Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1716809 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7725 на: 24 Февруари 2023, 12:41:03 pm »
Секаде е поскапено, само Турција горе долу држат слични цени во последниве две години.

Италија стана изгор. Апартман што изнајмив 2015 година за 90 евра денот, сеа е 300 евра денот.

Грција Тасос 2018 година, апартманот го плаќав 90 евра, сеа е 150 евра од ден.

Лани бев Лептокарија - апартман 1000 евра 10 дена во јуни месец. Лептокарија еј.

Така што не очекувајте евтини цени Грција годинава. Ептен им ја кренаа цената на струјата и нормално ние ја плаќаме.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
« Одговори #7726 на: 24 Февруари 2023, 14:33:51 pm »
Значи малце порано годинава одморот фаќање,  пример сеа во Март на море и онака топло е времето :D

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7727 на: 24 Февруари 2023, 18:22:55 pm »
Или малку покасно, таму од кај 15-ти Септември. Прекрсно време!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #7728 на: 24 Февруари 2023, 20:30:27 pm »
1vi septemvri idealno vreme za odmor. Jas 5-6 godini sum idel sve toj period perfektno em toplo nema tolku dzagor edino sto e pokratok denot. I da cenite se dosta poevtini nego u spicot. Ama vekje so dete u skolo tesko mora spic.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7729 на: 24 Февруари 2023, 20:34:03 pm »
први септември уште се рачуна за хај сизн. 15-ти завршува, и е доста поефтино ;) 
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7730 на: 24 Февруари 2023, 20:41:49 pm »
Купи си мазонета, ко господин.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #7731 на: 24 Февруари 2023, 20:44:23 pm »
А со децата и школо, шо прајме?!?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7732 на: 24 Февруари 2023, 20:48:49 pm »
Наеднаш ќе ги фати грип 10 дена од 15-ти септември :) Голема работа, една недела неидење у школо, ќе им пратат другарчињата што имале за домашно на вајбер. У наше време моравме тетратки да зимаме од комшиите за да препишеме домашно, сеа е лесно :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #7733 на: 24 Февруари 2023, 21:47:40 pm »
Наеднаш ќе ги фати грип 10 дена од 15-ти септември :) Голема работа, една недела неидење у школо, ќе им пратат другарчињата што имале за домашно на вајбер. У наше време моравме тетратки да зимаме од комшиите за да препишеме домашно, сеа е лесно :)
Јас еднаш морав да одложам одмор заради обврски, и наместо Август отидов на околу 15-18ти Септември.
Никогаш повеќе, денот е пократок и порано се стемнува, што значи поладна е водата.
Но проблемот е со ветерот, имаше изразито повеќе ветер, до толку што некој днови седењето на плажа повеќе беше борба отколку уживанција.
Тој термин според мене за кратка екскурзија ок е, не за прописен одмор.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #7734 на: 24 Февруари 2023, 22:25:18 pm »

Ако може некојси Шмаќири Шаренипешкири учебниците да ги даде во Февруари,
Можам и јас со децата во Јужна Македонија во Септември, заболе ме курац...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593
« Одговори #7735 на: 24 Февруари 2023, 22:25:33 pm »
Јас еднаш морав да одложам одмор заради обврски, и наместо Август отидов на околу 15-18ти Септември.
Никогаш повеќе, денот е пократок и порано се стемнува, што значи поладна е водата.
Но проблемот е со ветерот, имаше изразито повеќе ветер, до толку што некој днови седењето на плажа повеќе беше борба отколку уживанција.
Лани почеток на Јуни беше смрзнувачка со дождови и ветришта.
На гирото ништо не му фалеше :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #7736 на: 24 Февруари 2023, 22:53:24 pm »
Зависи кај одиш, јас цепам Лефкада оти ми е гага  апартманот :D обично после 20ти Септември или околу втора недела на Октомври и ми е топ,дури имам и за дружба локалци низ Василики,  доволно жешко,  доволно ладно навечер, чат пат по нешто од туристи и по некој трејлер. Мир и тишина е да се изнакспиш,  да се изнавозиш точак до кај шо сакаш и по некоја прачка да се фрли од пристаништете. Годинава сакам и покасно дури да одам не ми пречи какво и да е времето.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #7737 на: 24 Февруари 2023, 23:34:02 pm »
Така јак пролив го фатил малиот 10 дена со ред не го пушти, кожата му оцрна дури :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #7738 на: 25 Февруари 2023, 10:29:08 am »

До лани секогаш идевме во Септември на одмор, дали прва недела, ама доста често и до кај 20ти сме останувале. Секако зависи и од сезоната, али тој период најубаво ми било во Грција. Не е веќе пекол, пријатна температура за цел ден да си на плажа, водата уште е топла и ептен пријатна за бањање за децава. Али од годинава ради почнување во школо ќе идеме од 30ти Јули, ем изгор цени, ем пекол ќе биде, ем тешко наоѓам смештај каков што сакам, плус 3 фамилии сме. Мисија невозможна :)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
« Одговори #7739 на: 25 Февруари 2023, 10:45:27 am »
На тема септември - резервирав од 9 до 17 за двајца на Крит (блиску до Ханија), цена 367€
Во Атина 40€ за едно ноќевање, на 5 минути пешки од Дафне метро станицата.

И двете имаат бесплатно откажување до средината на август, така да ОК е.