Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1525405 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7575 на: 28 Јули 2022, 16:55:48 pm »
Јас и Сарти го поштувам за фамилијарен одмор мирно тивко  широка плажа без гужви релативно плитко..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #7576 на: 28 Јули 2022, 17:05:42 pm »
Mene isto mi se fakja kaj i da odam, decat mi praat gluposti na plaza taka da ja sum toj so prai nered :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #7577 на: 28 Јули 2022, 18:30:41 pm »
Mene isto mi se fakja kaj i da odam, decat mi praat gluposti na plaza taka da ja sum toj so prai nered :)
Искрено :)

Иако у последно време само се молам што полесно да поминеме кога ќе се разболат на одмор. Кој температура, кој стомачен.... Одморот ни изгледа како вежба на црвен крст.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #7578 на: 28 Јули 2022, 18:34:34 pm »
Јас и Сарти го поштувам за фамилијарен одмор мирно тивко  широка плажа без гужви релативно плитко..

Пишував и претходно, на Сарти пазете се и во не толку длабоко. Има гадни струи.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #7579 на: 28 Јули 2022, 18:37:00 pm »
Искрено :)

Иако у последно време само се молам што полесно да поминеме кога ќе се разболат на одмор. Кој температура, кој стомачен.... Одморот ни изгледа како вежба на црвен крст.
Исто и кај мене.
Се сместив Каликратија, оти е поблиску до дома за кога ке се разболат децата :)
Од одмор ништо не гледам, едвај чекам да се вратам на работа да се одморам.

Бар, и тоа заборавам. Последно идење, само што ни донесоа пијачки малата за полакоми за сладоледот и летна цела маса, 60 евра неповрат.
Нејзиниот сладолед нормално си остана.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #7580 на: 28 Јули 2022, 20:55:01 pm »
Јас сум помирен со моментот дека пијачки, уживање, ручек/вечера во таверна итн е невозможно уште некоја година....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #7581 на: 28 Јули 2022, 21:33:10 pm »
Ne mi ni treba toa, samo sa mozam da lezam na plaza :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #7582 на: 29 Јули 2022, 06:34:00 am »
Ако не можеш да ги победиш, придружи им се, нека се нервира жената ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #7583 на: 29 Јули 2022, 09:10:27 am »
Еве кога тргна натака муабетот, и мое искуство.
Лани бевме во Торони, со друштво со деца исто, плус баби и дедовци и истеравме прилично релакс одмор.
Оваа година исто друштво плус уште 1 фамилија и уште една која доаѓаше преку ден, сите со деца. Јас порелакс одмор до сега од кога сме со деца не сум имал. 8 возрасни, 8 деца, од кои 4 на возраст 6-7 години, 2 деца по 4 и 2 деца по 2,5 години. Играње децава по цел ден на плажа без да те замараат, за у вода сите групно и по 1 или 2ца возрасни со нив, другите под сенка уживање уз пивце.
Уште од сега се радувам на плановите и за следна година еден одмор да истераме пак заедно, пошто децава ептен си се погодени и си играат без да се скараат.
Уз пат да го препорачам Торони за мирно, фамилијарно место со голема плажа, песочна со многу ситни камчиња, па не се дига прашина ако дува ветер. Водата е многу чиста, и прилично брзо иде длабоко, но првите 2-3 метри се таман за деца и до 3-4 години да можат да стојат и да не е преку нив.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #7584 на: 29 Јули 2022, 10:12:31 am »
Се тоа убаво, ама не е за мене одмор со баби и дедовци, не можам ни да се замислам. Иначе секако дека е полесно кога имаш кој да го чува, ама налет....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7585 на: 29 Јули 2022, 11:52:07 am »
Најдобро сексуално помагало за брачни парови - баба и дедо.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #7586 на: 29 Јули 2022, 14:09:15 pm »
Кој како си сака, лани ни беше супер со баби и дедовци. Оваа година без нив бевме, уште подобро си поминавме, плус децата за разлика од лани 1 година поголеми, друго е.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7587 на: 29 Јули 2022, 14:23:39 pm »
@ficomk Базеси ти, ретко се склопува толку голема екипа за било што, камо ли за одмор.
Да, поради децата се регрупираш со луѓето, само да се раат децата и ти си раат тогаш :)

Најдобро сексуално помагало за брачни парови - баба и дедо.
Се тоа убаво, ама не е за мене одмор со баби и дедовци, не можам ни да се замислам. Иначе секако дека е полесно кога имаш кој да го чува, ама налет....
Ова ќе треба да се продискутира, двете држат вода, ама к*р се тресе у ладна вода :D

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #7588 на: 29 Јули 2022, 16:53:42 pm »
Право да ти кажам само со 1 фамилија се договаравме иницијално, плус уште една дојде без никакво договарање и синхронизирање, а четвртата ете се погоди да се на втор крак во исто време кога бевме. Ако се има желба се се може, и нормално не сме маанџии па да наоѓа некој замерки на се. Затоа и одморот беше така супер. Додека не почнат децата да идат сами на одмор, те ние да идеме сами на одмор, колку се они повеќе со друштво и заиграни, толку полесно за родителите. Кој истерал така одмор знае.

Него, од искуство некој да сподели, како е со храна во хотелите во Турција, дали треба да се циља строго на 5* хотели или и пониска категорија пружа, барем во делот за храната исти или слични задоволства?

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #7589 на: 29 Јули 2022, 17:50:09 pm »
Генерално треба да е секаде добра во 5*. Прашај во агенција ке ти кажат кои хотели ги препорачуваат со поевропска кујна и нема да згрешиш. Најчесто се поскапи тие, пошто идат побогати туристи.