Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522790 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5730 на: 06 Август 2018, 23:05:41 pm »
А да, после на оваа улица ме фати ненормална гужва од едниот до другиот кружен и се движев со брзина од пола кола на 5 минути.

https://goo.gl/maps/1FU4EBJnhMB2

Можда е паметно да се заобиколи преку споредните улички, ако стигнеш таму околу 11-12. Не памтам точно кога беше гужвата.

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #5731 на: 06 Август 2018, 23:09:50 pm »
Одлични информации, браво!
Фала ти!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5732 на: 07 Август 2018, 09:39:02 am »
А да, после на оваа улица ме фати ненормална гужва од едниот до другиот кружен и се движев со брзина од пола кола на 5 минути.

https://goo.gl/maps/1FU4EBJnhMB2

Можда е паметно да се заобиколи преку споредните улички, ако стигнеш таму околу 11-12. Не памтам точно кога беше гужвата.

Исто и јас го јадев на местово.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #5733 на: 07 Август 2018, 10:32:12 am »
Друже тргај во 2 сабајле (во 5 си на граница АЛБ-ЦГ). Јас топло препорачувам да се пуштиш еден ден до Су(м)петар, Јесенице, плажа било која, сите се врв, на секои 100м имаш плажа. Еден ден резервирај за тура на Бол, Дуги (Златни) Рат, имаш од Омиш тура целодневна. Пошто ќе цепаш по Јадранска Магистрала, јас би фатил траект од Тиват до Херцег Нови, ама па ако имаш време, сврти ја Бока Которска со кола, има што да се види. :D
Бањање во Сутоморе отпиши, во околина можеш Ратац, евентуално Чањ. Будва околина, бањање Каменово, Јаз, Дробни Пијесак, Плоче (уз журка).
Совети од мене толку :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5734 на: 07 Август 2018, 10:55:45 am »
canj guzva, na brotce i na Kraljicina ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #5735 на: 07 Август 2018, 11:02:41 am »
собирам инфо за Црна Гора со 3 годишно дете, мислев Сутоморе да одиме но гледам доста се пишува да се избегне. Препорака друга локација?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #5736 на: 07 Август 2018, 11:20:32 am »
Грција. ;D :D

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5737 на: 07 Август 2018, 11:29:13 am »
@t0m1cA
Фала на инфо брачко.

Бањање ке има само во Макарска, останатите денови ке ги цепаме на шетање, возење со бродче, разгледување на местата итн... да се види што е можно повеќе за да има што да се памти :)

Во секој случај, фала ви на сите за советите.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5738 на: 07 Август 2018, 12:52:35 pm »
@t0m1cA
Бањање ке има само во Макарска,
Подесно под борјата и меѓу двете карпи. Само таму има песоче.
Бањање и на Пунта рата и кај Брелин камен задолжително, ЗАДОЛЖИТЕЛНО!!!

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5739 на: 07 Август 2018, 13:21:03 pm »
@t0m1cA
Бањање ке има само во Макарска,
Подесно под борјата и меѓу двете карпи. Само таму има песоче.
Бањање и на Пунта рата и кај Брелин камен задолжително, ЗАДОЛЖИТЕЛНО!!!

Запишано брате! Тнх.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #5740 на: 07 Август 2018, 13:52:05 pm »
Батка го имам идено путов со риба, вчера се вратив па најсвежи информации ќе добиеш. ;D

Сутоморе чим веќе го имаш резервирано јебига, јас таму преспав ама само преспав. Смештајот беше одличен ама местото ми беше многу лошо и едвај чекав да отидам од таму и веќе никогаш да не се вратам. Како Дојран на море ќе му дојде.

Глеј да тргнеш порано како што ти препорача Смоле, за да стигнеш на АЛ-ЦГ граница што може порано пошто е голема гужва. Автобуси преку ред цело време идат, јас чекав околу саат време, а кога дојдов на ред поминав за пола минута. Не знам што толку се задржуваа другите пред мене, дали вадеа зелени картони, изводи, пасоши, лични карти, крштеници.

Патарини немаш, само после ако идеш преку Подгорица према Хрватска имаш за тунелот една патарина мислам дека беше 2.5 евра (можно е и помалку). Ако идеш по обала до Хрватска тогаш не ја плаќаш таа патарина и јас би ти препорачал да си идеш по обала и да тргнеш исто порано за да избегнеш гужвите. Ако идеш преку Босна, на едно место се прави патот и се вози по камења можда 5-6 км, не запазив точно каде е ама постоел и друг пат за кој прочитав после на форумов, откако веќе испокршив се живо. :)

И во Албанија пази од полиција, натаму кога идев околу 10 патроли имаше, наваму само 3. ;D

Еве една слика за да видиш зошто е битно што порано да тргнеш. Ова ти е на излез од Хрватска, кон Црна Гора. Чекав околу 2 саати. Тие на другиот дел од ридот, господ знае кога поминале.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во Брела оди на Пунта Рата плажата, а можеш и во Јакируша има мали плажички убави со помалку гужва.

Ова границата на превлака ми изгледа. Јас лани бев сместен на 500 метри од границата и идев и до дубровник. Еднаш поминав за 5 минути еднаш заглавив повеќе од 4 саата и тоа во 1 саат ноќта кога очекуваш да нема гужва.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5741 на: 07 Август 2018, 15:02:07 pm »
Истите листови од прошлиоте години се користат за Грција и годинава?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5742 на: 07 Август 2018, 15:20:07 pm »
Интер вика дека се истите. Само нека потврди и ахтунг :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5743 на: 07 Август 2018, 15:31:31 pm »
до 30-ти септември :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #5744 на: 07 Август 2018, 16:13:56 pm »
@Igor на кој премин ти е сликава Хрватска-Црна Гора? Јас поминував неколку пати на Њивице и чекав по максимум 10 минути во средина на јули. Заскриен е преминот али нема воопшто гужва, дури и ме прашуваа царинарниците од каде сум дознал за тој премин :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!