@бугар... не верував дека ке се појави ваква особа како тебе на ваков форум. твојот стил на пишување и начин за објаснување ке го пресретнеш на некои други мак форуми активни... таму повекето од сите, буквално се знаат и редовно имаат негативен став према нештата... исто како и ти...
инаку, што се однесува до грција... повеке години идам таму редовно, под редовно подразбирам неколку пати годишно... клучеви во брава ми стојат и никој не ми чепка кола. раска нема на колата. некој погоре пиша многу правилно... во туристички места некој да пипне кола на странец...? ке му сечат и раце и нозе, секој што ке го види... поготово сега со кризава, кога во тие места единствено преку туризмот им остана да спечалат нешто и 95% од приходите им е од туристите. во охрид да отидам со сигурност ке се вратам со изгребана кола и барем една казна, затоа што сум скопјанец, со скопска таблица ВО СВОЈАТА ДРЖАВА ке добијам третман од некој кој ке се испросере по мојата глава и кола а тој некој ке биде, погодете што...? мој сонародник ебате... затоа гарантирам дека грција ви е безбедна од тој аспект... не се секирајте за вашите возила, никој нема да ви ги пипне... напротив, куѓата пред која ке се паркирате, сите станари-грци ке ви ја чуваат, без гајле...