Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 322407 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1770 на: 11 Јуни 2023, 23:27:00 pm »
Секој еден денар плус што ќе го платите на Телеком, вреди за нервозата што ќе ја јадеш со А1...

И ТВ, и интернет дома, и се околу мобилна телефонија...

Затоа и те лажат со поголеми бонуси, буџети итн итн... Немаат со што друго.

Sent from my Xiaomi 12x
« Последно менување: 11 Јуни 2023, 23:32:15 pm KaZaN »

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #1771 на: 12 Јуни 2023, 00:00:20 am »
Секој еден денар плус што ќе го платите на Телеком, вреди за нервозата што ќе ја јадеш со А1...

И ТВ, и интернет дома, и се околу мобилна телефонија...

Затоа и те лажат со поголеми бонуси, буџети итн итн... Немаат со што друго.

Sent from my Xiaomi 12x
Јас се префрлив дома од Телекабел на Телеком, страшна разлика. На работа сум на а1, исто почнува да зеза како погоре пишаното.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #1772 на: 12 Јуни 2023, 00:15:02 am »
Телеком ако е оптика само, на бакар ќе ги видите правите нервози со Телеком, особено ако нема можност за ВДСЛ, туку сте на АДСЛ. Реален аплоуд едвај 0.4 мбпс.

Моментално Телекабел прави огромно вложување во поставување на оптичка линија по цела држава.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #1773 на: 12 Јуни 2023, 07:43:02 am »
A1 роаминг пакет во Турција

Инаку ние сме на Телеком дома, јас не сум ич задоволен, споредено со Телекабел е каде каде поспор. За отпика викат ќе потраело неколку години  :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1774 на: 12 Јуни 2023, 09:34:58 am »
Ние бевме добри 15 години на Т. Страшни нервози додека се решат да префрлат на хибирд пошо 2 тв и бакар не оди. Последната години 2022 нон стоп ми паѓаше мрежата во разговор иако беше фул.
Од декември сме на А1 бидејќи беше голема разлика во претплата а ние се преселивме на др место.
Дома нетот моментално користи оптика преку Т, ставаат низ Аеродром и тие оптика, брзина сега е 50/50.
Мобилен интернет е околу 40/50. Како каде. Кај мене на работа е околу 80/60.
Со оглед на тоа колку плаќам, мене ми е ок. Со комбито имам хбо бесплатно.
Маана на иптв е што листањето на програми е со лаг од неколку секунди.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
« Одговори #1775 на: 12 Јуни 2023, 14:19:37 pm »
Телеком ако е оптика само, на бакар ќе ги видите правите нервози со Телеком, особено ако нема можност за ВДСЛ, туку сте на АДСЛ. Реален аплоуд едвај 0.4 мбпс.

Моментално Телекабел прави огромно вложување во поставување на оптичка линија по цела држава.
Потполно исто искуство, бев на бакар на Телеком и на крај самите ми го раскинаа договорот без пенали откако едноставно не можеа да испорачаат она што го пишува во договорот. Откако преминав на А1 препород.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #1776 на: 14 Јуни 2023, 21:54:43 pm »
Вчера им пишав мејл до поддршка, да си ја средат мрежата и интернетот и слично, денес одговорија дека го добиле и ке ме контактирале. Најверојатно ке биде иститот муабет како минатиот пат, ама ке видиме.
Моментално низ Скопје вадам океј брзини на 5G(600+MBit), на LTE не е лошо(200+MBit). Во Радишани има слаб прием на 5G/LTE па доста често се префрла на 3G.
Брат ми вчера ми кажува дома не можел да се закачи на LTE, цело време му стоело на 3G.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1777 на: 15 Јуни 2023, 20:57:19 pm »
5G, Телеком, Автокоманда, Алкалоид...

Sent from my Xiaomi 12x

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #1778 на: 15 Јуни 2023, 21:19:34 pm »
Не е лошо 5Г да, добри брзини има и А1. Само да си ја управат мрежава, да не ми прави call failed при фул 5Г сигнал.
Ова е Карпош мерено исто.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1779 на: 30 Јуни 2023, 20:33:49 pm »
Да напишам и тука некои интересни понуди.
Јас ги имам пробано сите пакети, еве 2-3 години користма интернет на Лајка и сум задоволен, брзина даунлоад е 70, аплоад некогаш 30, некогаш 60 на 4G.
Не користам многу мобилен интернет бидејќи секаде каде што одам имам wifi и не ми менува многу брзината.
Но соодносот платено/добиено е топ.
Првиот пакет е 1600 денари годишно ≈ 133 денари/месечно. за 5GB мобилен интернет и неограничени повици и СМС кон сите мрежи.
Вториот пакет е 3250 денари годишно ≈ 270 денари/месечно. за 12GB мобилен интернет и неограничени повици и СМС кон сите мрежи.
Третиот пакет е 4000 денари годишно ≈ 333 денари/месечно. за 22GB мобилен интернет и неограничени повици и СМС кон сите мрежи.
Се плаќа исклучиво онлајн со кредитна или дебитна картичка еднаш за цела година и раат си, не си на постпејд па да те крадат со потрошено онолку, потрошено олку.
Башка тоа без кредит(со нула денари на сметка) има бесплатни повици и смс од Lyca кон Lyca и може е корисно за GPS локатор, аларм или сигурносна камера која дава информација по смс.
Тоа е моето искуство, можеби вашето е поразлично.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1780 на: 30 Јуни 2023, 20:37:54 pm »
Помина времето на крадење у post paid... Шо да ме крадат кога се ми е бесплатно/вклучено во претплата?

Sent from my Xiaomi 12x

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1781 на: 30 Јуни 2023, 20:40:28 pm »
Можеби сум заглавен во времето пред короната кога ме крадеа дека сум зборувал во роаминг, а јас од државата не бев излезен тој месец.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #1782 на: 02 Јули 2023, 10:17:23 am »
Може не си бил излезен, ама се случува ако телефонот фати појак сигнал од мрежа од околна држава да се префрли...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1783 на: 02 Јули 2023, 16:29:21 pm »
Должност на секој оператор е да има сигнал подобар од соседните. А секој лесно може да докаже со пасиш дека не напуштил РМ па да му наплатат.
Јас би се жалел до АЕК.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #1784 на: 02 Јули 2023, 22:06:48 pm »
Должност на секој оператор е да има сигнал подобар од соседните. А секој лесно може да докаже со пасиш дека не напуштил РМ па да му наплатат.
Јас би се жалел до АЕК.

Шознам... за албанија, србија и косово не ти треба пасош. Патем, ако секој оператор има обврска да има појак сигнал од соседните (а нема нмикаде таква обврска), нели истата обврска би ја имале и соседните оператори?