Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5149355 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #8475 на: 22 Ноември 2014, 20:32:59 pm »
Човекот што погина беше таксист и воедно чичко на еден мој пријател од Струмица. Од прв извор ти кажувам и со вештачењето од машински докажано дека една бомба пукнала и таа била причинител на несреќата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #8476 на: 22 Ноември 2014, 20:37:26 pm »
Kako so rekov i guma da ti pukne mozes da zaginesh taka shto neznaci ako vozis kola so takva suspenzija si so ogromen rizik.

A shto se odnesuva do nesrekata da moze e taka megjutoa za da dojde do pukanje sigurno ima neshto shto go predizvikalo toa itn itn itn ne navleguvam

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #8477 на: 22 Ноември 2014, 20:42:10 pm »
Марче посекако после на сите ни беше јасно дека колата беше слабо одржавана... Како што кажа и Зеро си бара редовно одржавање било која кола но посебно на овие мораш да не ги запоставиш овие работи.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #8478 на: 22 Ноември 2014, 20:47:55 pm »
Затоа, нека биде јасно - не е крива хидрауликата. Крив е човечкиот фактор.

Штета за човекот, ама не е хидрауликата крива.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #8479 на: 22 Ноември 2014, 21:05:15 pm »
Aj podetalno ...sto si vozel...sto se slucilo...kolku te kostalo...
C6 mi e veke na affordable wish list.

Цитроен BX 1994 год, купен на ново и одржуван прво во Бомак после во Дац, фала Богу ништо се нема случено, од време на време едно мало како Y спојче за цревцата знае да попушти и да истече малце хидраулика, ништо страшно ама нервира. Без хидраулика немаш суспензија, воланот е во аут и кочниците се во аут. Бомбите стално се купуваат од Солун, 5 комада има, мислам дека пумпата за хидраулика еднаш е нешто поправана.

Хидрауличниот систем кај Цитроен, кај постарите коли, е пред своето време и за жал со ситни фалинки и не се слагам дека е ист како и суспензијата кај секоја друга кола, покомплициран е и има повеќе делови кои можат да откажат. Затоа јас пак не би, особено ако треба да возам деца во таа кола.

Нејќам да те плашам, Ц6 е кај кај понова кола, можеби тие проблеми ги нема (прерано е за тоа, читај по странски форуми real world искуства), но и покрај фактот што е најдобрата суспензија на светот јас повторно не би имал кола на хидраулика. Или Mercedes со Airmatic/Active Body Cotrol/Magic Body Control. Механика си е механика.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #8480 на: 22 Ноември 2014, 21:20:10 pm »
Правев еднаш некои математики околу одржување на ваков систем и верувај дека кога на овие нормалниве стварно би менувале амортизери кога треба да се сменат математиката излегува тука некаде, но со хидрауликата добиваш многу повеќе од аспект на удобност...итн итн

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #8481 на: 22 Ноември 2014, 21:21:46 pm »
^^ Тоа е тоа што го зборам. Ценовно, многу е слично на редовно одржување на нормална суспензија.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #8482 на: 22 Ноември 2014, 22:09:18 pm »
Ajde neka bide ova posledniot test za kolava vo temava bidejki zabegavme...

Zaednicko na site testovi za kolava e slednoto:

1.Unikaten ,originalen nadvoresen dizajn "oozing with class & luxury ofering something different than the germans"...Cudno...nikoj ni oddaleku ne spona deka e ..ete.."ruznicka"..
2.Prostoren luksizen enterier so kvalitetni materijali i ton gadzeti.
3.Voopsto ne e spora ( dvata dizel motori 2.7 i 3.0 HDI se biturbo so 200 odnosno 240 KS i nad 400 nm, no maksimalno tivki i rafiniriani..) No ova e kola koja "ke te natera da vozis posporo samo za da ostanes podolgo vo nea".
4.Neverojatno udobna voznja..edna od najudobnite vo svetot...na dva testa se spomna deka imas custvo deka lebdis nad patot,a  ne deka vozis po nego. Smooth gear changes.
5.Site rekoa deka pocetnata cena i visoka, no deka C6 bi bil idealen izbor na staro posle nekolku godini za onie koi baraat ona sto pisav vo prethodnite tocki.

C6 vo Svacarija ja ima za 9000 franci...vo Germanija za 9-13.000 evra.

C6 koj  se prodava na pazar3 e okolu 16.000, 2007/2008 , so edvaj 100.000 km,prv gazda, servisna kniska, so seta mozna dodatna oprema...bez kvarovi do sega...sto voopsto ne e za zanemaruvanje.

Da,da... definitvno na wishlist.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #8483 на: 22 Ноември 2014, 22:15:54 pm »
и вакви бандаши треба да ма ако е титаниум

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
ТИТАНИУМ ИМА ВАКОВ ЕНТЕРИЕР =)
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #8484 на: 23 Ноември 2014, 09:53:13 am »
Ajde neka bide ova posledniot test za kolava vo temava bidejki zabegavme...

Zaednicko na site testovi za kolava e slednoto:

1.Unikaten ,originalen nadvoresen dizajn "oozing with class & luxury ofering something different than the germans"...Cudno...nikoj ni oddaleku ne spona deka e ..ete.."ruznicka"..

Таман работа, дури ни Дачија Сандеро кога тестираат не пишуваат дека е со ружен дизајн, туку употребуваат зброви од типот „поразлична од дргите“. :)

Инаку, со одредени естетски модификации, може да биде доста кул ауто :

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #8485 на: 23 Ноември 2014, 09:55:32 am »
Дизајнов ми е како за француска верзија на Бетмен.

;D ;D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #8486 на: 23 Ноември 2014, 09:56:14 am »
Мене не ми е воопшто ружна Ц6-ката. Комшијата до мене ја вози веќе неколку години и ја гледам секој ден, и секој ден ми изгледа убаво, интересно и различно.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #8487 на: 23 Ноември 2014, 09:59:06 am »
C6 е ауто за сите пари.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #8488 на: 23 Ноември 2014, 10:08:49 am »
Грда е за сите пари...Тоа фаровите си го праат своето...А за тие пари се купува Мерџан...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #8489 на: 23 Ноември 2014, 10:49:03 am »

Classy..pogotovo vo zivo...
Toa se 18 ki bandazi. Voopsto ne e mala.