Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1720119 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #525 на: 17 Мај 2012, 15:27:41 pm »
http://www.imdb.com/title/tt1716772/

незнам зошто ама филмов ми е претстава за Грција и англичаните ;D ;D ;D.

Јас бев на Закинтос 2011 (не со моја кола) но во мирниот дел Аргаси. Инаку што се однесува за кола, мило ми е што не отидов со неа, прво заради тоа што ќе требаше еден куп пари да дадам за траект и патарини (а само јас и девојка ми ќе бевме) второ обично има тесни патчиња до некои места пример плажата Дафне, и како канали на работ од патот, па неретко се случува да ти пропадне тркало, мора да се спомене и неколку „блиски“ средби со други возачи не толку искусни ... меѓутоа патчињата им се каде каде подобри и од скопјево наше, барем нема кратери. Најголемиот проблем е за кола со нископрофилни гуми, спуштена суспензија ...  инаку во спротивно нема никаков проблем, плус и ако сте 4 во кола од финансиски аспект.
Инаку јас турата ја платив 100 евра со спиење и превоз, јбг од 17,09 беше ама времето се погоди за сите пари.
Среќа таму најдовме уште еден пар и рентавме Пиканто 4 дена за 110 евра.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #526 на: 17 Мај 2012, 15:34:42 pm »
Баш ко на филмот е, само пута 2, и многу повеќе голотија :D :D

А за патчињата грешка си, сегде бев, цел остров го поминав, некој места и по 2 пати. Никаков проблем немав, нити полиција видов. Мислам напраив јас беља ама моја кривица си беше. Значи само добро искуство, со своја кола как крал се осеќаш, многу позитивно искуство.   

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #527 на: 17 Мај 2012, 16:10:43 pm »
на блиски средби мислев, на остра кривина, каде прегледноста е мала, обично нагорнини, па свирнуваш да не се здрвите со некој директ, не на полиција. Полиција само во Занте видов, кај полициската.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #528 на: 17 Мај 2012, 16:12:52 pm »
Па има тесни улички ама ништо страшно, се вози. По страшни се овие што ги изнајмуваат моторчињата со 4 тркала. Самоубици у пм :D ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #529 на: 17 Мај 2012, 16:15:06 pm »
Се изначитав глупости за Грција овде...некој пишуват а не сум сигурен ни дека биле некогаш...само јадат лања.

Секоја година одам Грција и никогаш сум немал ама баш никакви проблеми, ниту најлами, ни со полиција ни со мештани, ни со безбедност ни со никој курац.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #530 на: 17 Мај 2012, 17:09:25 pm »
Од прва рака да ви кажам дека не треба да очекувате некакво намалување на цените на смештајот, со оглед дека како и секоја година тур операторите си ја завршиле работата. Халкидики е буквално распродаден а сигурен сум дека не е поразлично во муљавиот дел на Егејско море, односно паралиите, лептокариите, катеринијата и слично. Мисалм дека цените ке си останат исти и ќе се разликуваат само во однос на датумот.

Што се однесува до сигурноста на возилата, нема никаков проблем, а тоа дали има будала кој ќе шкрта по коли, будали има секаде, имаш и у Охрид, 5 пати повеќе.

Како и да завртиш, Грчка е најпрактична.

Се изначитав глупости за Грција овде...некој пишуват а не сум сигурен ни дека биле некогаш...само јадат лања.

Секоја година одам Грција и никогаш сум немал ама баш никакви проблеми, ниту најлами, ни со полиција ни со мештани, ни со безбедност ни со никој курац.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #531 на: 17 Мај 2012, 17:11:36 pm »
Bogami kako sto se naostreni sega Gospod neka Ni e na pomos.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #532 на: 17 Мај 2012, 18:16:58 pm »
Бугар, седи у Африка и кога ќе те прашаат како е во Африка напиши. Ако си воопшто таму.

Ако некој прашува за Грција, НЕ ПИШУВАЈ КОГА НЕ ЗНАЕШ.

Ако некој прашува за Грција или за Смарт, НЕ ПИШУВАЈ КАКО Е ВО АФРИКА И ДАЛИ ТАМУ ВОЗАТ ТОЈОТА ИЛИ ПОРШЕ, НЕ НЕ ИНТЕРЕСИРА.

Благодарам.

Банзаи

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #533 на: 17 Мај 2012, 18:18:39 pm »
Бугар, како што рече gOJDO a и класниот повтори, доста шириш FUD Доста веќе со глупостиве. Лани бев 4 пати во грција, ниту еднаш ништо не ми се деси. Најлошо што ми се деси, беше да ждригам на кромид од добро гиро. Господ да ми е напомош и годинава со такво гиро!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #534 на: 17 Мај 2012, 18:25:49 pm »
Боже колку е добро гирото... уфффффффффф, ќе си пукнам.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #535 на: 17 Мај 2012, 19:51:33 pm »
Ако некој прашува за Грција или за Смарт, НЕ ПИШУВАЈ КАКО Е ВО АФРИКА И КОЛКУ СЕ Е НАЈДОБРО ВО БУГАРИЈА, ДАЛИ ТАМУ ВОЗАТ ТОЈОТА ИЛИ ПОРШЕ, НЕ НЕ ИНТЕРЕСИРА.
Мало надополнување кон револтот.

Бугар, како што рече gOJDO a и класниот повтори, доста шириш FUD Доста веќе со глупостиве. Лани бев 4 пати во грција, ниту еднаш ништо не ми се деси. Најлошо што ми се деси, беше да ждригам на кромид од добро гиро. Господ да ми е напомош и годинава со такво гиро!
Тапа си Симо! Јас ги лупам по две гира со 5 пива. Да видиш после каков јак (звук, боја, мирис и ветер) ждриг имам. Можам на 5 метри чоек да успијам. Негативно е што неможам да додржам до најблиското веце па морам да мочам во море.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #536 на: 17 Мај 2012, 20:46:44 pm »
Понекад и ја се опуштам со по две госпоT да ни` е напомош... ;D ;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #537 на: 17 Мај 2012, 20:47:49 pm »
Едно ко ниедно ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #538 на: 17 Мај 2012, 21:35:20 pm »
Едно ко ниедно, две ко сто...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #539 на: 17 Мај 2012, 21:37:17 pm »
Цццццц што ви требаше сеа гиро да спомете, како ми се пријаде и мене ММЕ ....