Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1312802 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5470
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7440 на: 27 Мај 2022, 13:05:08 pm »
Гледај Парга, Сивота таму има тишина без мн србизми напорни, Лефкада исто, ако ти се шета по плажи секој ден, Василики е најдолу и таман почетна за шетање по стази, плажата е ништо посебно ама е плитка и за деца е топ, можи да се изнашеташ низ вода или да едриш полно е школи на плажа оти има ветерче константно. Нема сељандурија со музики.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #7441 на: 27 Мај 2022, 13:14:57 pm »
Фатете поарно на некоја планина кај што нема жив чоек, таму сигурно нема да има музика  :D

Присутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
« Одговори #7442 на: 27 Мај 2022, 13:46:27 pm »
Неос Мармарас или Сарти. Пазете само со плажата во Сарти, се јавуваат rip currents и се дават луѓе обавезно секое ебено лето.
Првото (Неос) е поживо за навечер, второто е една улица со дуќани и толку.

Ќе напишам неколку плажи што МОРА да се посетат на вториот крак, па одберете си сите што ќе идете натака летово:

- Калогриа
- Лагомандра
- Каламици (најдесно на плажата, барајте го Chica Beach Bar)
- Тиганиа (оваа е MUST, може најдобрата плажа на кракот)
- Климатариа
- Orange beach. Овде имате фактички две плажи: Kavourotripes која впрочем е десниот дел и популарниот и ја имате Mega Portokali која е на лево, е помала, ама е топ
- Лагониси

edit - Од она што имам гледано видеа за rip currents, а гледав доста бидејќи не се моткам во плитко: луѓе се дават бидејќи паничат и губат снага пробувајќи да пливаат кон плажата (контра струјата). Треба да се остави да ве носи до кај ве носи (додека не изгуби од јачината самата струја), па потоа се плива ПАРАЛЕЛНО со плажата и потоа пак кон неа. Нешто како П буквата ќе му дојде.
Можеби изгледа како бош инфо, ама...
Потврдувам за водените струи во Сарти.
Лето господово 2018, во Септември бев во Сарти, и никогаш повеќе.
Влегов да пливам, и по навика отидов малце во подлабокото каде нема деца и нешто како да ме повлече/занесе.
Ова ми се деси на првото вледување на првиот ден, а секогаш на прво влегување носам гума (перниче) со мене во случај грч да ме фати. Малце испаничив, но пополека се вратив на плажа. После тоа искуство, цел одмор не отидов подлабоко од метар ипол, или вода до гради.
Ветер нон стоп. Срби колку сакаш.
Сарти веке не одам, Vourvourou ми се допаѓа, ама пак таму водата е тиња.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 206
« Одговори #7443 на: 27 Мај 2022, 14:03:43 pm »
Фатете поарно на некоја планина кај што нема жив чоек, таму сигурно нема да има музика  :D

Сељаци има секаде па и во планина, можеш да приметиш дека биле таму по губрето што го оставват.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6375
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7444 на: 27 Мај 2022, 14:07:57 pm »
Сарти не е за пливање, единствено на бранови ако сакаш да се крлаш, ама не креваат високи, се кршат, ама затоа Лефкада на 2 метарски е поинтересно. Над тоа маж не влегува.  ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #7445 на: 27 Мај 2022, 14:34:11 pm »
Кај и да се свртиш врие срби, не бугарии, турции, грции, хрватски, египети, марока, израели, напаст невидена ;D
А сирото македонче, сака да излезе од своја кожа, да се прави странац у ноќи :D

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #7446 на: 27 Мај 2022, 14:40:35 pm »
Замисли возиш од ноќта тргнат,ќисниш в кола 600+ км претоварен до цуцулката на некој остров таман стигаш се растовараш и слушаш од JBL-от на комшиите до тебе на масата надвор ' Нек ночас гори балкан.. Или Црна мечка.
Собрана од новата младина 5-6 души со фризурите исти сите сеа шо се носат со гнезда на глава :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #7447 на: 27 Мај 2022, 14:45:25 pm »
Што и да чуеш од JBL на комшиите е лошо. Не би требало да се слуша JBL на комшиите. Секој си има свој JBL и нема потреба да пречиш на околината со било каква музика.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #7448 на: 27 Мај 2022, 14:46:00 pm »
Замисли возиш од ноќта тргнат,ќисниш в кола 600+ км претоварен до цуцулката на некој остров таман стигаш се растовараш и слушаш од JBL-от на комшиите до тебе на масата надвор ' Нек ночас гори балкан.. Или Црна мечка.
Правиш конкуренција со сикендистрој ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
« Одговори #7449 на: 27 Мај 2022, 14:50:41 pm »
Што и да чуеш од JBL на комшиите е лошо. Не би требало да се слуша JBL на комшиите. Секој си има свој JBL и нема потреба да пречиш на околината со било каква музика.

Точно, ова се случи пред неколку години. Дојдоа едни дечки, оптеретија со некое техно сред бел ден на некое звучниче. Фино и културно ги замоливме да се стишаат. Не се стишаа. Комшија извади поголем JBL, им пушти Zorba's Dance, им дојде памет, се стишаа.

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #7450 на: 27 Мај 2022, 14:52:10 pm »
Вчера на квизот Потјера имаше прашање, "Да ме барем нешто _____ " Од Борис Новкович Тамара.
Ќе играме Квис, кој погоди нема да јади меѓу рогој :D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #7451 на: 27 Мај 2022, 15:28:55 pm »
@balanar резервирав у кабо верде, кажи што да се шета / посети тој дел ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 712
« Одговори #7452 на: 27 Мај 2022, 16:53:09 pm »
Вчера на квизот Потјера имаше прашање, "Да ме барем нешто _____ " Од Борис Новкович Тамара.
Ќе играме Квис, кој погоди нема да јади меѓу рогој :D

UDARI!

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2187
« Одговори #7453 на: 27 Мај 2022, 18:05:53 pm »

Не бев јас, почна короната 2020-та во март и затворија граници... А имав во Кабо две вечери резервирано и концерт на Малума  ;D
Спушти се до Сахара Ресорт долу ако имате време, добра плажа. А моја препорака за враќање: кафенце/уживање во Boheme или Mistral Seaside Bar. Првото повеќе.

За Boheme имам некое чудно, не можам да го опишам доживување. Јануари месец и бевме убиени цел ден низ Солун, Икеа и Лидл да купам тоа што сакав, завршивме во Boheme на по едно кафе, ептен се блиску.
Едвај се довлечкав пешки и седнавме внатре на кафе/сок. За пола час како некој да ми ја врати цела снага и енергија, бев спремен да возам уште 1000км за назад. Не се сеќавам некогаш толку брзо да сум се опоравил од премореност. Не пиев кафе, ниту па ми беше паднат шеќерот/прегладнет, добро си се знам.
Локалот има некој смирувачки тон и атмосфера, тоа е неверојатно. Радо се враќам од тогаш, посебно летната тераса им е топ.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #7454 на: 28 Мај 2022, 01:14:31 am »

Не бев јас, почна короната 2020-та во март и затворија граници... А имав во Кабо две вечери резервирано и концерт на Малума  ;D
Спушти се до Сахара Ресорт долу ако имате време, добра плажа. А моја препорака за враќање: кафенце/уживање во Boheme или Mistral Seaside Bar. Првото повеќе.

За Boheme имам некое чудно, не можам да го опишам доживување. Јануари месец и бевме убиени цел ден низ Солун, Икеа и Лидл да купам тоа што сакав, завршивме во Boheme на по едно кафе, ептен се блиску.
Едвај се довлечкав пешки и седнавме внатре на кафе/сок. За пола час како некој да ми ја врати цела снага и енергија, бев спремен да возам уште 1000км за назад. Не се сеќавам некогаш толку брзо да сум се опоравил од премореност. Не пиев кафе, ниту па ми беше паднат шеќерот/прегладнет, добро си се знам.
Локалот има некој смирувачки тон и атмосфера, тоа е неверојатно. Радо се враќам од тогаш, посебно летната тераса им е топ.
Само да се надоврзам за Boheme, местото е фантазија, зимно време е со камини огромни распалени и со костени за печење.... перверзии.