Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323874 пати)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1380 на: 21 Мај 2017, 07:57:39 am »
Jas prasuvav za ovie promocii vo lyca odma stom gi pustia. Na call centarot tipot kako da sum go prekinal vo jadenje, nisto informacija ne kazuvase. Edvaj cekase da me otkaci. No mislam deka ne bi trebalo da e samo prvite 30 dena ovaa cena, tuku dodeka im trae promocijata. Bidejki nema nikakov dogovor potpisuvanje so lyca vredi da se proba. ja koristat mrezata na vip, valjda e ist kvalitetot kako i na vip?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1381 на: 21 Мај 2017, 09:48:17 am »
Ја не знам зашто уопште си играте играчки со вакви квази-оператори.. Lyca се гони низ Европа за превари, а „ист квалитетот како и на вип“ не кажува баш нешто многу.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1382 на: 21 Мај 2017, 10:24:52 am »
Lycamobile не е квази оператор, сепак е мултинационална компанија со доста корисници и приход од 1.6милијарди евра во 2015...
Квалитетот е „ист како на ВИП“ затоа што ја користи мрежата на ВИП, сепак е виртуелен кериер, мора нечија мрежа да користи:)
Ваквите помали оператори, често знаат да пружат подобар сервис по пониски тарифи од големите монополистички гиганти, поготово во вакви земји како нашава.
За какви превари ги тужат BTW?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1383 на: 21 Мај 2017, 10:32:14 am »
Нешто перење пари, колку што ми текнува во Франција. Уште лани беше тоа.

Нејсе, ете, нека не се квази-оператор. Останувам на ставот дека „квалитетот што е ист како на Вип“ е срање, пошто квалитетот на Вип е срање.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1384 на: 21 Мај 2017, 11:30:04 am »
Не е логично да има некои ограничувања во поглед на цена на претплата, кои ВИП би ги наметнал на Лајка/Лика мобајл за да се заштити од преземање корисници? Затоа мислам дека не може да има пониски цени од операторот кој му обезбедува мрежа.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1385 на: 21 Мај 2017, 11:38:00 am »
http://www.fiercewireless.com/europe/deutsche-telekom-pays-95m-to-settle-bribery-case па никому ништо пак топ им е мрежата :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1386 на: 21 Мај 2017, 13:44:08 pm »
Се јавив во лајк а мобиле, операторката не знаеше колку би траела промоцијата и дали после би биле по дупла цена бидејќи сега се на попуст.
Бројот што ќе го префрлам ќе ми го платат лајка т.е. после само ќе доплатам остаток за припејд, браво.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1387 на: 21 Мај 2017, 14:59:57 pm »
Не е логично да има некои ограничувања во поглед на цена на претплата, кои ВИП би ги наметнал на Лајка/Лика мобајл за да се заштити од преземање корисници? Затоа мислам дека не може да има пониски цени од операторот кој му обезбедува мрежа.
Гледај на лајка мобајл како на дистрибутери. Добиваат мрежа „на големо“ од ВИП, имаат помали расходи, помала логистика, помалку трошоци и поефтини услуги. Со тоа што продаваат мрежа на ВИП, ВИП ништо не губи, само добива. Не мора да обезбедува логистика за корисници.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1388 на: 22 Мај 2017, 09:47:57 am »
Користи некој лајк а мобајл да каже како се?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1389 на: 22 Мај 2017, 10:20:49 am »
Само средношколци, ко Вип на времето.

Отсутен talepp

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1390 на: 25 Мај 2017, 19:32:39 pm »
Само средношколци, ко Вип на времето.
Користи некој лајк а мобајл да каже како се?
odlicni zemav da ja koristam kako  sim2, ama sega mie sim 1 iza povici i za internet-nema nikakov problem mrezata e taa sto e nee kako pred spojuvajneto no toAe...  internetot e globala 10/2 mbps  dodeka ni zemaat po  700/800 den za pretplata so 3gb i te taritira na sesii od po 10kb, vo lyca imas 8 gb i se trosi soobrajkajot po 1kb.  nese trosi tolku soobrajkajot kako na vip na sesii od po 10,na fb, mesenger i 2 bukvi da pises na vip pojdoja 10 kb, a vo lyca ke bide 2/3kb, minatiot mesec- 3gb na vip gi trosam za 10 dena, od lyca od 8 mi ostana 1.5.gb

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1391 на: 01 Јули 2017, 04:25:38 am »
Дечки деновиве од вип почнаа некои проблеми да ми прават..

Имено на 26ти ми стигна порака дека имам искористено 100% интернет и за активација да пишам порака Старт нет с.. Пуштив порака и ми пишаа дека таа услуга више ми е активирана (пошто самата се обновува секој месец)..
На 27ми ми стига порака дека нефактуриран долг на интернет сообраќај сум преминал преку 1500 денари и интернетот ќе ми биди исклучен, при што немав интернет 3 дена..
На 30ти ми стига порака вашиот нефактуриран долг за интернет е поголем од 4500 денари...

Е сега јас имам 4гб вклучено во претплатата плус уште 1 гб (150 денари) од тоа дополнителното.. А на телефонот пишува дека имам искористено 4.32гб..

Бев во вип ми викаат ти си користел интернет кога ти дошло дека имаш 1500 денари па затоа се накачила сметката на преку 4500, а убаво пишува во пораката дека интернетот ради заштита ќе биди оневозможен.. Незнаеле што можи да бидат и ми кажаа да почекаме да дојди сметката па да пишиме приговор...

п.с. за информација на 5ти месец имам искористено 4.8гб и не ми стигнаа никакви дополнителни давачки (освен тие 150 денари)... сега со 4.32 изиграваат будали..

Некој некаков предлог да ми кажи за што можи да се работи ?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #1392 на: 01 Јули 2017, 07:47:28 am »
За почеток, наштелувај го дата каунтерот на телефонот да ти пресметува за правилниот период. Логирај се на веб и види кој ти е пресметковен период, кај мене е од 26 до 26. Има група на корисници кои се во друг(и) интервали.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1393 на: 01 Јули 2017, 09:10:01 am »
Проверено.. од 1 до 31ви е..

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1394 на: 01 Јули 2017, 09:25:36 am »
Malce nadvor od temava
Vcera vecerta mi stigna na mobilen update na facebook i messenger i sega me izbacuva nemi dava voopsto da vlezam nit na ednoto nit na drugoto. Sto mu e koj k... c neznam od kompjuter saka od mobilen nikako report problem dava celo vreme. Go restart i telefonot ama jok.