на: 10 Септември 2023, 18:58:04 pm »
Дали некој бил со траект од Албанија до Италија? Да каже искуства со доцнења, да не имал случајно непочитувана резервација или друго некое искуство...

Глеав нешто цени, има само 500 и нешто километри активно возење, еден резервоар гориво, а траектот (резервиран некој месец унапред) е 50тина евра за кола и двајца патници.

Ako ti se gleda mladiov momak od srbija slicna ruta tepase pa mozes da razgledas poslednite tri videa https://youtube.com/@AleksicMoto?si=VW3jaFzDeYewYt4V

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #8124 на: 10 Септември 2023, 20:45:25 pm »

Ќе го прашам брат ми па ќе ти кажам, беше он пролетва, знам дека се искрца во Бари, ама не ми текнува кај се качи.

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1393
  • Велешанче
« Одговори #8125 на: 10 Септември 2023, 21:39:47 pm »

Ako ti se gleda mladiov momak od srbija slicna ruta tepase pa mozes da razgledas poslednite tri videa https://youtube.com/@AleksicMoto?si=VW3jaFzDeYewYt4V

Како што знам, возеше Алексич до Италија, не одеше со траект, мислам дека ја кажа причината во некое од видеата.

Еве уште нешто ептен слично како што сака @MartinAlfista:

Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8126 на: 11 Септември 2023, 09:14:16 am »
...а траектот (резервиран некој месец унапред) е 50тина евра за кола и двајца патници.

ова е предобро за да е вистинито
цени летово за испод 500еур немаше (кола + патници), а надвор од сезона за испод 300 не сум начекал

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8127 на: 11 Септември 2023, 09:29:53 am »
мартин го резервирал траектот за ксамил.  ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #8128 на: 11 Септември 2023, 09:40:04 am »
@MartinAlfista еве ти инфо од прва рака, се качиле во Драч, се симнале во Бари, цена 370еур со 2 патници, купена online. Беа со Фордот, што значи за Митото поефтино за нијанса би требало да биде. Беа во месец Април, плус на лице место доплатиле за кабина 30еур.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #8129 на: 11 Септември 2023, 09:55:30 am »
Повратна е 370еур?