Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522708 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5685 на: 26 Јули 2018, 20:23:58 pm »
Одма на ФБ да си напраиш профил за метео прогноза и да бараш лајкови и да те шеруваат

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5686 на: 26 Јули 2018, 20:44:59 pm »
Абе мајсторе, јас и ти да седнеме на нет и според сите портали да гледаме и да постираме на секои пет минути дека македонија или грција ќе ги зафати невреме сигурно дека некаде ќе се случи.

Гледам сеа постирал не одете во Грција ќе и а неврмее. Па добро бе знаеш ли колкава површина е грцијА.

Типот е аматер очигледно сеа му е моментот на вашите 5 минути.

Исто како со читање форуми си поголем механичар од некој шо професионално се занимава со тоа
Eve ti konkretno kade i kolku na slikata, si pisal covekot samo treba da znaes da citas.
https://skopje24.mk/po-katastrofalnite-pozari-golemo-nevreme-i-poplavi-vo-grcija/
Nema zosto NIE da citame, duri imame i Hidrometeoroloski zavod pa ni oni ne citaat i ne pisuvaat.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #5687 на: 26 Јули 2018, 20:52:30 pm »
Абе мајсторе, јас и ти да седнеме на нет и според сите портали да гледаме и да постираме на секои пет минути дека македонија или грција ќе ги зафати невреме сигурно дека некаде ќе се случи.

Гледам сеа постирал не одете во Грција ќе и а неврмее. Па добро бе знаеш ли колкава површина е грцијА.

Типот е аматер очигледно сеа му е моментот на вашите 5 минути.

Исто како со читање форуми си поголем механичар од некој шо професионално се занимава со тоа
Абе мајсторе, точно е тоа дека било кој да седни и да следи на нет ќе погоди... ама претежно кај нас се следи инстаграм на Сузана Давајгазова и Лила Филиповска, така да браво за баткава што се посветил на областа :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #5688 на: 26 Јули 2018, 20:58:23 pm »
За сите што ги интересира во моментот каде има невреме, еве ви сајт во моментот каде има громови: http://en.blitzortung.org/live_dynamic_maps.php

Таму каде што има бели крстови, тоа е во моментот, таму каде што има портокалови или црвени значи веќе поминало невремето.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #5689 на: 26 Јули 2018, 22:17:38 pm »
Ако стигнавте до Лила и Сузана да ви пратам неколку пожустри профили на инста?

За време си има кај да се провери фала богу ако стигнавме на Славчо постовите на ФБ

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #5690 на: 26 Јули 2018, 23:06:37 pm »
Дај не ја тролајте темава со офф-топик, некој да не планира летово или следното Сардинија или Корзика?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5691 на: 27 Јули 2018, 00:04:25 am »
Ако дојде живот, ја би Сардинија или Сицилија.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #5692 на: 27 Јули 2018, 07:26:31 am »
Ако ги пребацат Сардинија и Корзика у Грчка, верувам дека многумина би тркнале до таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #5693 на: 27 Јули 2018, 09:30:58 am »
ЈАс ја планирам Сардинија едно 5 години

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5694 на: 27 Јули 2018, 11:24:47 am »
@Banzai
Кажи им на твоите да не идат преку Босна, патот се прави кај Бјелила можда 5-6 км (од нервоза не запамтив колку точно) и се вози по песок/камења. Не верувам дека до август ќе завршат, освен ако нема друг пат, јас идев по тој гугл што ми го даде. Ако не им смета таква офроуд авантура, занемари го постов. ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5695 на: 27 Јули 2018, 11:33:37 am »
Fcuk, и јас требаше од таму да одам :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #5696 на: 27 Јули 2018, 11:56:00 am »
@Banzai
Кажи им на твоите да не идат преку Босна, патот се прави кај Бјелила можда 5-6 км (од нервоза не запамтив колку точно) и се вози по песок/камења. Не верувам дека до август ќе завршат, освен ако нема друг пат, јас идев по тој гугл што ми го даде. Ако не им смета таква офроуд авантура, занемари го постов. ;D
Fcuk, и јас требаше од таму да одам :(
има два прелази во близина, ја случајно отидов право на другиот, на граница ми кажаа дека имало работа на патот на првиот.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #5697 на: 27 Јули 2018, 12:36:13 pm »
ЈАс ја планирам Сардинија едно 5 години

Не ја планирај, тргни уште месецов. Јас + девојка ми со 1400еур 12 дена бев + 3 дена во Рим + 4 дена во возење/траекти. Интересно патешествие, доколку сакате ваква природа/патеки:

и вакви плажи:

ако не ти се вози, Скопје - Рим/Милано - Олбиа/Алгеро/Каљари со wizz/ryan но да одиш без автомобил или барем рент-а-кар е лудост, гледам нашиве агенции нудат ефтини аранжмани но ќе ве однесат во некое селце кај Сасари ко да ве сместиле во Берово а треба да одите на Халкидики или Охирд, и ќе ви требаат 3-6 саати за да стигнете до некоја убава плажа. Ресортите, хотелите па дури и бед енд брекфејст покрај морето и надвор од сезона се во најдобар случај 70еур ноштувка :)
Источната страна е лудница со плажи, топла вода а ладна клима поради природата, додека јужната и источната е претежно карпи и медитерански градчиња. Но јас прашањето го поставив, за да нјдам некој друг со искуство за тие 12 дена немав време ни 10% да прошетам од мојата агенда поради тешката достапност на добрите плажи и покрај тоа што инфраструктурата им е европска на патиштата сепак елевација има и по 800/900 метри. Очигледно островот е наменет за јахтање.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #5698 на: 27 Јули 2018, 12:41:11 pm »
Како ги склопивте 1400 евра 12 дена сместување плус карти за превоз авион траект и рентакар плус пари за јадење пиење незнам

Башка август било каде во Италија не ми е за одмор тогаш одат италјаните и станува катанга

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5699 на: 27 Јули 2018, 13:43:43 pm »
Паштета и лепче Чварче, не е он ко тебе ебиветар. Ама си заштедило детето за кола до 40 000 евра ;D

Па мене малце ми се 2000 евра за 10 дена у Грчка, шо прајте бе со париве луѓе дај бе поучете ме малце  :-\