Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 288251 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3743
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1755 на: 16 Ноември 2022, 19:46:33 pm »
Има проблеми со мрежата, знае да ми спушти повици или па да ме даде дека сум недостапен на моменти, иначе си тера нетот 80-100 мбпс

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5148
  • Пиши лаже
« Одговори #1756 на: 16 Ноември 2022, 20:25:18 pm »
Претходно сум вадел во просек 300MBit па и до 500+. Моментално не достигам ни до 250.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5518
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1757 на: 10 Јуни 2023, 09:23:40 am »
Stotuku mi istece dogovorot so Telekom.
Sakav da proveram A1 sto nudi i bev iznenaden.
Imaat opcija internetot domasen da odi preku optikata na Telekom so pomala brzina se razbira, ili da pustat kabelski so pogolema brzina.
Nema seuste optika nivna vo Hrom.
Pretplatata komplet 900den mesecno poevtino za toa sto sakame da zememe, budget 5k pogolem, i mobilniot 7k poevtin od start WTF???

Kako e mozno tolkava razlika???

Da prasam samo kako e domasniot internet?
Dali e stabilen i brz ili deklariranata brzina si nema veze?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #1758 на: 10 Јуни 2023, 09:33:59 am »
Кај мене е стабилен во 95% од времето, тие 5% ако снемало  два три пати годината е некој масивен дефект на ниво на цел град,  ова за Бт зборам.  Интернетот претходно ми беше 50/5,  продолжував договор пред некој ден, не менавме нешто колку што приметив таму,  ама сега ми е брзината 100/10. Мислам дека е повеќе од доволно за дома. Кабел е, оптика незнам како стојат работите.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3004
« Одговори #1759 на: 10 Јуни 2023, 09:39:09 am »
Stotuku mi istece dogovorot so Telekom.
Sakav da proveram A1 sto nudi i bev iznenaden.
Imaat opcija internetot domasen da odi preku optikata na Telekom so pomala brzina se razbira, ili da pustat kabelski so pogolema brzina.
Nema seuste optika nivna vo Hrom.
Pretplatata komplet 900den mesecno poevtino za toa sto sakame da zememe, budget 5k pogolem, i mobilniot 7k poevtin od start WTF???

Kako e mozno tolkava razlika???

Da prasam samo kako e domasniot internet?
Dali e stabilen i brz ili deklariranata brzina si nema veze?
Катастрофална мрежна покриеност. Кај мене на работа пола се префрлија на телеком ради мрежата.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #1760 на: 10 Јуни 2023, 09:54:05 am »
Кај живеат колегите шо немаат мрежна покриеност, Предејане или низ Косово. Нема дупка кај шо се немам напикано, ако немам мрежа јас нема ни тој на т-мобиле, или ако има тој една цртка јас не, ќе биди обратно по сто метра. И телефонот зависи колку е срање, а за низ град е безвезе муабет со мрежна покриеност, не е 2000та Мобимак да почна вчера со работа,  па има нема мрежа по улици.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
« Одговори #1761 на: 10 Јуни 2023, 10:04:02 am »
Од минатата недела А1 почна да инсталира своја оптика во Хром. Така да и да си на оптиката на телеком, за кратко ќе те префрлат на нивна оптика.

Мобилните веќе 10 години ми се на телеком. 5 години со домашен интернет бев на а1 од кој 2 на оптика а од лани се префрлив на телеком. Исто како тебе се двоумев дали да останам на А1 со домашниот интернет и мобилните да ги префрлам на А1 или целосно да мигрирам на Телеком. Скоро и да бев решен дека ке се префрлам целосно на а1. Кога истекоа договорите бев да соберам понуди. Цените на целосен пакет им беа скоро изедначени иако А1 вака на прв поглед беа поевтини.

Со А1 имав проблеми со домашниот интернет, едноставно вифито цело време беше падни стани. Го имаш како да го немаш. Пет-шест пати доаѓаа од А1 и као поправаа нешто (ресетираа рутер) и пак исто. Се додека последнот пат не дојде чисто случајно еден другар вработен во А1 и ми вика абе што те маткаат до рутерот е. Ние немаме нова опрема се тоа е старо и дотрајано. Ако сакаш да се спасиш од маките оди купи си вифи рутер. Купив и се среди проблемот.

Се префрлив на Телеком. Цената на телеком е 3300 денари. Во таа цена добивам: два мобилни броја со 100/100гб тв L пакет (сите филмски и спортски канали) и домашен оптички интернет 100/100 и фиксен телефон. Моментално домашниот интернет е 300/300 до крај на август, имаа некоја промоција.

И на а1 на хартија беше 100/100 но никогаш не беше повеќе од 60. На телеком кога и да сум направел спид тест никогаш не бил под 100.

Едит:
Еве еден спид тест од домашниот интернет.
« Последно менување: 10 Јуни 2023, 10:10:19 am Zile »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #1762 на: 10 Јуни 2023, 10:09:26 am »
Ви-Фи за по дома, особено ако живеете во стан, наместете ги рутерите, особено тие од А1 техниколорите на 5 гхз ви фи, а не на 2.4.
Препород бидејки 99% од ви фи наоколу е на 2.4 и премногу пречки си има, стандардна фрекфенција на која и микробранова печка ја емитува.

И ќе оди до макс брзина на 5 гхз отколку на 2.4. Шаомито поко х3 про на 2.4 ви-фи макс околу 50-60 мбпс, додека на 5 гхз оди до 100 мбпс колку што ми е и пакетот.

Само ќе видите дали сите мобилни ви се врзуваат на 5 гхз, некои не сакаат. Пример дома имам Самсунг А12, тој само на 2.4 мрежа се поврзува.
Ама сега имам од УБЕЕ рутерот на А1 и на тој можам истовремено и двете ви фи мрежи да ги пуштам, па немам проблем.

Ако живеете во куќа тогаш останете на 2.4 бидејки има подобар домет од 5 гхз, плус во кука сте така, нема толку пречки од други рутери.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #1763 на: 10 Јуни 2023, 12:05:47 pm »
Кај живеат колегите шо немаат мрежна покриеност, Предејане или низ Косово. Нема дупка кај шо се немам напикано, ако немам мрежа јас нема ни тој на т-мобиле, или ако има тој една цртка јас не, ќе биди обратно по сто метра. И телефонот зависи колку е срање, а за низ град е безвезе муабет со мрежна покриеност, не е 2000та Мобимак да почна вчера со работа,  па има нема мрежа по улици.

И мене ми е чудна работава со мрежите. Јас со а1, колега со лајка. Низ центар на скопје, мене ми паѓа интернет, кај него одлично. Низ дрвата на водно, он има интернет јас не. А лајка ја користи мрежата на а1.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1782
« Одговори #1764 на: 11 Јуни 2023, 21:57:31 pm »
Јас имам проблем со мрежа на А1 во Мичурин. Скоро цело време сум на 1/5 цртички. Кога зборувам ми прекинува врската а некогаш и повикот. Интернетот е исто крш, еве сега мерев и на 4G вади 14 mbps што мислам дека е премалку. Некогаш преку ден паѓа и под 10 mbps или воопшто не можи да почни да го прави тестот.

Се јавував во А1 за проблемов и ме мафтосуваа до телефонот било, немале никаков проблем од нивна страна. Го сменив и телефонот но пак исто. Па зедов и нова картичка оти старата беше од Вип, но пак исто.

Каде можам да се жалам за ова? АЕК имаат некои ингеренции за да се среди проблемов?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #1765 на: 11 Јуни 2023, 22:08:37 pm »
На исти маки сум и јас веќе месец дена. Како со слаб сигнал, прекинување повици насред разговор, така и интернетот. Дебакл страшен.

Пријавив кај А1 пред недела дена, демек океј било од кај нив. Ресетирале нешто божем ама залудно. Утре пак ке пријавам.

До душа не сме ни јас, ни ти само, има многу други.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #1766 на: 11 Јуни 2023, 22:25:00 pm »
Исто е и кај мене....

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #1767 на: 11 Јуни 2023, 22:43:59 pm »
Брзината на светлината....

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #1768 на: 11 Јуни 2023, 22:53:11 pm »
Тарифа Л 1400 денари сметка,се по список
...

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5713
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1769 на: 11 Јуни 2023, 23:13:18 pm »
Lycamobile, малку на почеток варираше брзината при мерење и пингот беше околу 30, но се на се за 1600 денари годишно (1600/12=133 месечно) за 5ГБ мобилен интернет месечно и неограничени повици и СМС вреди.