ЈАс ја планирам Сардинија едно 5 години
Не ја планирај, тргни уште месецов. Јас + девојка ми со 1400еур 12 дена бев + 3 дена во Рим + 4 дена во возење/траекти. Интересно патешествие, доколку сакате ваква природа/патеки:

и вакви плажи:

ако не ти се вози, Скопје - Рим/Милано - Олбиа/Алгеро/Каљари со wizz/ryan но да одиш без автомобил или барем рент-а-кар е лудост, гледам нашиве агенции нудат ефтини аранжмани но ќе ве однесат во некое селце кај Сасари ко да ве сместиле во Берово а треба да одите на Халкидики или Охирд, и ќе ви требаат 3-6 саати за да стигнете до некоја убава плажа. Ресортите, хотелите па дури и бед енд брекфејст покрај морето и надвор од сезона се во најдобар случај 70еур ноштувка

Источната страна е лудница со плажи, топла вода а ладна клима поради природата, додека јужната и источната е претежно карпи и медитерански градчиња. Но јас прашањето го поставив, за да нјдам некој друг со искуство за тие 12 дена немав време ни 10% да прошетам од мојата агенда поради тешката достапност на добрите плажи и покрај тоа што инфраструктурата им е европска на патиштата сепак елевација има и по 800/900 метри. Очигледно островот е наменет за јахтање.