Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4697820 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7547
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #14610 на: 22 Март 2017, 19:05:14 pm »
алооо 10 години е стара колата, сакаш да е нова бојата, нова потисната? Иди на Илинденска, има еден изложбен салон позади Макпетрол, внатре има Акорд по твој вкус. Само понеси си 25-30.000 евра.

10 години и 100.000км се многу ? пошто ние продадовме кола 9 години стара, со 170.000км. Косилица на плин. Не трокираше, немаше вибрации, кумплунгот си работеше перфектно. :) Настрана визуелните оштетувања, овие механичките проблеми не би требало да ги има. Поготово ако е со 100.000км. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #14611 на: 22 Март 2017, 19:51:28 pm »
Зошто бе сите кои купиле Хонди мислат дека купиле две кила платина а не коли на кои им паѓа вредноста исто како на сите нормални коли?!

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #14612 на: 22 Март 2017, 19:58:52 pm »
Зошто имаме појак стандард од германците, затоа и мустангот се продава 20к евра поскапо кај нас.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #14613 на: 22 Март 2017, 20:47:13 pm »
алооо 10 години е стара колата, сакаш да е нова бојата, нова потисната? Иди на Илинденска, има еден изложбен салон позади Макпетрол, внатре има Акорд по твој вкус. Само понеси си 25-30.000 евра.
aлooo кoлaтa мехaнички, нaдвoрешнo и внaтрешнo не беше ич сoчувaнa, јaс видoв дoстa кoли и ниеднa не беше вo вoлку лoшa сoстoјбa кaкo oвaa, не сaкaм нoвa сaкaм кoристенa.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 464
« Одговори #14614 на: 22 Март 2017, 22:13:51 pm »
Тоа што другите изгледале подобро не мора многу да значи. Има луѓе што ќе ја нашми каат ко од салон да излегла да биде, овој можеби не е препродавач и ја продава таква каква што е. Не постои 10 години стара кола, возена секојдневно низ Скопје што не е барем гребната или удирана од врати на паркинг.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #14615 на: 22 Март 2017, 22:25:11 pm »
Тоа што другите изгледале подобро не мора многу да значи. Има луѓе што ќе ја нашми каат ко од салон да излегла да биде, овој можеби не е препродавач и ја продава таква каква што е. Не постои 10 години стара кола, возена секојдневно низ Скопје што не е барем гребната или удирана од врати на паркинг.
Сите имaa гребaници и oк сум сo тoa, меѓутoa oвaa ствaрнo не беше вo дoбрa сoстoјбa

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #14616 на: 22 Март 2017, 23:56:12 pm »
Зошто бе сите кои купиле Хонди мислат дека купиле две кила платина а не коли на кои им паѓа вредноста исто како на сите нормални коли?!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На мобиле.де од 26 Акорди на продажба произведени од 2006 до 2007 година со макс 125.000км само 6 имаат цена помала од 7000 евра ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6612
« Одговори #14617 на: 23 Март 2017, 07:13:30 am »
Реално акордите од тоа годиште и авенсисот се можеби најразумна одлука за тој што сака половно возило. Има зошто си држат цена. Али и кај двата би одел само со бензиска изведба како половен избор.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #14618 на: 23 Март 2017, 07:17:27 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На мобиле.де од 26 Акорди на продажба произведени од 2006 до 2007 година со макс 125.000км само 6 имаат цена помала од 7000 евра ;)
На  Мобиле Де, има 7 бензинци од 2006-2007 со километража од 100-125.000 од тие 7 бензинци,  2 се 2.4 аутоматик егзекјутив, а од останатите 5, 3 се со цена под 7.000е. Ако веќе праиме статистичко истражување :)
А можда е боље да видиме какви се цените на Мобиле БГ, пошто поблиска ни е таа околина отколку мобиле. де? :P

Скапи акордите - во секој случај, пореална ми изглеа проценката од Дат.Де :)
« Последно менување: 23 Март 2017, 07:28:53 am Simo - Carrier159 »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #14619 на: 23 Март 2017, 09:27:11 am »
Некој има искуство со автобанда плацот, нешто имево да не го погодиле баш као што работат или добри коли носат?

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 243
« Одговори #14620 на: 23 Март 2017, 09:59:44 am »
Некој има искуство со автобанда плацот, нешто имево да не го погодиле баш као што работат или добри коли носат?

Јас гледав неколку коли кај нив, и ми падна во око еден Ford Focus 1.6 TDCI. Го провозев, добра цена ми дадоја меѓутоа кога ја дигнав хаубата забележав дека работеле на него т.е на две места рамот е заваруван и тоа ептен аматерски.

Настрана мојата ситуација, типот кој работи заедно со син му вртат многу коли и прават добра пара. Малце се проблематични за тоа да си ја однесеш колата на мајстор каде што сакаш ти, и затоа дозволуваат само кај нив да си однесеш мајстор. Поради овие работи а и ситуацијата со колата, јас се решив да ги одбегнам.
« Последно менување: 23 Март 2017, 10:04:52 am @ILE@ »

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #14621 на: 23 Март 2017, 10:09:28 am »

10 години и 100.000км се многу ? пошто ние продадовме кола 9 години стара, со 170.000км. Косилица на плин. Не трокираше, немаше вибрации, кумплунгот си работеше перфектно. :) Настрана визуелните оштетувања, овие механичките проблеми не би требало да ги има. Поготово ако е со 100.000км. :)
Ако ние форумжииве сме фанатици за коли и ги пазиме ко свое дете, не значи дека сите на оглас ќе бидат такви... Механички проблем (мали вибрации на моторот) или со лер проблемот, може вкупно да кошта 50е (држач на мотор и чистење на клапна со нови свекици).
Муабетот ми е дека ПРЕУВЕЛИЧУВАЊЕ те. ругање на туѓото ко да е КРШ многу нервира... BTW, @RikiRulz го продава неговиот (type s) со плинче. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #14622 на: 23 Март 2017, 10:10:56 am »
Во врска со Акордот претерувате по неколку точки а посебно по онаа дали треба или не треба да има гребаници и дали е маана или не е ако има гребаници.

Сакам да нема гребаници, грешка ли е?
Да, маана е ако има гребаници.
Не, тоа што е возена во одреден град не ги оправдува гребаниците туку кажува колку е пазена и кои му се сограѓани на сопственикот на колата.
И најважно, посебно за цената за 10 годишна кола, не смее да има недостатоци туку минимални истрошувања како за десет годишма кола со 100,000ккм.
Нормално, можеби ќе прифатам и поистрошена кола пошто немам или не ми се даваат толку пари во дадениот момент, но не и за 7500 евра за конкретниов модел.

Едно мое видување и критериуми.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #14623 на: 23 Март 2017, 10:15:39 am »
Oк е да има гребаници, глеј да не е ошлакана

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #14624 на: 23 Март 2017, 10:22:07 am »

Фамилија Бандовски, па од таму авто Банда :)
Цел живот се бават со препродавање коли, уште дете ко бев и татко ми ме носеше на Авто Пазар, продаваше таму

а за колите има се и сешто, од распар ко што спомна @ile@ до солидни возила