Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1528026 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7740 на: 25 Февруари 2023, 20:24:43 pm »
Багатела :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #7741 на: 01 Март 2023, 15:57:17 pm »
Бил некој на врахос?
Каква е вода/плажа и околина?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
« Одговори #7742 на: 01 Март 2023, 16:18:24 pm »
Бил некој на врахос?

Lichno ne sum bil, no bea nashi prijateli. Vodata i plazata super (tipichno za toj del Jonsko more, siten pesok) Mestoto ne bash razvieno, cenite klasika grchki (barem od ona shto ni kazaa). Vo sekoj sluchaj ne se isplati za tie ceni vo takvo mestence barem moe lichno mislenje. Kje platish 3 pati poskapo otkolku vo Ksamil a ne si dobil nishto. Imam vpechatok deka grcive sekade gi porasnaa cenive do besvest samo za da ne eliminiraat kako turisti. Chim se probie cenoven rang od 2000 evra za 10 dena vekje se otvaraat mnogu drugi opcii kako Shpanija i sl.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #7743 на: 01 Март 2023, 22:22:59 pm »
Бил некој на врахос?

Lichno ne sum bil, no bea nashi prijateli. Vodata i plazata super (tipichno za toj del Jonsko more, siten pesok) Mestoto ne bash razvieno, cenite klasika grchki (barem od ona shto ni kazaa). Vo sekoj sluchaj ne se isplati za tie ceni vo takvo mestence barem moe lichno mislenje. Kje platish 3 pati poskapo otkolku vo Ksamil a ne si dobil nishto. Imam vpechatok deka grcive sekade gi porasnaa cenive do besvest samo za da ne eliminiraat kako turisti. Chim se probie cenoven rang od 2000 evra za 10 dena vekje se otvaraat mnogu drugi opcii kako Shpanija i sl.

Јас бев лани со жена ми, бевме 7 дена во вила Арго сместени. Плажата е 4км долга така да имаш стално место кај да се сместиш, не мораш на леажалки да си можеш чадор да си поставиш. Мирно и тивко место за одмор, сместени на прва линја бевме преку патот одма плажата. Отворено море е тука така да знае да има и големи бранови, и е подлабоко одма на неколку метри од плажа. Тука за разлика од на краците или па Ксамил бевме пред 3 години таму имаш моногу покултурен и поцивилизиран народ. Дури и кога има гужва јас не слушнав некој да свирни на свирка. Не знам шо замисла имате за одмор ама за мене ова беше прописен. Има баги ресторани и места каде гиро можеш да јадиш.
Парга ти е на пола саат возење, вреди да се оди и таму навечер да се прошета да се вечера негде. Од мене препорака, јас пак размислувам за таму.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
« Одговори #7744 на: 02 Март 2023, 00:55:17 am »

Јас бев лани со жена ми, бевме 7 дена во вила Арго сместени. Плажата е 4км долга така да имаш стално место кај да се сместиш, не мораш на леажалки да си можеш чадор да си поставиш. Мирно и тивко место за одмор, сместени на прва линја бевме преку патот одма плажата. Отворено море е тука така да знае да има и големи бранови, и е подлабоко одма на неколку метри од плажа. Тука за разлика од на краците или па Ксамил бевме пред 3 години таму имаш моногу покултурен и поцивилизиран народ. Дури и кога има гужва јас не слушнав некој да свирни на свирка. Не знам шо замисла имате за одмор ама за мене ова беше прописен. Има баги ресторани и места каде гиро можеш да јадиш.
Парга ти е на пола саат возење, вреди да се оди и таму навечер да се прошета да се вечера негде. Од мене препорака, јас пак размислувам за таму.

Mirno i tivko mesto e neshto shto i jas go baram za odmor. Plus sakam hotelsko smestuvanje i restorani so dobra hrana. Nachinot na koj terame odmor do pred 2 godini nekako se smestuvashe vo budzet od neshto pod 2000evra za 10 dena (jas + zena + dete) no od pred 2 godini vekje teshko + grchishtata pochnaa da mi bistrat politiki kaj shto ne im e mesto. sum doshol vo hotelot da uzivam a ne da te slusham kako me provocirash.

Mestoto (prirodata i hotelot kako gradba i sredenost) e super, no personalot e UZAS: https://www.booking.com/hotel/gr/porfi-beach.en-gb.html?aid=311984&label=porfi-beach-XM%2ASmGbUp8L%2A2aOF9V0P%2AwS393519312142%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atikwd-12099321145%3Alp2807%3Ali%3Adec%3Adm%3Appccp%3DUmFuZG9tSVYkc2RlIyh9YTQUGSsRwx9_3qo3uPTHyoo&sid=b9499dbc1a57945bd5431eaf43faa986&age=9;all_sr_blocks=4363316_346737952_2_33_0;checkin=2023-08-15;checkout=2023-08-25;dest_id=-824834;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=1;hapos=1;highlighted_blocks=4363316_346737952_2_33_0;hpos=1;matching_block_id=4363316_346737952_2_33_0;no_rooms=1;req_adults=2;req_age=9;req_children=1;room1=A%2CA%2C9;sb_price_type=total;sr_order=popularity;sr_pri_blocks=4363316_346737952_2_33_0__177650;srepoch=1677714360;srpvid=f49ca71bc3fe0021;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

Na ponudava fali ruchek i vechera + neshto pari za da se prosheta tamu. Dodeka ne se svestat grcive teshko deka kje im se vratam kako turist

https://ibb.co/HDf3q5D

Ksamil e nedaj boze so guzvi koga e sezona i ednostavno nema kapacitet za tolku narod, no od kaj 15ti avgust se prazni i e prijaten.

Himare e isto mnogu prijatno (kako plaza) malo mesto vo Albanija no i tamu e problem guzvata vo sezona.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7745 на: 02 Март 2023, 07:48:16 am »
Врахос е на места длабока - на места плитка, знам плитка е во северниот дел каде 1-1.5м длабочина тера преку 30метра, песокта е многу ситна и мека, имаш тушеви од кафичите бесплатни.
Ако сакаш можиш цела покуќнина да ја закачиш на плажа и пак 10 метра од други да се одделиш, или сакаш на лежалки лежи.

Ксамил од кажувања, не сум бил лично до таму, до Химаре само, игла не можиш да фрлиш на плажа. Освен Химаре која беше полупесочна, и средно длабока, се нагоре од плажи е камења, и теренот уби боже.  ;D

Е сега кркачката и сместувањето во Албанија е поефтино, ама како плажа и околина Врахос или општо Грција е подобро. Зависи шо ти ја рани душата.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #7746 на: 02 Март 2023, 08:00:09 am »
Ја кога би идел во Врахос би идел на Лефкада.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #7747 на: 02 Март 2023, 08:17:39 am »
Nemoze da se sporedi grcija so albanija.
A tek hrvatska, toa e druga dimenzija.

A za skupoca, pa vise ni doma ne se sedi.
Da se zamislis dali da kupis kaskaval, zdenka, toalet...
Do letoska moze ke bide poeftino da se otide nekade na odmor nego li doma da trosis pari.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #7748 на: 02 Март 2023, 08:38:45 am »
Nemoze da se sporedi grcija so albanija.
A tek hrvatska, toa e druga dimenzija.

Се согласувам целосно дека нема споредба меѓу Албанија и Грција. Бев Албанија (Ксамил) пред 10тина години и не сум појден уште еднаш, можеби ќе и дадам шанса понатаму. Реално не ме бендисаа плажите иако сите ги фалат, инфраструктурата беше крш, локалите онака, ништо посебно.

На враќање застанавме Парга, е тоа е веќе друга димензија иако е на само 100км.

НО, при толку места на планетава да одам само во Грција нема шанса. Ајде вие што сте со помали деца ве разбирам до некаде. Грција во последно одам само на викенд или кога имам луфта од 2-3 дена. Во другото време палам колата/авионот и правец Хрватска, Шпанија, Италија. Цените таму не се ништо повисоки од Грција, можеби и поевтино е. Доколку одиш со кола патот фаќа поскапо, но сега барем се наоѓаат евтини карти со авион за европскиве дестинации.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #7749 на: 02 Март 2023, 09:31:38 am »
Chim se probie cenoven rang od 2000 evra za 10 dena vekje se otvaraat mnogu drugi opcii kako Shpanija i sl.

За 2000е каков одмор се тера во Египед со се уклучено. 2 години идам таму и за парите моментално топ дестинацијата. Морето и подводниот свет е едно од најубавите во светот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #7750 на: 02 Март 2023, 09:36:08 am »
Chim se probie cenoven rang od 2000 evra za 10 dena vekje se otvaraat mnogu drugi opcii kako Shpanija i sl.

За 2000е каков одмор се тера во Египед со се уклучено. 2 години идам таму и за парите моментално топ дестинацијата. Морето и подводниот свет е едно од најубавите во светот.

Ме тера госпожа за таму летово.Имаш некоја препорака за добар хотел? Гледам некои со автобуси ги носат на плажа оти преку автопат се. Не ми се прави ќеф за такви егзибиции а башка гледам некои плажи се тиња, мора на палуба да одиш да стигнеш до убав дел од морето.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #7751 на: 02 Март 2023, 10:03:57 am »
Бил некој на врахос?
Јас бев пред 2 години, и не ми се допадна. Сместувањето ужасно, односот катастрофа (лом се напраив, уште на влез те пцуе без потреба лудакот, стигам во 14 час и чекам 2 саати за соба, клима се доплаќа итн), лоцирани бевме на крајот, према Лефкада.
Плажата одлична, широка и долга, морето со бранови цело време, фекалии си пливаат повремено, секој ден, од одводите на објектите. Најблиското продавниче и ресторанче беа на 2 км од нас. Парга вреди да се отиде на прошетка, убаво гратче,медитерански стил,ама малечко и збиено,а особено плажата мала. Превеза е многу убаво гратче, со пристаниште, убав отмен народ..вреди да се прошета до таму.
Врахос, бев,видов,никад више

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7752 на: 02 Март 2023, 10:06:34 am »
реално, за одмор, само во Турција и Египет (и ако начекаш Грција) може да домориш за дадените евра
*не мислам за шетање и не мислам на варење макарони, туку одмор одмор

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #7753 на: 02 Март 2023, 10:09:26 am »

Ме тера госпожа за таму летово.Имаш некоја препорака за добар хотел? Гледам некои со автобуси ги носат на плажа оти преку автопат се. Не ми се прави ќеф за такви егзибиции а башка гледам некои плажи се тиња, мора на палуба да одиш да стигнеш до убав дел од морето.
Јас читав на tripadvisor за хотелите кои ми се допаѓаа, и таму баш убаво објаснуваа луѓето дали плажата е за бањање, те дали има гребен, па треба преку платформа да влагаш во вода, што не е баш убаво, а па со деца па ич.
Во 2014та бев во овој https://www.caribbeanworldresorts.com/ или на google maps
Не беше лош хотелот, собите супер, храната да речеме 7ца од 10 можни. Ама имаше многу избор, па ќе си јадеш тоа што ти е вкусно и нема да останеш гладен. Ама тоа беше 2014-та, од тогаш све може да е сменето. Читај коментари најдобро.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #7754 на: 02 Март 2023, 10:12:53 am »
реално, за одмор, само во Турција и Египет (и ако начекаш Грција) може да домориш за дадените евра
*не мислам за шетање и не мислам на варење макарони, туку одмор одмор
Би ја додал и Мајорка на листава, барем од Германија е за нијанса поефтино од Турција.