Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522493 пати)

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5700 на: 27 Јули 2018, 14:04:00 pm »
Како ги склопивте 1400 евра 12 дена сместување плус карти за превоз авион траект и рентакар плус пари за јадење пиење незнам

Башка август било каде во Италија не ми е за одмор тогаш одат италјаните и станува катанга
Сардинија поглемиот дел од населението живеат Каталонци и на никој не му е јасно зошто е под Италија :) 90% се шпанци на одмор и се чувствуваш ко во Грција кога има срби и македонци, буквално си носат од дома јадење и се испружуваат со черги на плажи.

Не бев со авион, бев од Драч до Бари со тракет преку Aferry апликацијата начекав за 115 автомобил + кабина за спиење за 2ца, од Бари до Рим 24 евра патарина има а колата на плин ми троши околу 5 литра на отворено, натоварен. Во рим 3 ноќевања 90еур, битно ми беше хотелот да има паркинг и да е во близина на метро станица и да е чист, последната недела како ден од месецот во рим се е на попусти за туристи и 80% од локациите се бесплатни за влез (освен вила боргезе која ја начекавме со некој европски студентски попуст за 8еур, скоро се останато беше беспари) Да така трошокот до Рим со се транспорт, патарини хотел и 4 дена шетање ме фати неполни 300еур. Од Рим до Цивитавечија нема патарини и е неполн час возење, од таму начекав евтино фери кое транзит му беше сардинија и ме фати 88еур со се автомобилот и беше ноќна вожња, за назад од Олбиа до Ливорно начекав 52еур со автомобил и кабина за спиење за двајца :)
Останатите трошоци е снајди се и компензирај, имам пријател италијанец кој работеше долг период во Грција со туризам и моментално си рента апартмани и работи на рампа во камп во Палау и ми обезбеди за 5 ноќевања за 250еур станче кај што живееле неговите порано, во центарот на градот со резервиран паркинг. За врметраењето на одморот ниту еднаш не седнавме во ексклузивен ресторан, секогаш јадевме џанк фуд као пица, паста он д гоу па и сами си готвевме иако кајакариме по 10-15 часа на ден и при таков умор не ти е ни дојдено до јадење. 5 дена после палау во ласт минут наидовме на едно хотелче кое се занимаваше со агро туризам подалеку од туристичките - плажа места, но беше преубав и не фати 4 ноќевања за 210еур со доручек каде се беше домашно правено од фармерите што работеа нешто беше као хотел со производствена линија на производи као кисело млеко, кашкавали и месо. Селцето се вика Ланусеи и 2 ноќевања во Санта Тереза ди Гаљура 70еур ноќевање. За назад од Ливорно до Скопје преку Словенија, Хрватска и Србија сакавме да шетаме ама времето беше толку крш што наместо да идеме по крај морето испичив директно до Скопје и тука технички ми беше најголемиот трошок. Не ни паметам точно колку ме фатија Хрватските патарини можеби накај 30тина евра, Италијанските уште толку, Словенска винетка 15еур, 60тина евра во плин и Српските патарини накај 15еур ќе да беа. Па напрај сума сумарум + секоја вечер јадење сладелод по 3еур топка и крузање со брод :D Сардинија патарини нема, бензинот и плинот на бензиски беше по нормални италијански цени нешо као 0.8/0.9eur. На идење за назад последниот ден од Сардинија седнавме во еден пиратски ресторан на самото пристаниште, 11еур само туристичка такса и за служење на приборот наплатија.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5701 на: 27 Јули 2018, 21:18:07 pm »
Браво за постот, се детално објаснето.

Јас у Рим 7 дена 1000+ евра, вие супер сте поминале.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5702 на: 27 Јули 2018, 21:21:07 pm »
@Banzai
Кажи им на твоите да не идат преку Босна, патот се прави кај Бјелила можда 5-6 км (од нервоза не запамтив колку точно) и се вози по песок/камења. Не верувам дека до август ќе завршат, освен ако нема друг пат, јас идев по тој гугл што ми го даде. Ако не им смета таква офроуд авантура, занемари го постов. ;D

Каде е Бјелила? На нив нема да им смета авантура, на колата ќе и смета ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5703 на: 27 Јули 2018, 21:22:03 pm »
Преку куров со муабетот македонци и срби, па не се сите мадафакери како вас да нејадат цела година и да дигаат кредит за после да се фалат на инстаграм и форуми како биле незнам ти што и како им сметале тие со патлиџаните и чергите. Ако не ти одговара не иде таму и готово.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5704 на: 27 Јули 2018, 21:57:15 pm »
Преку куров со муабетот македонци и срби, па не се сите мадафакери како вас да нејадат цела година и да дигаат кредит за после да се фалат на инстаграм и форуми како биле незнам ти што и како им сметале тие со патлиџаните и чергите. Ако не ти одговара не иде таму и готово.
Па у Грчка ли да идеме? Интееееер

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #5705 на: 27 Јули 2018, 22:18:43 pm »
https://youtu.be/ZOH-Ixmwxj4
Грчка виза

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5706 на: 29 Јули 2018, 19:26:13 pm »

Не бев со авион, бев од Драч до Бари со тракет преку Aferry апликацијата начекав за 115 автомобил + кабина за спиење за 2ца... Од Рим до Цивитавечија нема патарини и е неполн час возење, од таму начекав евтино фери кое транзит му беше сардинија и ме фати 88еур со се автомобилот и беше ноќна вожња, за назад од Олбиа до Ливорно начекав 52еур со автомобил и кабина за спиење за двајца :)

Moze doobjasnuvanje kako se nacekuvaat vakvi ceni za traekti stalno :)

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #5707 на: 30 Јули 2018, 12:53:50 pm »

Не бев со авион, бев од Драч до Бари со тракет преку Aferry апликацијата начекав за 115 автомобил + кабина за спиење за 2ца... Од Рим до Цивитавечија нема патарини и е неполн час возење, од таму начекав евтино фери кое транзит му беше сардинија и ме фати 88еур со се автомобилот и беше ноќна вожња, за назад од Олбиа до Ливорно начекав 52еур со автомобил и кабина за спиење за двајца :)

Moze doobjasnuvanje kako se nacekuvaat vakvi ceni za traekti stalno :)

Пишува, ама ае ќе болдирам и зголемам фонт.

И голи деца.
« Последно менување: 30 Јули 2018, 13:01:11 pm Bender »

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5708 на: 30 Јули 2018, 13:43:54 pm »
Ne me razbra.
Mislev kako takva karma imas stalno da "nacekuvas" ceni :)
Dali Last minute zimase karti, ili na lice mesto koga ke se pojavis na pristaniste, ili kolku vreme odnapred?
Jas sto pobarav na Aferry Drac-Bari mi dava 118eur ama bez kabina, so kabina ide nad 200. Olbia-Livorno e 87eur bez kabina...
Nikogas nemam barano karti za ferry I neznam kako ide so cenite. Za avionski bileti primer e drug muabet.
Me svakas sega.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5709 на: 31 Јули 2018, 10:07:06 am »
За Црна Гора ќе идам преку Косово и Албанија, у Албанија по пат има бензинска со асален плин или да полнам во ЦГ?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5710 на: 31 Јули 2018, 20:18:56 pm »
Имаш Шел во Албанија, ама не би знаел каков е пошто не ставив, си ставив во Црна Гора пред Подгорица и не беше нешто поразличен од нашиов.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5711 на: 01 Август 2018, 16:09:30 pm »
Паралиа, Срб... овај Грција, лето господово 2018-то.

https://www.facebook.com/kamaj.net/videos/1923979664331796

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5712 на: 01 Август 2018, 16:11:17 pm »
i jas go gleam paralija klipot, i zalam kako da ne zaigram kolo vo  moreto so brakata :D
« Последно менување: 01 Август 2018, 16:30:04 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5713 на: 04 Август 2018, 10:00:17 am »
Палма е вистински градоначалник, не ги остава своите сограѓани на цедило ниту кога се на одмор!
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #5714 на: 06 Август 2018, 21:39:14 pm »
Дечки, во план сме ова лето да одиме за Макарска (крајна дестинација), по пат планираме да ноќеваме во Сутоморе па Дубровник, Будва и на крај Макарска, она што ме интересира се патарините (колку ги има и по која цена се)... ако имате некое инфо плус би ве замолил да го споделите.
Прочитав нешто во претходните постови но тие се веке стари :), барам свежа информација.
Тенкс