Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522276 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5715 на: 06 Август 2018, 21:40:40 pm »
Дечки, во план сме ова лето да одиме за Макарска (крајна дестинација), по пат планираме да ноќеваме во Сутоморе па Дубровник, Будва и на крај Макарска, она што ме интересира се патарините (колку ги има и по која цена се)... ако имате некое инфо плус би ве замолил да го споделите.
Прочитав нешто во претходните постови но тие се веке стари :), барам свежа информација.
Тенкс
Ако одиш МК/РКС/АЛБ/ЦГ/ХР колку што се сеќавам, немаш патарини...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #5716 на: 06 Август 2018, 21:47:53 pm »
Заборавив да напоменам...
Тргнувам од Струга преку Албанија

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5717 на: 06 Август 2018, 21:54:40 pm »

Граничниот премин АЛ-ЦГ е со 1 лента која 20м пред граница преминува во 4 ленти така да овде гледај да бидеш што порано сабајлечки. И заедно се АЛ царина па полиција па ЦГ полиција па царина, да не се изненадиш, во 1 објект.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5718 на: 06 Август 2018, 21:55:17 pm »
Епа, пак немаш патарини

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
:)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5719 на: 06 Август 2018, 21:56:07 pm »
Јооој 10 саати бачко ќе го јадеш и поише по граници август е

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5720 на: 06 Август 2018, 22:00:54 pm »
Бачко, 10 саати се ама не во еден ден :D
Стигнувам Сутоморе, останувам ден - два, стигнувам Будва, останувам ден-два, истото е и во Дубровник и кога ке стигнам Макарска ке останам 1 недела... назад пак исто :)

@smole  убава информација брате, фала.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5721 на: 06 Август 2018, 22:02:22 pm »
Боље скокни го сутоморе. остани 3-4 дена во будва.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5722 на: 06 Август 2018, 22:02:57 pm »
Супер комбинација. Мене би ми скиснало толку долго да возам наеднаш до една дестинација. За назад може ќе стиснам заби :)

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5723 на: 06 Август 2018, 22:03:52 pm »
@Simo - Carrier159
Не очекувам премногу од сутоморе ама колку за одмор и прошетка на ден - два... ке помине :)

@MarceCvarce
Баш од таква причина се решив да застанувам во повеќе места, ај што ке одморам туку и ке видам нешто плус, и за назад ке е иста песна само во други градови.
Сега веке го планираме кешот па затоа ме интересираше колку патарини има, да ги испланирам и тие трошкови.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5724 на: 06 Август 2018, 22:08:57 pm »
Не заборавај и до Брела да отидеш!

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5725 на: 06 Август 2018, 22:11:45 pm »
Ух, Брела одам 1000000%, братко фала ти за предлогов!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5726 на: 06 Август 2018, 22:24:17 pm »
Боље скокни го сутоморе. остани 3-4 дена во будва.

This. Или можеш да спиеш во Бечичи, па да идеш денски на плажа без кола, или до Јаз со кола, а навечер за Будва со кола или има бусче што те носи.

Ако спиеш во Бечичи најтопла препорака за Atrium Apartments - доплати за паркинг (вреди), не е многу узбрдо, блиску има маркети, становите се одлични, се има што ти треба во станот+ има 40Mbps нет зрачен од сопствен UBNT AP :)

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5727 на: 06 Август 2018, 22:33:27 pm »
@smole
Брачко се ми е веке резервирано преку Booking (со секоја резервација имам штиклирано за паркинг :) ), иначе целта ни е да ги шетаме овие местенца, што е можно повеке да видиме и доживееме... капење во морето... ако се има време :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5728 на: 06 Август 2018, 22:47:23 pm »
Батка го имам идено путов со риба, вчера се вратив па најсвежи информации ќе добиеш. ;D

Сутоморе чим веќе го имаш резервирано јебига, јас таму преспав ама само преспав. Смештајот беше одличен ама местото ми беше многу лошо и едвај чекав да отидам од таму и веќе никогаш да не се вратам. Како Дојран на море ќе му дојде.

Глеј да тргнеш порано како што ти препорача Смоле, за да стигнеш на АЛ-ЦГ граница што може порано пошто е голема гужва. Автобуси преку ред цело време идат, јас чекав околу саат време, а кога дојдов на ред поминав за пола минута. Не знам што толку се задржуваа другите пред мене, дали вадеа зелени картони, изводи, пасоши, лични карти, крштеници.

Патарини немаш, само после ако идеш преку Подгорица према Хрватска имаш за тунелот една патарина мислам дека беше 2.5 евра (можно е и помалку). Ако идеш по обала до Хрватска тогаш не ја плаќаш таа патарина и јас би ти препорачал да си идеш по обала и да тргнеш исто порано за да избегнеш гужвите. Ако идеш преку Босна, на едно место се прави патот и се вози по камења можда 5-6 км, не запазив точно каде е ама постоел и друг пат за кој прочитав после на форумов, откако веќе испокршив се живо. :)

И во Албанија пази од полиција, натаму кога идев околу 10 патроли имаше, наваму само 3. ;D

Еве една слика за да видиш зошто е битно што порано да тргнеш. Ова ти е на излез од Хрватска, кон Црна Гора. Чекав околу 2 саати. Тие на другиот дел од ридот, господ знае кога поминале.

Во Брела оди на Пунта Рата плажата, а можеш и во Јакируша има мали плажички убави со помалку гужва.

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5729 на: 06 Август 2018, 22:56:29 pm »
@Igor
Фала ти брате, ти должам пивце!
Во план ми е да тргнам накај 2:30 - 3 часот сабајле и ке шибам исклучиво по обала :)

Фала ви момци, ако има уште некој нешто да сподели или предложи, пуцајте.