Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4554594 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #15540 на: 21 Јуни 2017, 14:04:20 pm »
на крајот шпедицијата го вади документот, тоа што им треба е доказ/потврда за европско потекло од увозник/производител итн итн

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15541 на: 21 Јуни 2017, 14:22:46 pm »
Производителот декларира со изјава (во Италија важи правилово), а шпедицијата издава Еур1.
Еур1 е обично (99%) на трошок на испраќачот. Верувам некој не сакал да се замара со изјави, шпедиции и Еур1.

Чисто се сомневам дека Германија решила да не издава Еур1 што би значело значителен даунсајз за нивната економија од причина што стока од нив купуваат многу неевропски земји како што се Македонија, Србија, Албаниај, Косово, Турција, верувам и Русија а и некои моќни како Швајцарија, Норвешка...

Сме возеле роба и од 10,000 евра а и роба од 1,500,000 евра x4%...???
Да си увозник од неевропска земја, роба од милион евра ќе ја купиш од Германија или Франција / Италија, ако Германија не издава Еур1? Да си продавач од Германија кој нема да продаде ради фактот што Германија решила да не дава Еур1, нема да се буниш или преместиш бизнисот?

Според ЕУ регулативата (не би навлегувал), по претпоставка, мислите дека Германија како ЕУ земја може да донесе одлука да не издаде документ со кој декларира дека робата е од европско потекло?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #15542 на: 21 Јуни 2017, 14:42:15 pm »
Па и радикални мигранти примаат. Се само да се дестабилизира регионот за да профитираат профитерите.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #15543 на: 21 Јуни 2017, 14:44:35 pm »
Еур1, јас колку што знам, треба да се добие од производителот на возилото.
Јас мојата 159  ја земав од приватен сопственик, и бидејќи имав фазла ден-два, решив да се распрашам дали може да извадам Еур1.
Прво бев во царинските служби на Хамбург, они беа љубезни и ме препратија кај шпедиција која се занимава со увози и извози на возила.
Шпедицијата ми објасни дека Еур1 документот, треба да го прибават од генералното застапништво на Алфа Ромео во германија (Минхен мислам дека кажаа), а дека тие треба да го добијат од Милано. И ме „израдуваа“ дека процедурата може да трае и цела недела. Успут ми кажаа „да си купел германско ауто, ќе завршевме за еден ден“ :D

Ако мислиш на COC документ, тогаш јас го добив заедно со возилото ама тука не ми го вреднуваат ниту за царина ниту за хомологација. Си бараат стриктно документ/фактура каде што ќе стои Еур1, а мене ми беше предалеку местото каде што требаше да одам прашам во Германија. (над 100км во еден правец),затоа решив да ја честам новата влада со 150 евра :)
Зини да ти кажу.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15544 на: 21 Јуни 2017, 16:14:57 pm »
Не мислам на COC, мислам на Еур1 документ за потекло. СОС и јас си ја мав со аутото.СОС омогна за брза хомологација, пошто не чекав тув да вадат и + спаси некои 2000-3000 денари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #15545 на: 21 Јуни 2017, 16:16:26 pm »
Имаше Калимеро пишана цела постапка за увоз. Нека цитира некој, со дополнување ако има новини.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15546 на: 21 Јуни 2017, 20:16:02 pm »
Akordot na riki dobar li e? 7800go dava, skap e ama ako e dobar 7000vredi

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #15547 на: 21 Јуни 2017, 20:19:35 pm »

Ова му се дешавало на акордот на рики :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15548 на: 21 Јуни 2017, 20:37:55 pm »
Фала кленче

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #15549 на: 21 Јуни 2017, 21:46:43 pm »
ВЕТАК!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15551 на: 21 Јуни 2017, 22:24:05 pm »
Не мислам на COC, мислам на Еур1 документ за потекло. СОС и јас си ја мав со аутото.СОС омогна за брза хомологација, пошто не чекав тув да вадат и + спаси некои 2000-3000 денари.
Изјава треба да добијат која на мејл се добива експресно. Шпедицијата ќе си издаде еур1. Секојдневие.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15552 на: 21 Јуни 2017, 22:28:23 pm »
Изјава треба да добијат која на мејл се добива експресно. Шпедицијата ќе си издаде еур1. Секојдневие.
А бе така ми кажаа и тие, само муабетот беше дека жабарите се заебани, и може да потрае, додека кога би си купил швабско, одма ќе ја решеа. Јас немав намера да чекам, пошто секој нареден ден во Германија ќе ме кошташе повеќе од 5% царина.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15554 на: 21 Јуни 2017, 22:35:21 pm »
ме заинтересира колата, можеби утре ќе отидам да ја видам. нудат и сервисна книшка, ете каде е еуроимпекс па ќе видиме дали се поклопува. Колата е можеби по евтина затоа што е со 2 врати, можеби во пакет купиле повеќе коли, може е правена од две една, кој да знае...